کد خبر: 1436438
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۰
آقاپور:

راهیان نور بهترین رویکرد برای ترویج فرهنگ دفاع مقدس است

گروه جهاد و حماسه: معاون هماهنگ‌کننده ستاد مرکزی گفت: جریان عظیم راهیان نور در کشور ما جایگاه ویژه‌ای در رویکردهای فرهنگی دارد و بهترین شیوه برای ترویج فرهنگ دفاع مقدس در جامعه است.

رحیم آقاپور، معاون هماهنگ‌کننده ستاد مرکزی راهیان نور، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: معظم‌له بر دو موضوع در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت صحه گذاشتند که یکی از آنها تشییع پیکر شهدای دفاع مقدس است که هر چند وقت یک بار در کشور برگزار می‌شود.
وی با اشاره به این رویکرد که یکی از راه‌های ترویج فرهنگ دفاع مقدس است، افزود: این رویکرد هر چند وقت یک بار باعث می‌شود که مردم در این مراسم حضور پیدا کنند و با در نظرگیری مکان‌هایی برای خاکسپاری پیکر مطهر این شهدا، زیارتگاه‌هایی را ایجاد کنند و با برگزاری مراسم به مناسبات مختلف، با فرهنگ جهاد و شهادت ارتباط برقرار کنند.
احیای فرهنگ دفاع مقدس در مناسبات مختلف
آقاپور به سخنان بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی که فرمودند «مقبره شهدا، زیارتگاه دلسوختگان خواهد شد» اشاره  کرد و گفت: هم‌اکنون پیشگویی امام راحل(ره) را به چشم می‌بینیم که مردم چگونه در کنار مقبره شهدا در مناسبت‌های مختلف شب قدر، روز عرفه، اعیاد و ... حضور پیدا می‌کنند و ضمن تبرک جستن از قبور مطهر شهدا، فرهنگ ایثار و شهادت را جانی تازه می‌بخشند.
تأکید رهبری بر بیمه شدن انقلاب با راهیان نور
وی به دیگر رویکردی که رهبر معظم انقلاب بر آن صحه گذاشتند و مورد تأکید قرار دادند اشاره کرد و گفت: معظم‌له فرمودند که راهیان نور، نظام اسلامی ما را بیمه کرده است؛ از این رو دومین جریانی که می‌تواند به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت کمک کند، موضوع راهیان نور است.
علما از ثمرات راهیان نور برای مردم بگویند
معاون هماهنگ‌کننده ستاد مرکزی راهیان نور با تأکید بر اینکه بهترین رویکرد برای ترویج فرهنگ دفاع مقدس در جامعه، جریان راهیان نور است، ادامه داد: جریان عظیم راهیان نور در کشور ما جایگاه ویژه‌ای را در رویکردهای فرهنگی دارد و البته بهتر است علما که علم خاص معنویات را کسب کرده‌اند در این باره بیش از سایر اقشار جامعه صحبت کنند و از اثرات آن بگویند.
مناطق عملیاتی تنها اماکن منتقل کننده فرهنگ ایثار و شهادت هستند
وی عنوان کرد: جریان راهیان نور به معنای ویژه، همان راهکار اصلی ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت است و شاید بتوان گفت مناطق عملیاتی راهیان نور تنها مکان‌هایی به شمار می‌روند که می‌توانند فرهنگ دفاع مقدس را به نسل جوان و حتی کودکان و کهنسالان منتقل کنند.
آقاپور با تأکید بر اینکه دین‌داری و ایمان به مقدسات تنها به خواندن نماز و گرفتن روزه و عبادت کردن نیست، گفت: به قطع و یقین، حضور در صحنه‌های  حماسی و مناطق عملیاتی راهیان نور، ذهن افراد را درباره رویکرد عبادت و بندگی کردن روشن می‌کند.
زائران راهیان نور، تسلیم امر بودن و بندگی را می‌آموزند
وی ادامه داد: در نتیجه حضور در راهیان نور، زائران با این موضوع که رزمندگان و شهدا چه افرادی بودند و با چه انگیزه‌ای توانستند سختی‌ها را تحمل کنند و حماسه بیافرینند و تسلیم فرمان خداوند متعال باشند بیشتر آشنا می‌شوند.
آقاپور با اشاره به اینکه نزدیک به 30 سال از دوران هشت سال دفاع مقدس می‌گذرد، افزود: با وجود طی مدت زمانی طولانی از جنگ تحمیلی، هنوز هم افراد بسیاری از جوانان و کودکان به این مناطق می‌روند تا با حماسه‌آفرینی، فرهنگ شهدا و نحوه ارتباط‌گیری رزمندگان و ایثارگران با خداوند متعال بیشتر آشنایی پیدا کنند.
بیان نحوه سیر و سلوک شهدا در راهیان نور
وی از حضور راویان دفاع مقدس در مناطق عملیاتی یاد کرد و گفت: راویان دفاع مقدس که برخی از آنان از فرماندهان دوران دفاع مقدس هستند، با بیان نحوه سیر و سلوک رزمندگان و شهدا به زائران، به این افراد یاری می‌رسانند تا از راهیان نور برای بندگی کردن و استفاده از این فرهنگ بهره بگیرند.

captcha