کد خبر: 1436513
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۶
رئیس جمهور در جمع مردم شهرکرد:

راه تاریخی کشور ما مشخص است/ تداوم حمایت‌های مردم ایران از مظلومان غزه

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام روحانی اظهار کرد: راه تاریخی ما مشخص است؛ وحدت، یکپارچگی و برادری، و ما این موضوع را ‌بین اقوام و طوایف مختلف ‌کشور مشاهده می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان امروز، 15 مرداد، در جمع مردم استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به دلاوری‌های مردم این منطقه در طول تاریخ گفت: در سالروز جنبش مشروطیت که سرآغاز آزادی از استبداد و قانون‌گرایی در ایران و سرآغاز تمدن نوین در ایران عزیز بود، در جمع شما حضور پیدا کرده‌ام.

وی ‌با بیان اینکه مردم این دیار و عشایر این منطقه نقش تأثیرگذاری در پیروزی جنبش بزرگ مشروطیت در ایران داشتند، اظهار کرد: دیروز سالروز امضای فرمان مشروطیت بود و کیست که نداند علما، بزرگان، مجتهدان، مراجع، عشایر، ایلات و مردمان فداکار این سرزمین چه نقش بزرگی برای آن تحول و انقلاب بزرگ ایفا کردند، اکنون بیش از 100 سال از آن زمان می‌گذرد اما عشایر، ایلات، بزرگان و نخبگان این سرزمین همچنان دارای همان ویژگی‌ها هستند و این ویژگی‌ها را ادامه خواهند داد.

نقش پررنگ مردم چهارمحال و بختیاری ‌در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

رئیس جمهور با اشاره به نقش مردم چهارمحال و بختیاری در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، ادامه داد: بسیار خرسند هستم که یادآوری کنم اولین استانی که سال گذشته برای تبلیغات انتخاباتی انتخاب کردم، این استان بود. پارسال در آغاز تبلیغات خود در جمع مردم شهرکرد اعلام کردم که می‌خواهم از بام ایران با مردم ایران صحبت کنم. امروز نیز به همان شهر عزیز و دیار پرافتخار بازگشته‌ام تا به شما مردم بگویم به عهد پارسال خود وفادارم و هر آنچه را که پارسال در سخنرانی شهرکرد گفته‌ام پای آن ایستاده‌ام و ان‌شاءالله با هم مسیر پیشرفت، تعالی و ترقی ایران عزیز به‌ویژه بام ایران، شهرکرد و چهارمحال و بختیاری را به پیش می‌بریم تا فقر و مشکلات از ایران‌مان و از این دیار و منطقه رخت بربندد.

روحانی ادامه داد: راه تاریخی ما مشخص است؛ وحدت، یکپارچگی و برادری که ما این موضوع را در این دیار و بین اقوام و طوایف مختلف این منطقه مشاهده می‌کنیم.

رئیس جمهور افزود: من می‌دانم که این استان دارای مشکلات فراوانی است و همه ما می‌دانیم که نه تنها ایران، بلکه امروز منطقه ما و دنیای اسلام با معضلات فراوانی مواجه است. مردم ایران در این روزهای اخیر و در یک ماه گذشته مقاومت دلیرانه مردم بزرگ و صبور غزه و فلسطین را مشاهده ‌و از مردم این منطقه حمایت کردند.

وی با تشکر از حمایت مردم ایران از مردم مظلوم غزه، و ایستادگی مردم این منطقه در برابر جنایت‌های رژیم صهیونیستی، گفت: مردم غزه، مردمی هستند که در برابر بمب‌ها و موشک‌های اهدایی استکبار که به‌دست ظالمانه‌ترین گروه خونخوار یعنی صهیونیست‌ها استفاده می‌شود، ایستادگی و مقابله کردند و پیروز شدند و پیروز خواهند شد.

دولت یازدهم، دولت برآمده از رأی، اراده و پشتیبانی مردم است

رئیس دولت یازدهم با یادآوری اینکه به روزهای سالروز آغاز کار دولت تدبیر و امید نزدیک می‌شویم، اظهار کرد: این دولت برآمده از رأی، اراده و پشتیبانی مردم کار را آغاز کرده و امروز افتخار می‌کند که گام‌های اولیه، روشن، آشکار و مشهودی را به کمک شما مردم، هدایت‌های رهبری و لطف و عنایت خداوند و توجهات حضرت ولی عصر‌(عج) در مسائل مهم کشور اعم از مسائل اقتصادی، سیاست خارجی، سیاست داخلی، فرهنگی و اجتماعی برداشته است.

