کد خبر: 1436328
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۳

خیراندیشی جوهره اصلی نیل به سعادت در جامعه دینی است

گروه اجتماعی: امام جمعه نقده گفت: خیراندیشی جوهره اصلی نیل به سعادت در جامعه دینی و هدایت‌گر اجتماع به سوی خیر بزرگ است.

حجت‌الاسلام محمد حیدری‌زاد، امام جمعه نقده در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن‌(ایکنا) از آذربایجان غربی، با اشاره به اهمیت و جایگاه خیراندیشی در دین اسلام، افزود: خیراندیشی موتور محرکه جامعه دینی و هدایت‌گر اجتماع به‌سوی خیر بزرگ است که شامل اعمال و کارهایی با نیت خالص است.

وی ادامه داد: خیر دارای مفهوم قرآنی و به‌عنوان جوهره اصلی مؤمن و انسان صالح در فرهنگ دینی مطرح می‌شود و انسانی که در مسیر نیت و کار خیر برنامه‌ریزی و حرکت کند و نسبت به دیگر مؤمنان پیشی می‌گیرد، جز انسان‌های مقرب الهی می‌شود، زیرا پیشی گرفتن در کار خیر، فرهنگی متعالی در دین مبین اسلام است.

حجت‌الاسلام حیدری‌زاد با ذکر اهمیت خیرات عمومی، اظهار کرد: خیرات عمومی در واقع خیری است که عاید عموم افراد جامعه می‌شود که به‌عنوان بالاترین عبادت می‌دانیم و روایات بسیاری از معصومین‌(ع) در مورد میزان ثواب خیر‌اندیشی داریم.

وی با استناد به روایاتی از امامان معصوم‌(ع) در مورد ثواب نیت و کار خیر، افزود: در روایات داریم کسی‌که در مسیر حل مشکل مومنی قدم بردارد، ثوابی بالاتر از دو ماه اعتکاف را به‌دست آورده است و کسی‌که با نیت خیر واسطه شده است برای آشتی دو مسلمان، ثوابی معادل با یک سال عبادت افضل را به‌دست آورده است.

حجت‌الاسلام حیدری‌زاد به نقش خیراندیشی در کیفیت ثواب اشاره کرد و گفت: خداوند متعال خیر مطلق است و انسان هرچه به خیر مطلق نزدیک‌تر شود به قرب‌ الهی بیشتر نزدیک می‌شود، ثواب عمل در واقع همان میزان تقرب به خداوند است، یعنی هر جه انسان عملی را یه خاطر خداوند انجام دهد ثواب آن نیز بیشتر است.

امام جمعه نقده بیان کرد: خداوند متعال فقط از متقین اعمال را قبول می‌کند زیرا آن‌ها جز با نیت پاک و خالص و برای رضای خداوند و آسایش خلق خدا عملی را انجام نمی‌دهند که این امر باعث به جای ماندن تأثیرات عمیق و خیر بر جامعه است.

امام جمعه نقده در پایان افزود: امامان معصوم‌(ع)، به‌خصوص امام علی‌(ع) به‌عنوان بهترین الگو در امور خیر و نیت خیرخواهانه هستند و به وفور فرهنگ خیراندیشی را با کردار و گفتار خویش به مسلمانان نشان داده‌اند، نظیر: یاری در رفع مشکل نیازمندان، یاری در خفا به ایتام، امر به معروف، تعلیم و تعلم، جهاد و قرض‌الحسنه است.

captcha