حبیب اسماعیلی، بازیگر و تهیهکننده سینما، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره تأثیرگذاری جشنواره مقاومت و اینکه هر دوره چگونه برگزار میشود، گفت: جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت یکی از جشنوارههای مهم کشور است اما تنها، درزمان برگزاری مطرح میشود و با برگزاری اختتامیه تا سال بعد به پایان میرسد؛ در حالی که دبیرخانه این جشنواره باید در طول سال هم فعال باشد. در این جشنواره هدف اصلی که دفاع مقدس و مقاومت است، باید پررنگتر شود؛ در غیر این صورت خروجی خوبی از آن نخواهیم گرفت.
وی افزود: با توجه به 8 سال جنگ تحمیلی موضوع این جشنواره میتواند نکته بسیار بااهمیتی در سینما باشد، ضمن اینکه میتوانیم فیلمهای قوی در ارتباط با این موضوع داشته باشیم. همچنین میتوانیم، فیلمهای کوتاه و ویدئویی هم داشته باشیم که تنها به موضوع مورد نظر این جشنواره بپردازند، اما از کیفیت بالایی برخوردار باشند. در این زمینه فیلمنامهنویسهای خوبی داریم که میتوانند به جریان جشنواره فیلم مقاومت کمک کنند و جشنواره باید آنها را جذب کند.
اسماعیلی معتقد است جشنواره فیلم مقاومت باید در طول سال فعال باشد و با برگزاری مراسم اختتامیه تا سال بعد تعطیل نشود؛ ضمن اینکه این جشنواره باید هر سال بهتر از سال بعد برگزار شود و کیفیت آثار بالاتر باشد. نکته دیگر اینکه میتوان سالنهای سینمایی به نام دفاع مقدس و یا مقاومت بسازیم تا به یادگار بمانند و این امر موجب میشود تا ما هیچ وقت جشنواره مقاومت را فراموش نکنیم.
اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: این جشنواره میتواند کارگردان، تهیهکننده و فیلمنامهنویسهای قوی را جذب کند تا اختصاصاً برای جشنواره فیلم بسازند، البته در این امر سازمانها و نهادهای ذیربط باید به جشنواره کمک کنند. هرچند متاسفانه بودجه بخش فرهنگ کم است و همین مقدار ناچیز هم صرف امور خیر در سینما نمیشود. فیلمهای دفاع مقدس مانند فیلمهای فاخر هزینهبر هستند، البته این نکته را هم باید یادآور شد که نباید برای ساخت فیلم، هزینههای زیادی انجام داد، بلکه دیده شده فیلمهایی حتی با هزینههای کم نیز ماندگار شدهاند.
بازیگر فیلم «تبعیدیها» تأکید کرد: در سالهای اخیر فیلمهایی به نام فیلم فاخر ساخته شده است، اما تاثیر آنچنانی نداشتهاند و متاسفانه در اکران هم مورد استقبال قرار نگرفتهاند. نکته حائر اهمیت در این خصوص این است که اگر همه واحدهای فرهنگی از یک جا نشئت گرفته باشند قطعا مشکلات کمتری خواهیم داشت، زیرا باید توجه داشت که تصمیم گیریها نباید مجزا باشد، بلکه باید از تجربههای دیگران در روند بهتر شدن در سینما و جشنوارهها بهره برد.
اسماعیلی در پایان درباره جایگاه مفهوم مقاومت در سینمای کشورمان گفت: میتوانیم دلاوریها و رشادت فرزندگان این خاک را به تصویر بکشیم و به کشورهای دیگر ثابت کنیم که ایران کشوری صلحدوست است و بدین طریق خود را در منطقه ثابت کنیم. درضمن باید توجه داشت بیشترین اشکال در جشنوارههای چون مقاومت به تغییر مدیریتها مربوط میشود ، در صورتی که دبیر جشنواره باید ثابت باشد تا تداوم داشته باشد.