حجتالاسلام زهیر دهقانی، مسئول گروه غرب و مهدویت مرکز تخصصی مهدویت، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به حضور در عصر اطلاعات و ابزارهای ارتباطی جمعی به مقوله ارسال پیامکهای به ظاهر دینی اشاره و اظهار کرد: گاها دیده میشود که اساس و نیت این پیامهای شبههناک خیر بوده است اما معمولا کسانی که سازنده این پیامکها هستند، از عواقب کار خود خبر ندارند و به نوعی خرافه را ترویج میدهند.
تهدید در ادبیات دینی وجود ندارد
مسئول گروه غرب و مهدویت مرکز تخصصی مهدویت تصریح کرد: گاها در پایان جملات شاهد تهدیداتی میشویم که اگر این پیام را به تعدادی انتشار ندهید، فلان بلایی برایتان نازل خواهد شد درحالی که چنین ادبیاتی در دین ما وجود ندارد و این موارد خرافهای بیش نیست.
حجتالاسلام دهقانی اظهار کرد: متأسفانه کسانی که اشاعهدهنده چنین پیامهایی هستند، به آثار سوء آن توجه نمیکنند. برای مثال فردی پیامی را ارسال میکند که اگر این دعا را بخوانید قطعا حاجتروا خواهید شد، هر کسی ممکن است حاجتهای مختلفی داشته باشد، بنابراین پس از آنکه آن دعا را میخواند و اثری را متوجه نمیشود، اعتقادش نسبت به بسیاری از دستورات دیگر دینی از میان میرود.
کاربران نسبت به درست بودن پیام مورد نظر جستجو کنند
وی یادآور شد: کاربران باید زمانی که چنین پیامی را دریافت میکنند نسبت به درست بودن مطلب آن تلاش کنند و هر مطلبی را نپذیرند. مفاتیحالجنان حلال بسیاری از مشکلات افراد است و در آن دعاهایی وجود دارد که هر کاربری میتواند به آن رجوع کند و از آن بهرهمند شود.
مسئول گروه غرب و مهدویت مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به برخی از شخصیتها و بزرگان کشور که در شبکههای اجتماعی از سوی کاربران مورد تمسخر قرار گرفتهاند، گفت: متأسفانه مطالب و جوکهای اهانتآمیزی که در آن به بزرگان و شخصیتهای دینیمان اهانت میشود، بستر وارداتی است.
وی افزود: غرب هیچ معصومیتی برای شخصیتها و بزرگان مقدسشان قائل نیست در حالی که فرهنگ ما به ویژه فرهنگ شیعی معصومیت بسیاری برای شخصیتهای بزرگوار دینی همچون پیامبران، ائمهاطهار(ع) قائل است. از آنجا که خودشان چنین معصومیتی را ندارند اقداماتی انجام میدهند که ما هم همچون خودشان رفتار کنیم و شخصیتهای دینی و قرآنیمان را به سخره بکشانیم.
منشأ اهانتها در فضای مجازی، افراد لاابالی است
مسئول گروه غرب و مهدویت مرکز تخصصی مهدویت تصریح کرد: منشأ و اصل امثال اهانتها و پیامدها قطعا یک فرد مؤمن نیست بلکه افراد لاابالی به مسائل دینی است که چنین مسائلی را مطرح میکنند و ملاحظات دینی ندارند.
دهقانی اظهار کرد: از آنجا که حرمت یک مؤمن از کعبه هم بالاتر است، پس مجازات از بین بردن حرمت امامان و معصومینمان خیلی بیش از این خواهد بود. اگر این سخره گرفتن، رنگ اهانت بگیرد، قطعا حرام است و شک و شبههای در آن وجود ندارد.
وی افزود: اگر ما بتوانیم به واسطه آگاهی بخشی مانع از بیحرمتیها به مقدسات و معصومینمان شویم، قطعا شاهد چنین اتفاقاتی نخواهیم بود. نیروهای مذهبی اگر بدانند این کارها حرام است، قطعا در اولین قدم و به محض آنکه چنین پیامی را دریافت میکنند، آن را حذف و سپس به امر به معروف و نهی از منکر میپردازند.
فضای مجازی بستری برای قبهشکنی شده است
حجتالاسلام دهقانی اظهار کرد: متأسفانه فضای مجازی بستری برای قبهشکنی شده است و بسیاری از افراد که در دنیای حقیقی مقید به بسیاری از رفتارها هستند، در فضای مجازی رعایت نکرده و خود را به گناه آلوده میکنند.
مسئول گروه غرب و مهدویت مرکز تخصصی مهدویت تصریح کرد: مشکل اساسی این است که فضای مجازی را همچون فضای حقیقی تصور نمیکنیم و نمیدانیم همان خدایی که در دنیای حقیقی ناظر اعمالمان است، همه اعمالمان را مورد توجه قرار میدهد.
مراقب گناه در خلوت باشیم
وی بیان کرد: در بسیاری از آیات و روایت آمده است که مراقب گناه در خلوت باشیم تا در شلوغیها؛ چرا که فرد خدا را ناظر اعمالش میداند. بنابراین ما باید تقوا و خداپرستی را در وجود همه کاربران نهادسازی کنیم.
حجتالاسلام دهقانی اظهار کرد: امروزه به دلیل آنکه فاصله میان خانوادهها و فرزندان کم شده است و والدین نمیتوانند ارتباط خوبی با فرزندانشان برقرار کنند درنهایت شاهد این هستیم که آنها بیشتر به فضای مجازی روی میآورند و از آنجا که خانوادهها اطلاع و آگاهی از فضای مجازی ندارند، فرزندان از این ناآگاهی سوء استفاده میکنند.
وی افزود: فرهنگ اینترنت همراه با اینترنت وارد کشور نشده است و در برخی از کشورها خانوادهها خودشان خودسانسوری میکنند تا فرزندانشان کمتر در خطر باشند درحالی که در ایران اینچنین نیست و خانوادهها کمتر با فرزندانشان ارتباط میگیرند و گاها از کار فرزندانشان بیاطلاع هستند.