حجتالاسلام خداداد رجبی، مدرس حوزه علمیه رسول اکرم(ص) تکاب در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجانغربی در رابطه با ریا کاری در انجام کارهای مختلف، اظهار کرد: ریاکاری به عنوان یکی از بدعتهایی است که متاسفانه بیشتر افراد در کارهایشان دچار آن هستند که نتیجه آن دوری از خداوند و بیاعتمادی اجتماعی است.
وی ادامه داد: گاه افراد به صورت ناخواسته دچار ریا میشوند و در آن شرایط رضایت بندگان خداوند مد نظر آنان است و رضایت خداوند را که باید در هر کاری باشد را فراموش میکنند به همین دلیل است که ریا عملی نکوهش شده در دین اسلام است که بیشتر در اعمال اجتماعی افراد نمود پیدا میکند.
حجتالاسلام رجبی گفت: اعمالی که در آن ریا انجام گرفته باشد دیگر مورد توجه خداوند متعال قرار نمیگیرد و در نزد خداوند ارزش و اعتباری ندارد زیرا اعمالی که در آن فخرفروشی وجود داشته باشد و باعث آزار و ناراحتی فردی شود نمی تواند به عنوان اعمالی نیک در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به آیات و روایات قرآنی افزود: فردی که ریا میکند هم در دنیا دچار بیتوجهی اطرافیان و سلب اعتماد مردم میشود و هم در آخرت دچار عقوبتها و عذابهای الهی میشود.
وی با بیان سخنی از بنیانگذار کبیر انقلاب، گفت: ریا رونق نیست یک کار غیر ارزشی است که باعث عدم پیشرفت جامعه ازجهات مختلف میشود.
این مدرس حوزه با اشاره به اینکه فرد ریا کار مؤمن نیست، گفت: کاری که ریا و غیبت در آن صورت بگیرد کاری ناپسند است ولی در بعضی موارد استثنائاتی برای ریا وجود دارد که آن هم زمانی است که آشتی دادن دو مسلمان مطرح باشد.