عبدالرسول عبایی، استاد و پیشکسوت قرآنی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان که امسال پنجمین دوره آن برگزار خواهد شد، گفت: این مسابقات به این دلیل که متعلق به دانشجویان است بسیار مفید و موثر است و میتواند به عنوان الگویی برای مسابقات قرآن جهان اسلام باشد.
مسابقات قرآن ایران تشویقی برای برگزاری مسابقات در سایر کشورها شد
داور بینالمللی مسابقات قرآن اظهار کرد: تا زمانی که جمهوری اسلامی ایران مسابقه قرآن نداشت در جهان اسلام تنها دو مسابقه برگزار میشد که یکی مسابقات قرآن مالزی و دیگری مسابقات قرآن عربستان سعودی بود و زمانی که ایران وارد عرصه برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن شد سایر کشورها نیز برای برگزاری مسابقات قرآن در سطح بینالمللی ترغیب و تشویق شدند.
عبایی عنوان کرد: زمانی که ایران کاری را آغاز میکند رقیبان نیز کارهای خود را شروع میکنند تا نکند ایران ساماندهی امور را به دست بگیرد و تمامی امور را تحت اداره خود بگیرد؛ به همین دلیل است که ایران در منطقه و جهان بسیار مهم است و هر کاری که شروع کند دیگران نیز شروع میکنند.
فعالیتهای قرآنی ایران در منطقه و جهان اسلام زیر ذربین است
وی با بیان اینکه هر مسابقه و برنامه قرآنی که در ایران اجرا میشود از سوی کشورهای منطقه و جهان اسلام زیر ذرهبین است، گفت: مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان که امسال پنجمین دوره آن برگزار میشود نیز زیر ذربین است و سایر کشورها فقط به دنبال پیدا کردن نقطه ضعف از این مسابقات و سایر برنامههای قرآنی جمهوری اسلامی ایران هستند.
وی با عنوان این مطلب که مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان را به فال نیک میگیرم، اظهار کرد: این مسابقات طی چهار دورهای که برگزار شده همواره موفق بوده و به اهداف خود رسیده است.
دانشجویان را باید با مسابقات قرآن واکسینه کنیم
عبایی ادامه داد: هدف صهیونیستها این است که بین جوانان و قرآن فاصله ایجاد کنند که البته برای رسیدن به این هدف از هیچ اقدامی چشمپوشی نمیکنند لذا ما با برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان میتوانیم جوانان و دانشجویان جهان اسلام را واکسینه کنیم.
وی در ادامه عنوان کرد: گاهی ممکن است مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران و مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان از طریق رسانهها و وسایل ارتباط جمعی سایر کشورها اطلاعرسانی نشود و انعکاس خوبی از این رسانهها وجود نداشته باشد اما به هر حال ما با مسئولان کشورها در تماس بوده و در برنامههای مختلف که با آنها در ارتباط هستیم چنان ستایشی از مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان میکنند که این امر نشان از آن دارد این مسابقات هر چند از طریق رسانههای خارجی پوشش داده نمیشود اما به خوبی دیده میشود.
بهرهگیری از اساتید باتجربه
سرپرست هیئت داوران مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر لزوم بهرهگیری از اساتید باتجربه برای برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان، گفت: این مسابقات هرچند که طی سالهای گذشته موفقیتهای بسیار خوبی را به دست آورده اما برای موفقیت بیشتر باید کمیتهای متشکل از اساتید و صاحبنظران قرآنی که سالها در حوزه برگزاری مسابقات قرآن تلاش کردهاند ایجاد شود و این کمیته حداقل پنج عضو قرآنی داشته باشد تا اگر اساتید قرآنی، پیشنهادات و راهکارهایی برای بهتر برگزار شدن مسابقات دارند ارائه کنند.
وی در پایان عنوان کرد: حضور یک یا دو استاد قرآنی در برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان کفایت نمیکند و باید حداقل پنج استاد قرآنی در این کمیته حضور داشته باشند؛ بنده هم میتوانم در کنار سایر اساتید حضور داشته باشم اما حضور من به تنهایی کاری از پیش نمیبرد.