به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه (سنا)، محمد حسننژاد، تصمیم دولت برای پرداخت بدهی خود به پیمانکاران از طریق اوراق بهادار اسلامی را اقدامی مبارک خواند که نقدینگیهای سرگردان را از بازار جمع و به سوی تولید هدایت میکند.
وی قابلیت نقدشوندگی را از مهمترین لوازم و ویژگی های این اوراق دانست و گفت: از انجا که اوراق صکوک، اوراق بهادار اسلامی است، فراگیرتر از اوراق مشارکت مشابه عمل می کند؛ ضمن اینکه چون خود دارای ارزش است، از فعالیت های سفته بازی و سوداگرانه که بدون خلق ارزش و کار انجام می شود جلوگیری و در مقابل، ظرفیت های تولید و اشتغال را فعال می کند.
این نماینده مجلس سپس به بدهیهای دولت به پیمانکاران و بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: بیشترین بدهی مربوط به وزارتخانه های نیرو و راه و شهرسازی است که طی سالیان گذشته در حوزه های سدسازی، پروژه های انتقال آب و راه سازی هزینه شده است.
صحبتهای عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بعد از آن بود که عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در سفر به چهارمحال و بختیاری از تقدیم لایحه ای به مجلس برای پرداخت مطالبات پیمانکاران پروژه های عمرانی خبر داد .
به گفته وزیر راه و شهرسازی، دولت این هفته لایحه اصلاح بودجه با موضوع پرداخت مطالبات پیمانکاران پروژه های عمرانی را از طریق اوراق صکوک اجاره به مجلس می دهد.
پیش بینی می شود: در صورت تصویب لایحه مذکور حدود 20 هزار میلیارد تومان از مطالبات پیمانکاران از طریق انتشار اوراق صکوک به اجاره پرداخت شود.
هنوز سهم دقیق هرکدام از وزارتخانه ها و دستگاه های دولتی در انتشار اوراق مشارکت اعلام نشده اما پیش از این در قانون بودجه سال 1393 کل کشور، سهم وزارت نیرو از انتشار اوراق مشارکت در سال 93 معادل 4 هزار میلیارد تومان تعیین شده بود