به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، فرهاد نیلی، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، به همراه کامران ندری، مدیرگروه بانکداری اسلامی این پژوهشکده، امروز چهارشنبه، 22 مرداد 93 از خبرگزاری ایکنا بازدید کرد.
وی در این بازدید که از سوی حمید صابرفرزام، مدیرعامل ایکنا همراهی میشد، با حضور در سرویسهای مختلف خبری خبرگزاری، در جریان روند فعالیتها، تولید و انتشار خبر در اولین خبرگزاری تخصصی قرآنی در جهان اسلام قرار گرفت.
براساس این گزارش، پژوهشکده پولی و بانکی، نخست به عنوان «مؤسسه تحقیقات پولی و بانکی» و در جایگاه بازوی تحقیقاتی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، به دنبال تصویب و اجرای برنامه اول توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و با توجه به نیاز تمرکز تحقیقات پراکنده در زمینههای پولی، ارزی و بانکی و گسترش آنها با رویکردی کاربردی، در سال1369 تأسیس شد. مؤسسه تحقیقات پولی و بانکی در طول بیش از یک دهه فعالیتهای مستمر - با انجام تحقیقات در زمینههای مرتبط، ارائه خدمات مشاورهای اقتصادی، پولی، ارزی و بانکی به مقامات و اشخاص حقیقی و حقوقی، برگزاری همایشهای مختلف علمی، انتشار کتب و مطالب سودمند ـ و با بهرهگیری از اعضای هیئت علمی دانشگاهی و کارشناسان اقتصادی، گامهای مهمی را در کمک به اجرای سیاستهای رسمی اقتصادی کشور و پیشبرد اهداف کلان مربوط برداشته است.
این مؤسسه با کسب مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در سال 1380 به پژوهشکده پولی و بانکی ارتقاء سطح یافت.
لازم به ذکر است، خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، نخستین و بزرگترین خبرگزاری تخصصی قرآنکریم در جهان اسلام با عنوان خبرگزاری قرآنی ایران که با عبارت اختصاری «IQNA» شناخته شده است، در بیستم آبانماه 1382 مقارن با پانزدهم رمضان المبارک 1424 هـ.ق، با حضور رئیس جمهور وقت افتتاح گردید.
این خبرگزاری با تولید 7 خبر در روز به زبان فارسی کار خود را آغاز کرد و اینک پس از گذشت 10 سال از فعالیت خود به فضل الهی توانسته است با تولید روزانه حدود 850 خبر به 42 زبان زنده دنیا، از مرز یک میلیون و سیصد هزار خبر قرآنی گذر کند.
با توجه به تنوع زبانی و رسالت جهانی خبرگزاری ایکنا و فعالیت گسترده این رسانه قرآنی در عرصه بینالملل، در اسفندماه سال 1391 نام این خبرگزاری با مجوز معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به «خبرگزاری بینالمللی قرآن» تغییر یافت تا همچون خود قرآن حلقه اتصال تمام مسلمانان در سراسر گیتی باشد.