رقیه افتخارمنش، مدیر مؤسسه فرهنگی، قرآن و عترت طهورای ساری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: در برخی موارد تعداد زیادی از قرآنآموزان در دورههای حفظ قرآن شرکت میکنند، اما پس از مدتی یا در همان ترم اول و یا در ترمهای بعدی از ادامه دورهها سرباز زده و حفظ قرآن را فراموش میکنند.
وی افزود: بررسیهایی که در این زمینه صورت گرفته است بیانگر این موضوع است که سختی راه، کمبود امکانات مؤسسات و نبود عزم و اراده راسخ در برابر بروز مشکلات از دلایلی است که این ریزش آماری در کلاسهای حفظ قرآن به وجود آمده است.
افتخارمنش در ادامه ابراز کرد: در برخی شهرستانها، موقعیت زمانی هم دلیلی بر ریزش افراد از کلاسها شناخته شده است به طوری که قرآنآموزان در فصل تابستان به این دوره مراجعه و اما با کشیده شدن کلاس به فصل سرما و زمستان و دشواری رفتوآمد از حضور در کلاسها غافل و از ادامه راه سرباز میزنند.
عدم حمایت از مؤسسات برای ارائه خدمات مناسب
مدیر مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت طهورا در ادامه عدم حمایت از مؤسسات برای ارائه خدمات مناسب به قرآنآموزان را یکی دیگر از مشکلات پیشروی کلاسهای حفظ معرفی و بیان کرد: سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هر یک با یک سیستم متفاوت به مؤسسات تحت حمایت خود خدمات ارائه کرده و همین امر باعث میشود در مؤسسات، ارائه خدمات به قرآنآموزان، تفاوت و کمبودهایی به چشم بخورد.
برگزاری نشستهای مشترک به یک برنامه جامع
وی گفت: ضرورت دارد برای جلوگیری از این مشکل این دو نهاد مستقل با تشکیل یک کارگروه و با برگزاری نشستهای مشترک به یک برنامه جامع دسترسی پیدا کرده و مشکلات مؤسسات را مرتفع کنند تا شاهد کمبود امکانات و یا تفاوت ارائه خدمات در مؤسسات نباشیم.
افتخارمنش ادامه داد: افزایش تعداد مؤسسات قرآنی و همچنین ارائه آسان مجوز فعالیت این مؤسسات به ویژه از سوی سازمان تبلیغات اسلامی هم میتواند دلیلی برای پایین آمدن کیفیت مؤسسات برای ارائه خدمات به حافظان باشد و این کمبود کیفیت افراد را دلسرد و از ادامه مسیر باز میدارد.
حضور 3 کارشناس قرآن در مسیر تاسیس مؤسسه
مدیر مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت طهورا اضافه کرد: البته سازمان تبلیغات، نظارت کاملتری نسبت به وزارت ارشاد بر مؤسسات قرآنی دارد اما در صدور مجوز فعالیت، وزارت ارشاد دشوارتر و دقیقتر عمل کرده و حتما باید سه کارشناس قرآنی در تاسیس مؤسسه حضور داشته باشند.
وی گفت: این دو نهاد باید روند کاری خود را برای حمایت بهتر از مؤسسات ادغام کرده و در کنار هم به عنوان مکمل، فعالیت مؤسسات را در راه توسعه این مؤسسات هموار کنند.
استفاده از مربیان قوی و باانگیزه
افتخارمنش در ادامه تصریح کرد: برای اینکه مشکل ریزش تعداد قرآنآموزان در بخش حفظ مرتفع و شاهد رشد آمار شرکتکنندگان در دورههای حفظ باشیم لازم است مؤسسات از مربیان قوی و با انگیزه استفاده و با جذاب کردن دورهها، یکنواختی از کلاس را دور و ذوق و شوق مضاعفی را به حافظان منتقل کنند.