روحانی در ادامه با بیان اینکه امروز سیاست خارجی ایران با دیروز متفاوت است، گفت: در حالی‌که قدرت‌های بزرگ، ظالمانه اموال مردم را مسدود کرده بودند، حداقل ۷ میلیارد دلار از چنگ آنها به در‌آمده است؛ این اولین قدم است و قدم‌های بعدی را این ملت با قدرت برمی‌دارد. دنیا می‌داند دیگر تهدید و تحریم این ملت بزرگ‌، اثرگذار نیست.

وی افزود: ما نرمش قهرمانانه خواهیم داشت همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند؛ نرمش ذلیلانه ممنوع است. تسلیم در برابر قدرت‌های بزرگ ممنوع است اما منطق و استدلال و سخن گفتن از طریق معیارهای اسلامی و قرآنی، سیره پیامبر‌(ص)، امام مجتبی‌(ع)، امام رضا‌(ع) و ائمه اطهار(ع) است که ما با دیگران سخن می‌گوییم و با منطق و استدلال حقوق مردم را باز پس می‌گیریم و به همه حقوق این ملت دست می‌یابیم.

تشریح وضعیت اقتصادی کشور از زبان رئیس جمهور

دکتر روحانی در تشریح وضعیت اقتصادی کشور نیز گفت: در زمینه اقتصادی امروز نسبت به سال گذشته، ثبات و آرامش بیشتری وجود دارد. امروز مردم دیگر اصراری برای خرید ارز خارجی و سکه ندارند و دیگر کسی آنها را به‌عنوان ذخیره به خانه ‌هدایت نمی‌کند. امروز مردم احساس ثبات می‌کنند؛ به کمک شما مردم در مغازه‌ها و کالاها و اجناس و ارز و بازار بورس و سکه و طلا، ثبات و آرامش به اقتصاد کشورمان بازگشته است و این مهمترین پایه برای سرمایه‌گذاری در کشور است. همچنین گروه گروه از سرمایه‌‍داران ایرانی در خارج یا سرمایه‌گذاران خارجی مراجعه می‌کنند؛ به‌طوری که در استان چهارمحال و بختیاری ده‌ها طرح در دست بررسی است تا سرمایه‌گذاری شود و شاهد شهرکردی جدید و استانی توسعه یافته باشیم.

رئیس جمهوری با اشاره به مشکلات کشور از نظر آب، اظهار کرد: مردم ایران، مردمی عدالت‌جو و بزرگوار و همزیست با دیگران هستند که همه توجه به حقوق همدیگر دارند. بدانید اگر طرحی به مردم و چشمه‌سارهای این استان لطمه وارد کند، این دولت خود مانع خواهد بود. ما ملتی طرفدار حق و عدالت هستیم؛ همه باید از آب آشامیدنی استفاده کنند اما آنجا که استفاده‌های دیگر مطرح باشد، حساب و کتاب ‌است و حقوق همه مردم است و عادلانه باید رعایت شود و این دولت بر مبنای عدالت و مساوات‌ رفتار می‌کند.

مردم استان چهارمحال و بختیاری نسبت به مسئله آب نگرانی نداشته باشند

وی افزود: مردم استان چهارمحال و بختیاری نسبت به مسئله آب نگرانی نداشته باشند و شورای عالی آب و دولت و رهبری و نظام بر مبنای عدل و حق، کارها را پیش می‌برد اما همه مردم ایران باید بدانند ما باید در مسئله آب هم صرفه‌جویی و هم به طریق علمی از آب استفاده کنیم.

رئیس جمهوری یکی از طرح‌های مورد تأکید در سفر استانی کاروان تدبیر و امید را «طرح بن ـ بروجن» اعلام کرد و گفت: بر اساس این طرح، آب آشامیدنی از بن به شهرکرد و در نهایت به بروجن و همه شهرها و روستاهای مسیر منتقل می‌شود. این طرح یک روزه به نتیجه نمی‌رسد بلکه چند ساله است ولی دولت به همراه بخش خصوصی این طرح را اجرایی و عملیاتی می‌کند.

