فاطمه کریمی، مدیر مؤسسه گلستان خضرا در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: دریافت شهریه بالا از قرآنآموزان به واسطه عدم حمایت نهادهای مرتبط از مؤسسات قرآنی ـ مردمی باعث خواهد شد، استقبال مردم از این دورههای آموزشی کمرنگ شود.
وی افزود: مؤسسات قرآنی که وابسته به درآمد خود هستند و کمتر مورد حمایت قرار میگیرند برای اینکه بتوانند هزینههای جاری خود را کسب کنند به ناچار شهریه شرکت در دورهها را افزایش داده و باعث کاهش درخواست برخی افراد برای شرکت در کلاسهای آموزشی میشوند.
برخلاف مصوبات از مؤسسات قرآنی مالیات کسب شد
کریمی در ادامه ابراز کرد: طبق اعلام اتحادیه مؤسسات قرآنی قرار بر این بود که مؤسسات از پرداخت مالیات معاف شوند که حرکت بسیار خوب و کمککننده به کاهش هزینهها و رفع برخی مشکلات مؤسسات میشد که متاسفانه این امر محقق نشد و اداره مالیات در سال گذشته هم مالیات پرداخت حقوق کارکنان و هم مالیات بر اجاره ملکهای استیجاری را از مؤسسات دریافت کرد که بار مالی زیادی را برای این مؤسسه به همراه داشت.
مدیر مؤسسه گلستان خضرا تصریح کرد: برخی از صاحبان ملکها که املاک خود را به مؤسسات قرآنی اجاره میدهند از پرداخت مالیات اجاره سرباززده و این پرداخت به عهده مؤسسات مستاجر افتاده است که خود همین امر، مشکلی بر مشکلات عدیده مؤسسات نهاده است.
وی ادامه داد: اگر مجلس لایحهای را مصوب کند تا مؤسسات قرآنی اصلا اظهارنامه پرنکنند کمک زیادی بر این مؤسسات میشود زیرا اداره مالیات برای هر اظهارنامه، مالیات دریافت خواهد کرد.
استفاده از امکانات مراکز آموزشی آموزش و پرورش
کریمی افزود: برای اینکه بتوانیم از بار اجارهبها، مؤسسات را رها کنیم بد نیست تا از امکانات مراکز آموزشی آموزش و پرورش برای دایر کردن کلاسها و دورههای آموزشی مؤسسات قرآنی استفاده کنیم که این امر هم نیازمند همکاری و مساعدت وزارت آموزش و پرورش خواهد بود.
مدیر مؤسسه گلستان خضرا در پایان گفت: طبق مصوباتی مقرر شده است که مؤسسات قرآنی از پرداخت هزینه گاز و برق و آب معاف باشند اما سال گذشته فقط ادارههای آب و گاز با مؤسسات قرآنی گلستان همکاری کرده و اداره برق این استان با ارائه دلایلی مبنی بر استفاده بیش از حد برق این مؤسسات از این طرح، سرباز زده است.