به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حوزه فرهنگ و ادب طی هفته جاری شاهد خبرهای مهمی چون امضای تفاهمنامه 5 میلیارد تومانی ارشاد و آموزش و پرورش، فراخوان جایزه کتاب سال، فراخوان جشنواره کتاب کودک، معافیت مالیاتی کتابفروشان، آغاز داوری مقدماتی هفتمین کتاب سال رضوی، تصویب واسپاری شعر فجر و جوایز جلال و پروین به بنیاد شعر و داستان و به تعویق افتادن فراخوان بزرگترین جایزه ادبی حوزه شعر به عید غدیر بود و در میان آنها معافیت مالیاتی کتابفروشان در صدر اخبار قرار گرفت و این هفته را به کام فعالان حوزه نشر و توزیع کتاب شیرین کرد. در ادامه اخبار مهم این هفته را مرور میکنیم:
خرید 250 عنوان کتاب از سوی وزارت ارشاد از ناشران
هیئت انتخاب و خرید کتاب با انتخاب 250 عنوان کتاب دیگر از ناشران برای خریداری از ناشران و در شمارگان 45 هزار و 480 نسخه موافقت کرد. در این جلسه که پانصد و هجدهمین جلسه هیئت انتخاب و خرید کتاب به شمار میرود، همچنین مصوب شد که اعتبار کتب انتخاب شده برای خرید، 30 آبان 1393 باشد به این معنی که ناشران الزاماً میبایست تا این تاریخ نسبت به ارائه کتب مصوب به هیئت مزبور اقدام کنند و در غیر این صورت، خرید آنها منتفی خواهد شد.
همچنین بر اساس فهرست کتب مصوب در جلسه دیروز هیئت انتخاب و خرید کتاب، کمینه و بیشینه نسخههای مصوب کتابها، به ترتیب 50 و 600 نسخه است. چندین عنوان کتاب در تعداد 50 نسخه خریداری شدهاند اما کتابی که بیشترین تعداد نسخه برای خرید را به خود اختصاص داده، جلد دوم «روایت زندگی حسن باقری» نوشته سعید علامیان است که از سوی «مرکز نشر آثار شهید حسن باقری» با بهای 25 هزار تومان منتشر شده است.
امضای تفاهمنامه 5 میلیارد تومانی ارشاد و آموزش و پرورش
تفاهمنامه همکاری میان معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فرهنگی و آموزشی وزارت آموزش و پرورش با هدف رشد نرخ کتابخوانی در مدارس سراسر کشور، به امضای مسئولان این دو معاونت رسید. بر اساس این تفاهمنامه دو طرف متعهد شدند در راستای توسعه و تعمیق فرهنگ کتابخوانی در جامعه، توسعه فعالیتهای فرهنگی در سطح مدارس سراسر کشور، تأمین کتابهای مورد نیاز و تجهیز کتابخانههای مدارس داخل و خارج از کشور تا سقف 50 میلیارد ریال به همکاری بپردازند.
خط ایرانی و شعر فارسی بر دفتر دانشآموزان نقش بست
محمدهاشم الهی، مدیر «آوای مهر تحریر» از تولید دفاتر و کلاسورهایی با خط ایرانی برای نخستین بار خبر داد و افزود: پیش از این از خط ایرانی بر تیشرت و شال و مانتو استفاده و با استقبال مخاطبان روبهرو شده بود. این بار از شعر فارسی و خط ایرانی بر دفترها و کلاسورهایی بهره برده که برای دبیرستانیها و دانشگاهیها تولید شده است.
جواد محقق دبیر هفدهمین جشنواره کتاب کودک و نوجوان شد
علیرضا حاجیانزاده، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، دبیری هفدهمین جشنواره کتاب کودک و نوجوان را به جواد محقق سپرد. در این حکم، توجه به بخشهای جنبی جشنواره از جمله نمایشگاه کتاب، نشستهای تخصصی و دیدار کودکان و نوجوانان با نویسندگان و هنرمندان عرصه ادبیات کودک در طول برگزاری جشنواره، مورد تاکید قرار گرفته همچنین به برگزاری بخش ویژه جشنواره با هدف حمایت از آثار نویسندگان حوزه ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اشاره شده است.