دکتر روحانی اظهار کرد: تلاش خواهیم کرد این طرح آبرسانی را در دولت یازدهم به مرحله اجرا برسانیم. البته قول وزارت نیرو تا پایان سال ۹۵ است اما با کمی احتیاط، اعلام می‌کنم که این کار را تا پایان دولت یازدهم انجام می‌دهیم.

رئیس‌ جمهور در ادامه سخنرانی خود در جمع مردم شهرکرد به وجود مشکلات آبی در کشور اشاره کرد و گفت: مردم ما مردمی عدالت‌جو، بزرگوار و همزیست با دیگران هستند که به حقوق یکدیگر توجه دارند. قطعاً اگر طرحی در حوزه تامین منابع آب استان وجود داشته باشد که به مردم و همچنین به چشمه‌سارهای استان لطمه وارد کند دولت خود مانع آن می‌شود.

ملت ایران طرفدار حق و عدالت هستند

روحانی با بیان این‌که ملت ایران طرفدار حق و عدالت هستند، اظهار کرد: همه مردم باید از آب آشامیدنی استفاده کنند، اما آنجایی که استفاده‌های دیگر از آب مطرح باشد، حساب و کتابی وجود دارد و حقوق همه مردم باید لحاظ شود و در این‌‌باره عادلانه عمل شود. این دولت بر مبنای قانون، عدالت و مساوات و بر‌مبنای حقابه همه کشاورزان و همه کسانی‌که از آب بهره می‌برند به شکل عادلانه رفتار می‌کند لذا نسبت به مسئله آب نگرانی نداشته باشید.
رئیس‌جمهور با بیان این‌که شورای عالی آب، دولت تدبیر و امید، مقام معظم رهبری و نظام جمهوری اسلامی کارها را بر مبنای عدل و حق پیش می‌برند، ادامه داد: همه مردم ایران ‌بدانند که ما باید در مسئه آب هم صرفه‌جویی کنیم و هم از آب به طریق علمی استفاده کنیم، زیرا کشور ما بر روی کمربند خشکی قرار گرفته است و اگرچه چند منطقه ایران از لحاظ وضعیت آب نبستاً متعادل و خوب هستند اما کشور ما کشور خشکی است.
وی با بیان این‌که کشور در سال‌های اخیر دچار مشکل خشکسالی بوده است، افزود: در استان چهارمحال و بختیاری ریزش رحمت آسمانی در زمان ترسالی نسبت به خشکسالی دو برابر می‌شود، بنابراین باید حواسمان جمع باشد و به بهترین نحو از آب استفاده کنیم.
روحانی مسئله آب به‌ویژه آب آشامیدنی را از مشکلات استان چهارمحال و بختیاری دانست و تأکید کرد: یکی از طرح‌هایی که من می‌خواهم در این سفر اعلام کنم طرح بن بروجن است که آب آشامیدنی را از منطقه بن به شهرکرد و در نهایت به بروجن و همه شهرها و روستاهای مسیر راه می‌رساند، البته این طرح یک روزه اجرا نمی‌شود و طرحی چند ساله است اما این کار انجام می‌شود.
وی اضافه کرد: ما همراه با بخش خصوصی این طرح را اجرایی و عملیاتی ‌و تلاش می‌کنیم در همین دولت یازدهم طرح آبرسانی را به مرحله اجرا در‌آوریم، البته قول وزارت نیرو تا پایان سال 95 است، اما من کمی احتیاط می‌کنم و می‌گویم تا پایان دولت این کار انجام می‌شود.

رئیس جمهور در ادامه سخنانش در جمع مردم شهرکرد گفت: علاوه بر پروژه‌‌ انتقال آب بن بروجن طرح‌هایی چون ونک، و احداث سد در شهرستان لردگان را نیز اجرا می‌کنیم.

احداث راه‌آهن شهرکرد و اهواز از مسائل مهم استان چهارمحال و بختیاری است

وی افزود: مسئله‌ مهم بعدی استان و کشور احداث راه‌آهن شهرکرد و اهواز است. ان‌‌شاءالله اصفهان را از طریق شهرکرد و از طریق چهارمحال و بختیاری به خوزستان و اهواز متصل می‌کنیم.

روحانی ادامه داد‌: این خط موجب آبادانی استان می‌شود و تحول بزرگی را رقم می‌زند. این طرح بیش از یک میلیارد دلار بودجه نیاز دارد. بنده در محضر شما انجام این طرح را اعلام می‌کنم‌، اجرای این پروژه به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شده‌ و این طرح به‌عنوان طرح مصوب دولت باید آغاز شود.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به زمان‌بندی این پروژه گفت: طراحی و برنامه‌ریزی این است که طی 7 سال پروژه راه‌آهن ‌استان انجام شود. پل‌ها و تونل‌های طولانی باید ساخته شود تا ان‌شاءالله این خط برای توسعه استان عملیاتی شود.

