مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری و از فعالان سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در ارزیابی عملکرد یکساله دولت یازدهم گفت: اگر بخواهیم به شکل دقیقتر عملکرد دولت را ارزیابی کنیم هم باید مقایسهای با وضعیت هشت سال گذشته داشته باشیم و هم مقایسهای با وضعیت مطلوب و وعدهها و شعارهای مطرح شده اقای روحانی در انتخاب سال 92 انجام دهیم.
وضعیت مطلوبتر نسبت به 8 سال گذشته و فاصلهدار با وعدههای دادهشده
وی افزود: قطعا در مقایسه با وضعیت هشت سال گذشته، علمکرد دولت یازدهم مثبت و مطلوب بوده است و در خصوص وعدههای مطرح شده رئیسجمهور در انتخابات نیز میتوان گفت هنوز تا تحقق بسیاری از اهداف و شعارهای داده شده فاصله وجود دارد. هر چند معتقدم باید یکسال دیگر هم بگذرد و دولت یازدهم به نیمه راه خودش برسد تا در این زمینه بهتر بشود قضاوت کرد. اما به نظر میرسد در حد همین یکسال طی شده از دولت تدبیر و امید در مجموع بهتر از این میشد عمل کرد.
کواکبیان اظهار کرد: دولت یازدهم هم حمایت مردم، هم حمایت سیاسیون اصلاحطلب و اصولگرایان معتدل و هم حمایت مقام معظم رهبری را در همه حال پشت سر خود داشت و در عین حال اقلیتی که دلواپس برخی از امور خودشان بودند ممکن است چوب لای چرخ دولت گذاشته باشند، اما به عقیده من موانع پیش روی دولت برای اینکه بتواند عملکرد مطلوبتری داشته باشد زیاد نبوده است.
افزایش امید به آینده؛ نقطه مثبت روند عملکردی دولت
دبیرکل حزب مردمسالاری عنوان کرد: البته من معتقدم همین که یک ثبات و آرامشی در جامعه از جهت امید به آینده و افزایش انگیزهها ایجاد شد نقطه مثبتی در روند علمکرد دولت بوده است. در سیاست خارجی در یکسال اخیر در تعامل با کشورهای غربی به گونهای رفتار شد که ما شاهد برخوردهای قبلی نبودیم و در اقتصاد نیز شاهد این بودیم که به طور مرتب و لحظهای نرخ ارز و به تبع آن قیمتها افزایش پیدا نکرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تأکید کرد: هر چند که مدعی نیستم ما در وضعیت صد در صد مطلوب اقتصادی به سر میبریم اما این ادعا وجود دارد که از روند رو به فزاینده تورم و بیکاری جلوگیری شده است. مهار نقدینگی در دولت یازدهم زمینه را برای کنترل و مهار تورم ایجاد کرده است و از طرفی با ارائه بسته پیشنهادی دولت برای خروج از رکود باید در آینده گامهای جدیتری برداشته شود تا رونق اقتصادی به دنبال این کنترل تورم حاصل شود.
همکاری نامناسب مجلس با دولت در یکسال اخیر
این فعال سیاسی اصلاحطلب ابراز کرد: اگر تعامل و همکاری همه قوا وجود داشته باشد میتوانیم امیدوار باشیم که این بسته کارآمدتر شود.
البته به اعتقاد من، مجلس نهم همکاری لازم را با دولت یازدهم نداشته است هر چند که هیئت رئیسه مجلس بنای تعامل مثبت با دولت داشته است، اما بدنه مجلس همراهی مناسب را در این زمینه نکرده است.
کواکبیان اظهار کرد: در مجموع در حوزههای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی میتوانیم نمره قابل قبولی برای دولت درنظر بگیریم. در حوزه سیاست خارجی نیز موفقیتهای بسیار زیادی داشتیم و عملکرد مطلوب در این حوزه باعث شد که از برخوردهای بسیار نگرانکننده کشورهای سلطهگر تا حدودی جلوگیری شود و هفت قطعنامه تحریمی علیه ایران مسکوت ماند و بخشی از اموال بلوکه شده کشور بازگردانده شد و بخشی از تحریمها نیز برداشته شد، هر چند بعضی دیگر از تحریمها همچنان پابرجاست که باید برداشته شود.
ضرورت توجه بیشتر به تحولات منطقه در کنار پیگیری مذاکرات هستهای
دبیرکل حزب مردمسالاری ادامه داد: باید گفت فرصت جدیدی در پیش روی دولت وجود دارد که بتواند مذاکرات را به سر منزل مقصود برساند. البته چون در سیاست خارجی درگیر مذاکرات هستهای بودیم میتوان این انتقاد را مطرح کرد که در مجموعه تعاملات بینالمللی ما از تحولات اطراف خودمان فاصله گرفتیم.
این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: باید توجه کنیم که داعش امروز در عراق جا خوش کرده است و باید در این زمینه فکری کرد. پیروزی ائتلاف قانون در عراق یک موفقیت محسوب میشود اما باید بدانیم مشکلات زیادی همچنان در منطقه وجود دارد. وضعیت آینده سوریه و روابط با ترکیه نشان از چشماندازهای مثبتی دارد ولی نگرانیهایی هم در این زمینه وجود دارد که بایک دیپلماسی فعالتر قابل حل است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه موفقیتهای ما در سیاست خارجی چشمگیر بوده است، افزود: در وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با وجود نمره قابل قبول به دولت اما با وضعیت مطلوب فاصله داریم، در عین حال نگران هم نیستیم زیرا حمایت مردم و رهبری میتواند زمینهساز عملکرد بهتر دولت در آینده باشد.
عقلای مجلس باید جلوی استضاح وزیر علوم را بگیرند
کواکبیان با اشاره به استیضاح وزیر علوم از سوی مجلس در روزهای آینده و در آستانه یکسالگی دولت گفت: مجلس نباید دچار نوعی عقدهگشایی سیاسی شود. به هر حال از آنجا که معلوم است این نوع برخورد با وزیر علوم، سیاسی است، عقلای مجلس باید جلوی این ماجرا را بگیرند و نگذارند استیضاح رأی مثبت بیاورد.
وی افزود: به عقیده من فراکسیون رهروان ولایت باید موضع شفافی در برابر استیضاح بگیرد و اگر مدعی تعامل مثبت با دولت هستند باید جلوی اقلیتی که خواهان این تعامل مثبت نیستند، بایستد تا این مسئله به نام کلیت مجلس تمام شود.
رضایت فضای عمومی دانشگاه از عملکرد فرجی دانا
کواکبیان با بیان اینکه در فضای عمومی دانشگاه رضایت از عملکرد آقای فرجی دانا وجود دارد، گفت: متاسفانه برخی به خاطر بحث بورسیههای غیرقانونی، بازگشت دانشجویان ستارهدار به دانشگاهها و تغییر برخی رؤسای دانشگاهها مباحثی را مطرح کردهاند که فاقد منطق لازم و استوار است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پایان اظهار کرد: من معتقدم در آستانه بازگشایی دانشگاهها و درگیر بودن دولت در مذاکرات هستهای باید آرامش و ثبات بیشتری بر کشور حاکم باشد و اینکه دانشگاهها در آغاز فصل بازگشایی و شروع فعالیت خود در نوعی سرگردانی و بلاتکلیفی باشند امر مطلوبی نیست.