کد خبر: 1437197
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۸
آیت پیمان خبر داد:

برگزاری پنجمین کنگره علمی دین‌پژوهان کشور در ابتدای سال آینده

خبرنگاران افتخاری/ حامد رئیسی: دبیر شورای دین‌پژوهان کشور از برگزاری پنجمین کنگره علمی دین‌پژوهان کشور در ابتدای سال ۱۳۹۴ خبر داد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت پیمان، دبیر شورای دین‌پژوهان کشور اعلام کرد: بر اساس مصوبه شورای علمی دین‌پژوهان کشور و براساس سنجش ضرورت‌ها و بایسته‌ها در این شورا موضوع «دین‌پژوهی در ایران معاصر – فرصت‌ها و چالش‌ها» به‌عنوان موضوع اصلی پنجمین کنگره علمی دین‌پژوهان کشور انتخاب شده است.

وی گفت: شورای دین‌پژوهان کشور به‌منظور تعمیق، توسعه و ترویج پژوهش‌های دینی و بروز‌رسانی اطلاعات و روش‌های دین‌پژوهی، پنجمین کنگره علمی دین‌پژوهان کشور را ابتدای سال 94 برگزار می‌کند و در این رویداد پژوهشی مراکز فعال دین‌پژوهی و به‌ویژه معاونت پژوهشی حوزه علمیه، دفتر تبلیغات اسلامی و جامعة‌المصطفی(ص) العالمیه، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی و پژوهشگاه‌های حوزه و دانشگاه، همکاری و حمایت می‌‌کنند.

پیمان تأکید کرد: پژوهشگران علوم اسلامی می‌توانند دیدگاه‌ها و دستاوردهای علمی خویش را در قالب مقاله تخصصی و در محورهای هفت‌گانه کنگره به دبیرخانه ارسال کنند، تا پس از ارزیابی و انتخاب، نسبت به انتشار و ارائه آن در کنگره اقدام شود.

وی محورهای هفت‌گانه جهت ارائه مقالات تخصصی را 1) تعریف پژوهش دینی و شاخصه‌های مهم آن در دوران معاصر (بیان تفاوت‌های پژوهش با تألیف، تصحیح و تصنیف)، 2) سنجش پژوهش‌های دینی از نظر کمی در قبل و بعد از انقلاب اسلامی، 3) شیوه‌های دین‌پژوهی در دنیای جدید، 4) تحلیل نمونه‌های عالی از پژوهش‌های مستشرقان درباره اسلام و تشیع، 5) مقایسه شیوه‌های دین‌پژوهی در قبل و بعد از انقلاب اسلامی، 6) دین‌پژوهی در سه دهه اخیر، تحلیل روش‌ها و رویکردها و 7) نظریات مهم دین‌پژوهان ایرانی پس از انقلاب اسلامی بیان کرد.

مدیرمسئول مؤسسه دین‌پژوهان کشور افزود: طبق تعریف مورد قبول دبیرخانه، پژوهش دینی، کاوشی تحقیقاتی است که دارای ویژگی‌های نوآوری علمی، روشمند بودن، پاسخگو بودن به شبهات و سؤالات نظری، حل مسائل علمی، نقادی داده‌ها، ایده‌پردازی و مدل‌سازی است، لذا مقالات ارائه شده باید از ویژگی‌های تعریف مذکور برخوردار باشند.

پیمان در ادامه سخنان خود گفت: مقالات باید در قالب متن کامل، خلاصه متن، فایل و پرینت متن از طریق پست و یا حضوری به دبیرخانه تحویل شوند.

وی مهلت ارسال آثار را پایان مهرماه سال جاری اعلام کرد و از پژوهشگران علوم دینی و علاقه‌مندان دعوت کرد مقاله خویش را برای ارزیابی و انتخاب در مهلت مقرر به دبیرخانه شورای دین‌پژوهان کشور به نشانی قم، میدان رسالت، خیابان سمیه، پلاک 27 و یا از طریق پست الکترونیکی به نشانی info@dinpajoohan.com ارسال کنند و جهت کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اطلاع‌رسانی این دبیرخانه به نشانی www.dinpajoohan.com مراجعه و یا با شماره‌های 02537834536 و 02537835397 تماس بگیرند.

پیمان بیان کرد: دبیرخانه شورای دین‌پژوهان کشور که به دلایلی در آغاز دولت نهم فعالیت خویش را متوقف کرده بود، از نیمه دوم سال گذشته مجدداً احیا شده و فعالیت‌های علمی و پژوهشی خود را به‌صورت مستقل آغاز کرده است. شورای علمی دین‌پژوهان کشور مرکب از 15 نفر از شخصیت‌های علمی برجسته حقیقی و حقوقی از بین صاحب‌نظران و دین‌پژوهان و از اساتید حوزه و دانشگاه هستند و ریاست شورا به عهده محمدجواد صاحبی، از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه است.

وی در پایان گفت: شورای دین‌پژوهان کشور در زمینه ارتقاء و تعالی کیفی و کمی پژوهش‌های دینی در همه رشته‌های علوم اسلامی فعالیت پژوهشی و اطلاع‌رسانی و حمایتی خواهد داشت و در تلاش است تا زمینه هم‌افزایی و ارتباط و همکاری‌های علمی مراکز و مؤسسات پژوهشی را در چهار بخش حوزه، دانشگاه، دولت و بخش خصوصی فراهم کند و در این جهت مدیران مراکز و مؤسسات پژوهشی و پژوهشگران علوم دینی را برای همکاری و انسجام فکری و مشارکت در برنامه‌های شورای دین‌پژوهان کشور دعوت کرد.

captcha