کد خبر: 1439275
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۵
حجت الاسلام گلی عنوان کرد:

فعالیت‌های فرهنگی درون توسعه ساختمانی مساجد گم شده است

گروه جامعه: سرپرست دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان تهران با تأکید بر اینکه جایگاه و کارکرد مسجد ساختمان سازی نیست، گفت: به حدی توسعه ساختمانی در مساجد مورد توجه قرار گرفته که فعالیت های فرهنگی در درون این فعالیت های توسعه ای ساختمانی گم شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین جواد گلی، سرپرست دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان تهران در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که اکنون بسیاری از مساجد نوساز دارای رقبات موقوفه متعدد هستند آیا نباید از درآمد این رقبات برای اجرای برنامه های فرهنگی کانون های مساجد بهره گرفته شود، گفت: یکی از مشکلات کنونی این است که مساجد در سراسر کشور به ویژه استان تهران در توسعه ساختمانی قرار دارند.
وی ادامه داد: بسیاری از مساجد یا در حال ساخت هستند که هزینه های قابل توجهی را نیاز دارند، یا به دلیل کهنگی ساختمان در حال نوسازی هستند و یا در حال افزایش و توسعه محیطی چرا که در مناسبت هایی مانند شب های قدر، عاشورا، محرم و ... شبستان های کوچک پاسخ گوی نیاز مردم نیست.
حجت الاسلام گلی با تأکید بر اینکه اصل توسعه مساجد کار خوبی است، تصریح کرد: این مسئله آسیبی نیز ایجاد کرده و ان اینکه به حدی توسعه ساختمانی در مساجد مورد توجه و اهتمام قرار گرفته که فعالیت های فرهنگی در درون این فعالیت های توسعه ای ساختمانی گم شده است.
برای تجمل مساجد میلیاردها تومان هزینه می کنیم برای کار فرهنگی 100 هزار تومان هم نه
وی ادامه داد: ما میلیاردها تومان برای توسعه مسجد صرف می کنیم تا مسجد را بزرگ تر، زیباتر و مجلل تر بسازیم اما حاضر نیستیم 100 هزار تومان برای فعالیت های فرهنگی جذب جوانان هزینه کنیم. این یک اشکال است اما امیدواریم بعد از پایان یافتن فعالیت های ساختمانی در مساجد این فرصت در اختیار کانون های فرهنگی و همه اصحاب فرهنگ در مسجد قرار بگیرد که بخشی از این پول و اعتبارات را برای تربیت نسل جوان اختصاص دهند.
جایگاه و کارکرد مسجد ساختمان سازی نیست
سرپرست دبیرخانه هئیت نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان تهران با تأکید بر اینکه جایگاه و کارکرد مسجد در جامعه اسلامی این نیست که ساختمان سازی کند و طبقات متعدد، تالار پذیرایی، رستوران و ... داشته باشد، عنوان کرد: حتی مسجد یک شبستان برای اقامه نماز هم نیست. مسجد در جامعه اسلامی یک پایگاه فرهنگی برای تربیت نسل است و اگر می بینیم که در مسجد نماز می خوانیم هم برای تربیت جامعه است.
وی ادامه داد: یعنی نماز و عبادت، قرآن و جلسه و همه فعالیت ها در مسجد فعالیتی برای تربیت جامعه است. اینکه مساجد خود را بسازیم در کنار آن پاساژ، رستوران، مغاره و ... هم بسازیم ولی درآمدها را برای فرهنگ هزینه نکنیم این دیگر مسجد نیست.
امیدواریم پروژه های ساختمانی مساجد به قدری بزرگ نباشند که هیچ وقت به پایان نرسند
حجت الاسلام گلی در پایان گفت: بسیاری از مساجد در حال خلق فرصت های اقتصادی برای خود هستند و بنا دارند بعد از تکمیل ساختمانی درآمدهای خود را برای هزینه کرد در کارهای فرهنگی اختصاص دهند فقط امیدواریم این پروژه ها به قدری بزرگ نباشند که هیچ وقت به پایان نرسند.

captcha