به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، علیرضا مختار پور، دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی بعدازظهر امروز، 14 مرداد در نشست خبری که در سالن جلسات اداره کل کتابخانههای عمومی ارومیه برگزار شد، انقلاب اسلامی ایران را انقلابی فرهنگی خواند اظهار کرد: مقام معظم رهبری به عنوان الگویی بارز در ترویج امر کتابخوانی در جامعه هستند که گسترش این مسئله در میان دیگر مسئولان اجرایی کشور نیز میتواند نقش مهمی در گسترش فرهنگ کتابخوانی در میان آحاد جامعه داشته باشد.
وی با اشاره به غفلتهای موجود برای گسترش فرهنگ کتابخوانی در جامعه، اظهار کرد: رسانه ملی و خانواده دو رکن اصلی در تحقق نهضت مطالعه مفید مورد تاکید رهبری در جامعه است.
مختار پور تصریح کرد: هم اکنون 3 میلیون نفر در کتابخانههای عمومی کشور عضو هستند و این در حالی است که بر اساس استانداردهای رسمی دنیا کتابخانههای عمومی کشور باید 30 میلیون نفر عضو داشتند.
وی همچنین میزان منابع مطالعاتی کتابخانهها به ویژه منابع غیر مکتوب و رسانههای دیجیتال را با میزان متعارف آن در دیگر کشورها در سطح نامناسب دانست و افزود: البته اصلیترین راه حل در این زمینه گسترش فرهنگ کتابخوانی در جامعه و افزایش تعداد کتابخوانان واقعی است.
دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی بر لزوم اهمیت به کتابخوانی از سنین کودکی اشاره کرد و افزود: در این زمینه خانواده، اولیای مدارس و صدا و سیما نقش مهمی در ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان کودکان دارند که باید از ظرفیتهای تمام این بخشها به نحو مطلوب بهرهبرداری کرد.
علی فیروز، مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی آذربایجان غربی نیز در این نشست، تعداد کتابخانههای عمومی استان را 117 باب عنوان کرد و افزود: از این تعداد 68 باب کتابخانه نهادی بوده و 49 باب نیز مشارکتی هستند.
وی تعداد اعضای کتابخانههای عمومی استان را تا پایان تیرماه 71 هزار نفر اعلام کرد و افزود: در این مدت تعداد منابع مطالعاتی موجود در کتابخانههای عمومی استان به یک میلیون و 400 هزار جلد کتاب رسیده است.
این مقام مسئول تعداد کتابهای امانتداده شده در طول چهار ماه گذشته را 350 هزار جلد کتاب عنوان کرد و افزود: تعداد مراجعین به کتابخانههای عمومی استان نیز در این مدت یک میلیون و 200 هزار نفر بوده است.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه در حال حاضر سه کتابخانه آماده بهرهبرداری در استان وجود دارد، گفت: دو باب از این کتابخانهها در قطور و دیزج خوی بوده و یک باب دیگر نیز در سیمینه بوکان قرار دارد.