بر اساس همین گزارش، حمید پیرهادی نیز به پیشنهاد جواد محقق به عنوان دبیر اجرایی هفدهمین جشنواره کتاب کودک و نوجوان منصوب شد.
فراخوان اولین جایزه دولتی حوزه کتاب بعد از بازنگری
براساس مصوبه جلسه نهایی کارگروه بازنگری در جوایز فرهنگی حوزه کتاب در مورد جایزه جهانی کتاب سال، مقرر شد که «با توجه به جایگاه جهانی جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی، فعالیت آن همچنان با قوت ادامه یافته و به منظور بهره بردن از نقش آن در عرصه دیپلماسی علمی و فرهنگی، گروه ویژهای تشکیل تا روند دیدبانی علمی، ارزیابی آثار و اجرایی آن را با مشورت اساتید، صاحبنظران و دستاندرکاران داخل و خارج از کشور، بازخوانی و برابر اهداف جهانی، پیشنهادهای مناسب را به دور دوم کارگروه برای قرار گرفتن در فرآیند تصویب نهایی، ارائه کند.»
بر این اساس دبیرخانه جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که با هدف شناسایی و معرفی کتابهای ارزشمند در دو حوزه مطالعات اسلامی و مطالعات ایرانی در سه بخش تألیف، ترجمه و تصحیح که برای اولین بار طی سال قبل میلادی(2013) به زبانهای گوناگون در کشورهای مختلف (به جز ایران) چاپ شده است، بیست و دومین دوره جایزه جهانی کتاب سال را برگزار میکند.
طبق این فراخوان از کلیه ناشران، پدیدآورندگان و صاحبنظران دعوت میشود یک نسخه از کتب مورد نظرخود را طی معرفی کوتاهی از اثر، خطاب به دبیر جایزه جهانی کتاب سال، تا پایان آذرماه 1393 ارسال کنند.
نخستین جشنواره شعر «فصل مظلومیت» برگزار میشود
نخستین جشنواره ملی شعر با عنوان «فصل مظلومیت» با موضوعات 17 هزار شهید ترور، شهدای شاخص ترور، ترور و نقض حقوق بشر، ایران قربانی تروریسم و نقض حقوق بشر در جهان، برگزار میشود. در این جشنواره تمامی قالبهای شعری میتوانند حضور داشته باشند و برای مشارکت در آن هیچ گونه محدودیت سنی وجود ندارد.
علاقهمندان برای شرکت در این جشنواره میتوانند تا دهم شهریورماه آثار خود را به نشانی دبیرخانه جشنواره واقع در: تهران، خیابان بهارستان، نرسیده به چهارراه سرچشمه، کوچه شهید صیرفی پور، مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی سرچشمه یا از طریق پست الکترونیکی به آدرس INFO@FASLEMAZLOMYAT.IR ارسال کنند.
همکاریهای مشترک وزارت ارشاد و یونسکو در معرفی «پایتخت کتاب ایران»
با امضاء تفاهمنامه فی ما بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیسیون ملی یونسکو طی هفته گذشته، در دفتر معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و اشاد اسلامی انجام شد، طرفین متعهد شدند نسبت به اجرای طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران و روستای دوستدار کتاب همکاری لازم را داشته باشند.
هنوز تغییری در دبیری جوایز دولتی کتاب ایجاد نشده است
نجفقلی حبیبی، دبیر جوایز دولتی حوزه کتاب از جمله کتاب سال، کتاب فصل و نیز جوایز جلال آلاحمد و پروین اعتصامی با وجود اعلام «مصوبات نهایی» کارگروه بازنگری در جوایز حوزه کتاب، گفت: جلسات این کارگروه همچنان ادامه دارد و هنوز تغییری در وضعیت دبیری این جوایز به وجود نیامده است.
وی همچنین درباره احتمال ایجاد تغییرات در دبیری این قبیل جوایز در پی تصمیمات اخیر کارگروه بازنگری در این جوایز، بیان کرد: من همچنان دبیر این جوایز هستم اما هنوز تکلیف نتایج بررسیهای کارگروه مشخص نشده و بنابراین هیچ چیزی که از قبل بوده، تغییر نکرده است.
