کد خبر: 1439535
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۵
خاطرات یک نماینده مجلس از سال‌های اسارت/

تعجب نماینده صلیب سرخ از رفتار مشابه اسرا با دیپلمات‌های وزارت خارجه ایران

گروه سیاسی: قاسم جعفری که از آزادگان سرافراز دفاع مقدس است خاطره‌ای از رفتارهای انبساطی و انقباضی اسرا با نماینده صلیب سرخ و تعجب آن‌ها از مشابهت این رفتارها با دیپلمات‌‌های جمهوری اسلامی بیان کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، 26 مرداد 1369 روز آغاز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی است و امروز بعد از گذشت 24 سال بسیاری از آزادگان سرافراز 8 سال دفاع مقدس در سطوح مختلف جامعه در سنگر دیگری مشغول به خدمت هستند و هر یک سفیران مقاومت، ایثار و فداکاری در جامعه محسوب می‌شوند؛ افرادی که سال‌ها با تحمل رنج شکنجه‌ها و سختی‌های بسیار فتح دیگری را در دل خاک دشمن رقم زدند.
به بهانه فرارسیدن سالروز آغاز ورود آزادگان به میهن، قاسم جعفری، عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی که از آزادگان دوران دفاع مقدس است، در گفت‌وگو با ایکنا به خاطرات و لحظات دوران اسارت پرداخته است.

منتخب مردم بجنورد در مجلس با اشاره به شرایط زندان‌های عراق گفت: شرایط بسیار وحشتناکی در این زندان‌ها حاکم بود و اسرا علاوه بر سوءتغذیه و سوءبهداشتی که داشتند، شکنجه‌های روحی و روانی می‌شدند و به صورت دسته‌جمعی و یا در سلول‌های انفرادی به دست مأموران عراقی شکنجه می‌شدند؛ آن هم به دلیل اینکه چرا نماز جماعت یا قرآن می‌خوانند و این شکنجه‌ها برای جرمی که ظاهرش موجه باشد، نبود.
جعفری ادامه داد: یکی از اقداماتی که مسئولان زندان‌ها انجام می‌دادند این بود که تلاش می‌کردند که اسرا را نسبت به امام(ره) و مسئولان نظام بدبین کنند؛ آنها می‌گفتند می‌خواهیم شما را آزاد کنیم اما رهبر شما می‌گوید که ما چنین افرادی نداریم و کسانی که در زندان‌های عراق به سر می‌برند فرزندان ما نیستند.
این نماینده مجلس افزود: تبلیغات گسترده‌ای در این زمینه انجام  می‌دادند و حتی با آوردن شخصیت‌های فراری و مزدور اسرا را شست‌و‌شوی مغزی دهند اما اسرا در برابر هجوم تبلیغاتی ایستادگی کردند؛ آنها باورشان نمی‌شد که با چنین تبلیغاتی اسرای ایرانی تسلیم نمی‌شدند و همچنان بر مواضع خود پافشاری می‌کردند.
جعفری در مورد اظهار نظر نمایندگان صلیب سرخ نسبت به اسرای ایرانی گفت: با نمایندگان صلیب سرخ جهانی گاه برخورد راحتی داشتیم و گاه آنها را تحریم می‌کردیم و حتی نامه‌های خود را به آنها نمی‌دادیم؛ یک بار رئیس تیم صلیب سرخ گفت من از رفتار شما تعجب می‌کنم؛ رفتار شما دقیقاً مثل رفتار مسئولان وزارت خارجه ایران است که هرگاه با ما برخورد انقباضی دارند، شما هم برخوردتان انقباضی می‌شود و هروقت آنها برخورد انبساطی دارند، شما نیز چنین برخورد می‌کنید. یکی از اسرا در پاسخ گفت اصول ما مشخص است و برگرفته از مبانی دینی و قرآنی است؛ در این صورت فرقی نمی‌کند در ایران یا جای دیگری باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در یک مقطعی نماینده صلیب سرخ می‌گفت من در بیشتر زندان‌های آفریقا و آسیا حضور داشته‌ام و شرایط را دیده‌ام. امکانات آنها بیش از 10 برابر امکانات زندان‌های عراق است، با این حال اکثر زندانیان دچار افسردگی و امراض روحی می‌شوند و من تعجب می‌کنم که چرا که شما در چنین شرایطی این قدر بشاش و بانشاط هستید. مرحوم حاج‌آقا ابوترابی جمله معروفی در پاسخ دارند. ایشان در جواب نماینده صلیب سرخ گفت این بچه‌ها مکتبی دارند به نام مکتب اسلام و آموزگاری دارند به نام حسین بن علی و کسی که در این مکتب با این معلم درس بخواند قطعاً دچار افسردگی نمی‌شود.
جعفری همچنین گفت: معمولاً بعد از نماز صبح به صورت مخفیانه برای اسرا احکام را مطرح می‌کردم و برای اینکه مأموران عراقی متوجه نشوند، یکی از اسرا را به عنوان نگهبان می‌گذاشتیم تا اگر مأموری نزدیک پنجره شد، ما را مطلع کند؛ یکی از روزها با غفلت نگهبان، مأمور عراقی تا پشت پنجره خود را رسانده بود و توانسته بود من را در هنگام بیان احکام ببیند. بعد از اینکه اسرا متوجه حضور او شدند، جو را به هم ریختند تا مامور عراقی نتواند به خوبی افراد را شناسایی کند.
این نماینده مجلس نهم افزود: فردا که مأموران عراقی برای شناسایی می‌خواستند به زندان بیایند، حداقل ده نفر از اسرا اعلام آمادگی کردند تا خود را به جای من معرفی کنند تا به سلول انفرادی بروند و شکنجه‌ها را تحمل کنند.
جعفری در مورد ویژگی‌های سلول انفرادی زندان عراق گفت: این زندان یک اتاق 3*4 سیمانی بود که روزی دو بار به آن آب می‌بستند و مأموران عراقی به بهانه سرشماری 5 بار زندانی را کتک می‌زدند؛ این زندان یک روزنه داشت که به سمت آشپزخانه بود و دود غذاها را وارد سلول می‌کرد؛ با این حال اسرا داوطلب بودند تا به جای یکدیگر به سلول انفرادی بروند.
وی با بیان اینکه امروز برای مقاومت و ایستادگی در برابر دشمن نیاز به ترویج فرهنگ آزادگان داریم، گفت: توصیه می‌کنم نسل جوان خاطرات جانبازان، رزمندگان و آزادگان را بخوانند تا متوجه شوند که چگونه می‌توان در اوج مشکلات، در برابر سختی‌ها مقاومت کرد.
جعفری تصریح کرد: تجربه اسارت باعث شد تا آزادگان سرافراز کشور ما در این دوران در حوادث مختلف اجتماعی و سیاسی بتوانند موضع‌گیری‌های مناسب داشته باشند و دوست و دشمن را به خوبی از یکدیگر تشخیص دهند و در برابر لبخند دشمن فریب نخورند و تسلیم لبخند دشمن نشوند.

captcha