کد خبر: 1436934
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۴

رعایت اعتدال در مصرف؛ توصیه قرآن برای مدیریت بحران در کمبود منابع طبیعی

گروه اندیشه: مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان کشاورزی آذربایجان غربی اظهار کرد: خداوند در آیات سوره یوسف اعتدال در مصرف را مهم‌ترین مسئولیت افراد و حکومت‌ها برای مدیریت بهتر کمبود منابع طبیعی و آبی بیان کرده است.

حجت‌الاسلام سید‌حامد ساجدی‌نژاد، مسئول حوزه نمایندگی ولی‌ فقیه در سازمان کشاورزی آذربایجان غربی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: منابع طبیعی و محیط‌ زیست انفال است یعنی مخصوص خدا و رسول خدا(ص) است و از همین رو تلاش برای حفظ و نگهداری از عرصه‌های آن وظیفه همگانی است و تخریب محیط‌ زیست نیز از نظر شرعی حرام است.

وی با بیان اینکه اولین پیامد تخریب محیط‌ زیست متوجه خود انسان و حتی تهدیدی برای نسل‌های آینده می‌شود، افزود: هر بوته درخت و یا گیاهی که در طبیعت وجود دارد در واقع واسطه‌ای است برای نزول نعمت‌های آسمانی بر روی زمین‌، قطع کردن و تخریب یک بوته گیاه و یا درخت از طبیعت یکی از عوامل کاهش نزولات جوی و باران است.

حجت الاسلام ساجدی‌نژاد خشک‌سالی و کاهش تدریجی منابع آبی از طریق نزولات جوی را از پیامدهای تخریب محیط‌زیست توسط انسان دانست و اظهار کرد: آب طبق روایات اسلامی زیربنای سلامتی و از عوامل تداوم حیات بشر است تا جایی‌که دنیای بدون آب زندگی را با چالش‌های جدی مواجه ساخته و زندگی موجودات خلقت را به خطر می‌اندازد.

وی با بیان اینکه در عصر حاضر اقتصاد دنیا بر‌خلاف اعصار گذشته که بر روی نفت تأکید داشت بر منابع آبی تأکید دارد و معروف است که جنگ جهانی سوم در مورد آب است.

این مقام مسئول با بیان اینکه متأسفانه طبق آمار سازمان ملل 40 درصد مردم دنیا از دسترسی به آب سالم آشامیدنی محروم هستند، اضافه کرد: دین مبین اسلام در همه موارد انسان را تشویق به رعایت اعتدال در مصرف کرده است.

وی با تأکید بر اینکه استفاده بیش از حد از منابع طبیعی به‌شدت مورد نکوهش در اسلام قرار دارد، اضافه کرد: خداوند در آیه 47 سوره یوسف که می‌فرماید: «تَزْرَعُونَ سَبْعَ سِنِینَ دَأَبًا فَمَا حَصَدتُّمْ فَذَرُوهُ فِی سُنبُلِهِ إِلاَّ قَلِیلًا مِّمَّا تَأْکُلُونَ؛ گفت هفت‏ سال پى در پى مى‏‌کارید و آنچه را درویدید جز اندکى را که مى‏‌خورید در خوشه‏اش واگذارید» صرفه جویی را راهکار مقابله با کمبود منابع طبیعی معرفی می‌کند.

مسئول حوزه نمایندگی ولی‌ فقیه در سازمان کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه آیه فوق بیانگر توصیه‌های مدیریتی در مورد مسئولیت افراد و حکومت‌ها برابر بالایای طبیعی و کاهش منابع طبیعی است، بیان کرد: حضرت یوسف (ع) با اجرای دقیق این برنامه الهی توانست مردم مصر را از خطر جدی خشک‌سالی و بحران‌های طبیعی عبور دهد و این به مفهوم آن است که قرآن در همه موارد راهکارهای اجرایی ارائه داده است.

علی
|
-
|
۱۳۹۳/۰۹/۱۰ - ۲۰:۲۰
0
0
بسیار عالی بود . خیلی ممنونم.
captcha