یادآور میشود، شنبه هفته گذشته محمدرضا وصفی، دبیر کارگروه بازنگری جوایز فرهنگی حوزه کتاب در نشستی خبری، مصوبات جلسه نهایی آن را اعلام کرد که بر این اساس، جایزه کتاب فصل حذف، جوایز جلال آلاحمد و پروین اعتصامی به بنیاد شعر و ادبیات داستانی واگذار و جایزه گام اول هم به عنوان بخش جوان جایزه کتاب سال در این جایزه (کتاب سال) ادغام شده است.
هفدهمین جشنواره کتاب کودک و نوجوان فراخوان داد
کانون پرورش فکری فراخوان هفدهمین جشنواره کتاب کودک و نوجوان را که همزمان با هفته کتاب برگزار میشود، منتشر کرد. براساس این فراخوان، تمامی کتابهای چاپ اول ویژه خردسالان، کودکان و نوجوانان منتشر شده در سال 1392 در بخشهای «شعر»، «داستان تألیف»، «داستان ترجمه»، «علمی و آموزشی»، «مذهبی»، «انقلاب اسلامی»، «دفاع مقدس»، «نمایشنامه» و «تصویرگری» بررسی میشوند.
تمامی ناشران، نویسندگان، شاعران، مترجمان و تصویرگران فعال در حوزه ادبیات کودک و نوجوان که در سال 92 اقدام به انتشار کتاب برای گروه سنی خردسال، کودک و نوجوان کردهاند، حداکثر تا 29 مرداد فرصت دارند تا سه نسخه از کتابهای خود را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند.
کتابفروشان از پرداخت مالیات معاف شدند
این خبر خوش برای فعالان چاپ و پخش کتاب در کشور است که احمد وکیلی، نماینده سازمان مالیاتی کشور در نشست بررسی معافیت مالیاتی کتابفروشان اعلام کرد و گفت: در یکی دو ماه گذشته به سمت این رویکرد رفتیم که کسی که کتاب میفروشد به عنوان یک فعالیت فرهنگی پذیرفتیم و در جلسهای که در ماه رمضان داشتیم در نهایت به نتیجه مشخصی رسیدیم و تا امروز نهایتاً تصمیم بر آن شده است که فهرست تعیین مصادیق را امضا کنیم و پیشنهادهای جدیدی که از سوی وزارت ارشاد مطرح شده بود بررسی و سپس موضوع نهایی شود.
وکیلی تصریح کرد: ما فروش کتاب و کتابخانههای عمومی را از پرداخت مالیات معاف میدانیم، البته آنهایی که با مجوز وزارت ارشاد فعالیت کنند. تنها مانده که این دستورالعمل را برای دو وزیر بفرستیم تا در جلسه وزیران به امضا برسد. تفسیر دیگری در این زمینه وجود ندارد و صراحتاً به این موضوع اشاره شده است.
لادن حیدری، مدیرکل دفتر حقوقی وزارت ارشاد نیز در این نشست با اشاره به جدول فعالیتهای مشمول معافیت مالیاتی گفت: حوزه فرهنگ تنها مربوط به کتاب نسیت و بخشها دیگری نیز دارد و با توجه به اینکه فهرست حوزه سینمایی از مصادیق فعالیتهای فرهنگی اعلام نشده بود، قرار بر این شد تا با تکمیل این جدول، آن را به سازمان امور مالیاتی تحویل دهیم تا خلأهایی که در حوزه سینما است نیز بیان شود و به سازمان امور مالیاتی اعلام خواهیم کرد.
وی در ادامه گفت: قرار نیست به بندهای تصویب شده برگردیم و سازمان امور مالیاتی در صدد حذف یک بند حمایتی نبوده و نیست و ما در صدد این هستیم که دایره حمایت در حوزه فرهنگ را گسترش دهیم و وزیر ارشاد نیز با پیگیریهای مجدانه خود این فهرست را درخواست کردهاند تا به زودی به امضا برسد.
رادیو کتاب تاریخ شفاهی نیمقرن گذشته را به روی آنتن میبرد
برنامه «رادیو روزگار» از سری برنامههای جدید رادیو کتاب قرار است که جمعه 17مردادماه از این شبکه رادیویی پخش میشود. این برنامه با موضوع «تاریخ شفاهی» به مرور و بررسی وقایع و حوادث به همراه شرح حال بزرگان و ستارگان نهضت انقلاب اسلامی ایران و دفاع مقدس (1342 تاکنون)، مخاطبان را با زوایا و ناشنیدههای جدیدی آشنا میکند.
