کد خبر: 1437873
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۲
غضنفری عنوان کرد:

کارهای فرهنگی روزمره و من‌ درآوردی شده است

گروه جامعه: رئیس دانشکده علوم و فنون قرآن تهران با انتقاد از اینکه کارهای فرهنگی روزمره و من‌درآوردی شده و روحیه سیاسی جدی در برنامه‌های فرهنگی پدید آمده است، گفت: در هیچ یک از مقوله‌های فرهنگی آسیب‌شناسی صورت نمی‌گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی غضنفری، رئیس دانشکده علوم و فنون قرآن تهران در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به کاهش آمار ازدواج و افزایش آمار طلاق در کشور گفت: اگر مطرح می‌شود که یکی از مهم‌ترین دلایل طلاق نقص در روابط جنسی زوجین است پس باید این مسئله آسیب‌شناسی شود.
وی با تأکید بر اینکه عمده مشکل ما در این حوزه مشکلات حاد اقتصادی است ولی متأسفانه برخی حتی نمی‌خواهند این مسئله را بپذیرند تا به فکر چاره‌اندیشی باشند، گفت: یکی دیگر از مشکلات بزرگ عدم ارائه یک الگو و روش صحیح در همه مقوله‌ها در رسانه‌های جمعی به خصوص صدا و سیما است.
این کارشناس دینی کشورمان ادامه داد: صدا و سیما یک زندگی سالم را ارائه نمی‌دهد بلکه یک زندگی غربی را در تمام برنامه‌های خود نشان می‌دهد و این روند سالیان سال انجام شده و مسئله مربوط به یک روز و دو روز نیست به همین دلیل به یک باره هم قابل حل نیست؛ به ویژه اینکه خراب کردن هر مسئله‌ای ساده است اما ساختن آن سال‌های سال وقت می‌برد و باید برنامه‌ریزی‌های دقیقی برای آن صورت گیرد.
در هیچ یک از مقوله‌های فرهنگی آسیب‌شناسی صورت نمی‌گیرد
رئیس دانشکده علوم و فنون قرآن تهران با انتقاد از اینکه کارهای فرهنگی روزمره و من‌درآوردی شده و روحیه سیاسی جدی در برنامه‌های فرهنگی پدید آمده است، عنوان‌ کرد: در هیچ یک از مقوله‌های فرهنگی آسیب‌شناسی صورت نمی‌گیرد و تا معضل عدم ارائه متد صحیح زندگی در همه مقوله‌ها، مشکلات اقتصادی و ... حل نشود کاری پیش نمی‌رود.

حتی الگوی صحیح خواستگاری نداریم
وی ادامه داد: اکنون حتی الگوی صحیح خواستگاری، ازدواج، غذاخوردی، لباس‌پوشیدن و ... هم مطرح نمی‌شود و مردم از ماهواره‌ها خط می‌گیریند.
این کارشناس مذهبی کشورمان مشکل اصلی در حوزه مسائل فرهنگی را نبود متولی مشخص دانست و گفت: مسائل فرهنگی در کشور ما متولی مشخصی ندارد؛ ارگان‌های مختلفی هم که به کارهای فرهنگی اقدام می‌کنند چون از کار هم خبر ندارند دست به موازی‌کاری زده و بودجه‌های بسیاری هدر می‌رود.

چشم‌اندازهای کلی که همه چیز درون آن جای می‌گیرد

وی تصریح کرد: وقتی متولی مشخصی وجود نداشته باشد پاسخ‌گوی مشخصی هم وجود نخواهد داشت از سوی دیگر چشم‌اندازهایی که برای برنامه‌های کشور در نظر گرفته می‌شود به حدی کلی هستند که هر چیزی درون آن جا می‌گیرد و قابل ارزیابی و سنجش نیست.
حجت‌الاسلام غضنفری در پاسخ به این سؤال که در گذشته روحانیت وظیفه ارائه صحیح روش زندگی در مقوله‌های مختلف را داشت، اکنون رسانه‌ها نقش مهمی در این زمینه دارند آیا این به معنی کاهش نقش روحانیت است؟ گفت: پند و اندرز تا ا‌ندازه‌ای در مسجد و غیر مسجد می‌تواند مؤثر باشد و زمینه مثبتی ایجاد کند اما در جامعه به هر حال کسانی هستند که به هیچ گونه ارزشی پایبند نباشند.
وی ادامه داد: با توصیه اخلاقی مردم پشت چراغ قرمز نمی‌ایستند و حتماً باید جریمه در کار باشد. حکومت باید متولی اصلی بخش اخلاقی جامعه را عهده‌دار شود.

captcha