وی از عملیاتی شدن پروژه‌‌ خط آهن استان چهارمحال و بختیاری در دولت یازدهم سخن گفت و افزود: این طرح توسط سرمایه‌گذاران بخش خصوصی داخلی و خارجی انجام می‌شود. بنده اعلام می‌کنم همه مسئولان باید تلاش کنند تا این طرح 5 ساله انجام شود.

روحانی تکمیل پروژه فولاد‌سازی و راه‌اندازی تولید آهن اسفنجی و تولید ورق گالوانیزه را از دیگر پروژه‌های دولت در استان چهارمحال و بختیاری اعلام کرد و افزود: بر اساس قول مسئولان اجرای این طرح‌ها با بخش خصوصی و دولتی است و صندوق توسعه ملی نیز به این پروژه کمک می‌کند. این پروژه‌ها طی سال‌های 94 و 95 عملیاتی و برای اشتغال و توسعه استان بسیار اهمیت دارد.

تبدیل استان چهار‌محال و بختیاری به قطب گردشگری کشور

وی از تبدیل استان چهار‌محال و بختیاری به قطب گردشگری کشور خبر داد و افزود: طرح چهارم دولت برای استان این استان تبدیل چهار‌محال و بختیاری به قطب گردشگری کشور است‌. بنده این قول را سال گذشته در سفر تبلیغاتی‌ام به شهرکرد اعلام کردم. همین‌جا به معاونت میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری اعلام می‌کنم که باید طرح جامع گردشگری را تا پایان سال تهیه و تصویب کند.

روحانی اظهار کرد: ‌طرح‌های گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی که باید 6 هزارشغل جدید ایجاد کند با کمک بخش خصوصی و صندوق توسعه ملی انجام می‌شود.

رئیس جمهور با اشاره به استقبال مردم در سفر به استان چهار‌محال و بختیاری گفت: بر اساس اظهارات استاندار در تعطیلات عید فطر بالغ بر یک میلیون گردشگر وارد استان شد. استان ظرفیت خوبی برای پذیرش گردشگران دارد.

روحانی از به بهره‌برداری رسیدن 79 پروژه اقتصادی در طی سال‌های 93 و 94 در استان چهار‌محال و بختیاری سخن گفت و افزود: غیر از 4 طرح مهم اعلام شده ان‌شاءالله به حول و قوه الهی 79 پروژه طی سال‌های 93 و 94 به اتمام می‌رسد. این پروژه‌ها بالغ بر 206 میلیارد تومان بودجه نیاز دارد‌. 76 پروژه در سال جاری و 3 پروژه در سال 94 به بهره‌برداری می‌رسد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش سلامت و بیمه مردم را دارای اهمیت ویژه‌ای در دولت یازدهم دانست و افزود: طرح سلامت در 2 ماه گذشته همه مردم را تحت پوشش خود قرار داد. اینجا اعلام می‌کنم هر کس بیمه نیست برود و در این طرح ثبت نام کند. همه مردم از طرح جدید تحول سلامت برخوردار می‌شوند.

وی ادامه داد: مردم عزیزی که تا 2 ماه قبل وقتی به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کردند، ناچار بودند بیش از 37 درصد مخارج بیمارستان را پرداخت کنند. بر اساس گزارش وزیر بهداشت و درمان در شهرها این میزان به 7 درصد و در روستاها به 5 درصد تقلیل یافته است. بنابراین این طرح ادامه می‌یابد تا مردم از نظر سلامت و بیمه در خطر نباشند.

روحانی از خریداری شدن بیش از 7 میلیون تن محصولات کشاورزی توسط دولت خبر داد و افزود: از شهریور‌ سال گذشته که قیمت تضمینی محصولات کشاورزی توسط دولت اصلاح شد، بیش از 7 میلیون تن محصولات کشاورزی توسط دولت خریداری شده است. این اقدام نشان از برنامه‌ریزی دقیق در حوزه‌‌ کشاورزی دارد که ان‌شا‌ءالله قدم‌های مؤثر دیگری نیز در این حوزه برمی‌داریم.

captcha