یکی از ویژگیهای بارز برنامه این است که برای نخستین بار در عرصه رسانهای برنامهای به موضوع «تاریخ شفاهی» میپردازد، فصل مشترک این اقدام با سبک تاریخ شفاهی میتواند گام مثبت و سازندهای برای ایجاد یک جریان در این حوزه تاریخی باشد. این برنامه آیتمهای مختلفی چون «صدای تاریخ»، «تاریخسازان»، «تاریخنگاران»، «طرفههای تاریخ»، «دیدهبان تاریخ» و «قلمستان» دارد.
این برنامه به تهیه کنندگی محسن سوهانی و محمود بابایی، نویسندگی علیاصغر بهمننیا، گویندگی حسین شعبانی، صدابرداری سیدابراهیم احمدی و هماهنگی مصطفی آبروحی جمعهها ساعت 22 به مدت 80 دقیقه از این شبکه رادیویی تولید و پخش میشود.
اعلام آمار تیرماه انتشار کتاب
آمار تعداد عناوین کتابها به تفکیک استان نسبت به آمار کل کشور در تیرماه سال 1393 از سوی خانه کتاب اعلام شد و براساس آن به ترتیب استانهای تهران، قم، اصفهان، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی بیشترین عناوین منتشر شده را دارا هستند. بر این اساس استان تهران در تیرماه، 4135 عنوان کتاب منتشر کرده که این میزان 67.66 درصد عناوین منتشر شده کل کشور را دربرمیگیرد، بعد از پایتخت، استان قم در رتبه دوم قرار دارد که 990 عنوان کتاب در این بازه زمانی منتشر کرده است. این استان 16.20 درصد کتابهای منتشر شده کل کشور را به خود اختصاص داده است.
استانهای اصفهان با 266 عنوان و نسبت 4.35 درصد، آذربایجان شرقی با 121 عنوان و نسبت 1.98 درصد و خراسان رضوی با 80 عنوان و نسبت 1.31 درصد در رتبههای بعدی قرار دارند.
آغاز داوری مقدماتی هفتمین کتاب سال رضوی
مهدی قیصرینیک، دبیر اجرایی هفتمین کتاب سال رضوی گفت: تاکنون حدود 290 اثر به دبیرخانه این دوره از کتاب سال رضوی ارسال شده است و بخشی از آثار ارسالی، مربوط به بخش بینالملل و زبانهای خارجی نظیر انگلیسی، فرانسه، عربی، روسی، هندی، تاجیکی، ترکی آذربایجانی و اردو از کشورهایی گوناگون به دبیرخانه جشنواره بینالمللی انتخاب کتاب سال رضوی رسیده است.
وی با اشاره به زمان برگزاری اختتامیه این جشنواره اظهار کرد: مراسم اختتامیه به طور قطعی در دهه کرامت که از تاریخ ششم تا شانزدهم شهریور ماه است، برگزار میشود، اما با قطعی شدن حضور میهمان ویژه، روز دقیق برگزاری مراسم اختتامیه نیز مشخص خواهد شد.
ترجمه ۱۰ اثر برای عرضه در نمایشگاه کتاب فرانکفورت
گلعلی بابایی، رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اعلام اینکه 10 اثر توسط این سازمان به دیگر زبانها ترجمه میشوند، افزود: هماکنون این آثار مراحل نهایی ویرایش و چاپ را میگذرانند تا به نمایشگاه کتاب فرانکفورت برسند. از جمله آثاری که برای ارائه در نمایشگاه فرانکفورت ترجمه شدهاند، میتوان به «یکشنبه آخر»، «دختر شینا»، «دو کبوتر، دو پرواز»، «نیاز»، «کالکهای خاکی» ـ خاطرات سردار عزیز جعفری ـ و «راز نگین سرخ» اشاره کرد.
اعلام فراخوان چهارمین دوره جایزه فتحالله مجتبایی
جایزه دکتر فتحالله مجتبایی هر ساله در دیماه به بهترین پایاننامه دوره دکتری در زمینههای «ادیان و عرفان» و «زبان و ادبیات فارسی» با هدف ارتقای علمی و تشویق دانشجویان دوره دکتری در رشتههای مذکور اهدا میشود.
