عبدالرحمن قاسمی، مدیر ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، ضمن تبریک قرار گرفتن در آستان روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای، ورزش باستانی و کشتی پهلوانی را از نمونههای بارز تمدن بالای ایران و نشان از فرهنگ عمیق مبتنی بر شعائر اخلاقی دانست.
وی ورزش پهلوانی را از ورزشهای مورد تاکید مقام معظم رهبری دانست و گفت: طبق فرموده ایشان سالنهای باستانی باید در کل استانها توسعه پیدا کنند.
قاسمی ورزش زورخانهای را ورزشی ایرانی و کاملا اسلامی با مراسمی کمنظیر دانست و افزود: ایران خواستگاه این ورزش فرهنگی، با نشاط و اسلامی است.
وی ایجاد اعتماد به نفس، احترام به بزرگترها، احترام به پیشکسوتها، اعتقاد به مبانی اسلام و گذشت را از مهمترین شاخصههای ورزش باستانی زورخانهای برشمرد و اظهارکرد: ورزش باستانی تنها وسیلهای برای دست یافتن به اندامی مناسب و سلامتی نیست بلکه زمینهای برای ارتباط معنوی ورزشکاران با خداست.
مدیرکل ورزش و جوانان استان با بیان اینکه پهلوانان ایران در میادین ورزشی به امام علی(ع) اقتدا میکنند، جایگاه ویژه کشتی پهلوانی در میان مردم را یادآور شد و گفت: این رشته ورزشی برآمده از فرهنگ و تمدن اسلامی - ایرانی است.
وی با اشاره به فعالیت بیش از 700 ورزشکار باستانیکار در سطح استان، بر ضرورت احیای ورزش باستانی در راستای ارتقای سلامت روحی و جسمی شهروندان تأکید کرد.
قاسمی همچنین بر لزوم گسترش ظرفیتهای رشته ورزشی باستانی و زورخانهای در همه شهرهای استان تاکید کرد و گفت: توسعه و ترویج این رشته آیینی در میان جوانان چهارمحال و بختیاری نیز باید چشمگیر شود.
وی همچنین از طرح پهلوانکها(پهلوانهای کوچک) برای گسترش این ورزش در استان خبر داد و اظهارکرد: ورود ورزش باستانی به مدارس با همکاری آموزش و پرورش تلاشی در راستای تحقق این مهم است به طوری که بر اساس این طرح کودکان به عنوان مرشد در استان پرورش یابند.