دانشجویان دوره دکتری در این دو رشته که در سال ۱۳۹۲ از پایاننامه خود دفاع کردهاند، میتوانند یک نسخه از پایاننامه خود را تا پایان مردادماه به دبیرخانه این جایزه واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر(بخارست)، نبش کوچه سوم، پلاک ۸، مرکز فرهنگی شهر کتاب ارسال کنند.
کمکاری مسئولان در برپایی کنگره شعر قرآنی
حجتالاسلام والمسلمین روشن سلیمانی، شاعر و پیشکسوت حوزه شعر آئینی کشورمان با اشاره به جای خالی کنگره شعر قرآنی گفت: اگر فضا برای شاعران و هنرمندان ایجاد شود، برای مثال اگر کنگره و جشنوارهای با این رویکرد برگزار شود که تاکنون برگزار نشده است، قطعاً تاثیرگذار خواهد بود و اگر کنگرهای در زمینه شعر آئینی برگزار شود، شاعران به شعرسرایی در این باره روی میآورند و شاید کمکاری مسئولان در این حوزه پاسخ اصلی به سؤال ما باشد.
وی ادامه داد: البته من با اینکه بگوییم حتماً باید جشنوارهای برگزار شود تا شاعران به این حوزه توجه کنند، موافق نیستم. ولی همین که به این حوزه توجه و به آن پرداخته شود، رویکردهای مثبتی را به دنبال دارد.
انتشار 5500 عنوان کتاب توسط انتشارات جهاد دانشگاهی
محمد سلگی، رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی با اشاره به دستاوردهای این سازمان در طول چند سال گذشته گفت: طی سال 92 تعداد کتابهای چاپ شده به 409 عنوان رسیده است. این میزان در سال 91 برابر با 336 اثر بوده است.
وی افزود: تعداد تألیفات سال 92 برابر 321 اثر بوده و 88 عنوان کتاب نیز ترجمه بودند. بنابراین میزان تألیفات برابر 78 درصد و ترجمهها برابر 22 درصد بودهاند. بر این اساس میتوان گفت که آثار منتشرشده در سال 92 نسبت به سال 91 با رشد 26 درصدی روبرو بودهاند.
سلگی گفت: جهاد در طول فعالیتهایی که از سال 59 تاکنون داشته است، توانسته 5500 عنوان اثر منتشر کند. بر این اساس در بازه زمانی 21 سال(از سال 59 ـ 80)، 1937 اثر منتشر شده است و در فاصله 11 سال (81 ـ 92) ـ که سازمان انتشارات راهاندازی شدـ 3308 اثر به چاپ رسیده است.
وی همچنین به 254 اثر که متعلق به واحدهای جهاد دانشگاههای مختلف است و سال چاپ ندارند، اشاره کرد و افزود: متاسفانه سال چاپ این آثار در شناسنامه اثر ثبت نشده و در مجموع تا پایان سال 92، برابر 5499 اثر منتشر شده است.
کاهش ۴۰ هزار نسخهای چاپ قرآن در تیرماه
معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به کاهش ۴۰ هزار نسخهای قرآن در تیرماه امسال نسبت به سال گذشته گفت: بیشتر مجوزهای صادرشده برای قرآنهایی به خط عثمانطه است.
وی با اشاره به تعداد مجوزهای چاپ قرآن در ماه گذشته افزود: در این مدت 20 مجوز چاپ قرآن با شمارگان 210 هزار نسخه صادر شده که از این تعداد 4 فقره جزئی و 16 فقره نیز کلی بوده است که شمارگان آنها به ترتیب 115 هزار نسخه و 95 هزار نسخه را شامل میشود.
اعلام فراخوان بزرگترین جایزه ادبی حوزه شعر به عید غدیر موکول شد
حجتالاسلام و المسلمین سیدعبدالله حسینی، مشاور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، درباره بزرگترین جایزه ادبی با موضوع امام علی(ع) اظهار کرد: نشستهایی به منظور قطعی کردن زمان برگزاری این جشنواره و دیگر فعالیتهای آن در حال برگزاری است که پس از به تصویب رسیدن رویکردهای آن اعلام میشود.
وی با بیان اینکه هماکنون در حال طراحی پوستر این جشنواره ادبی هستیم، ادامه داد: بنا داریم فراخوان این جشنواره را همزمان با عید سعید غدیر خم و ابلاغ امامت امام علی(ع) اعلام کنیم.
مشاور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه نفر اول معادل 110 میلیون تومان جایزه دریافت میکند، گفت: طبیعی است که نفرات دوم به بعد جوایز کمتری بگیرند که این میزبان به ترتیب برای نفرات دوم و سوم برابر 10 و 5 میلیون تومان خواهد شد.وی همچنین از اهدای جایزه یک میلیون تومانی به 10 نفر خبر داد و افزود: میزان مبالغ اهدایی جوایز به نفرات بعدی کمتر از این حد خواهد بود.
واسپاری شعر فجر و جوایز جلال و پروین به بنیاد شعر و داستان تصویب شد
همایون امیرزاده، مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد با اشاره به راهاندازی کارگروه تخصصی بازبینی جشنوارهها و جوایز ادبی گفت: با تصویب برونسپاری فعالیتهای قابل اجرا در مجموعههای تخصصی از سوی این کارگروه و موافقت معاون امور فرهنگی، این فعالیتها از سوی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان برگزار میشود.
پیش از این برگزاری جشنواره بینالمللی شعر فجر از سوی معاونت امور فرهنگی و جوایز ادبی جلال آلاحمد و پروین اعتصامی از سوی مؤسسه خانه کتاب ایران انجام میشد.
نمایش قرآن نفیس ریزنگار در نمایشگاه قشم
رائین اکبرخانزاده، کاتب ریزنگار قرآن با اشاره به حضور خود در نمایشگاه و جشنواره قرآن قشم گفت: امسال در پنجمین نمایشگاه و جشنواره قرآنی قشم که از چهار مردادماه آغاز به کار کرده و تا 17 همین ماه ادامه مییابد، آثار قرآنی خود را به نمایش گذاشتهام و قرار است وزیر ارشاد در روز اختتامیه از این نمایشگاه بازدید کند.
وی با اشاره به آثار نمایش داده شده در این نمایشگاه افزود: یکی از آثارم، قرآن طلای ریزنگاری شده در ابعاد 16 * 12 سانتیمتر است که در داخل جلدی از طلا قرار گرفته و کل قرآن در دو صفحه طلا کتابت شده است. همچنین در این قرآن یک کیلو طلا و سه کیلو نقره به کار رفته است. ریزنگاری روی تار مو، برنج و شکر نیز انجام شده و در این نمایشگاه به نمایش گذاشته میشود و بر روی آنها «بسم الله الرحمن الرحیم» و «الله» نقش بسته است.
انتشار کارنامه صدسال شعر زنان فارسیسرا
فاطمه راکعی، مدیر انجمن شاعران ایران از برگزاری مراسم بزرگداشت مشفق کاشانی در هفته آینده خبر داد و گفت: این مراسم روز 23 مردادماه برگزار میشود.
وی همچنین از چاپ مجموعه مقالات سه همایش «کارنامه 100 سال شعر زنان فارسیسرا» خبر داد و گفت: این آثار نیز که شامل اشعار آئینی، اجتماعی و ... است، ویرایش شده و آماده چاپ است و امیدوارم به همراه چهار اثر یاد شده، تا برپایی نمایشگاه کتاب تهران در سال آینده منتشر شوند.
عرضه ۵۰ عنوان از آثار آستان قدس در نمایشگاه کتاب فرانکفورت
جواد محمدزادهمقدم، مدیرعامل انتشارات بهنشر گفت: حدود 50 اثر در بخش کودک و نوجوان و بزرگسال ارائه خواهیم کرد که از این تعداد 35 عنوان مربوط به کودکان است و همه کتابهایی که در این نمایشگاه عرضه خواهند شد، به زبان انگلیسی هستند. در سال گذشته قرآن ابراهیم سلطان که از آثار برجسته کتابخانه آستان قدس رضوی بود، به نمایش گذاشته شد و در نمایشگاه هم رونمایی شد و احتمال دارد که امسال قرآن نفیس دیگری به نمایش گذاشته شود.