کد خبر: 1440035
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۱
مدیر حوزه علمیه الزهرا(س) میاندوآب:

سخن‌چینی ریشه در ضعف شخصیتی افراد دارد

گروه اجتماعی: برخی افراد به خاطر ضعف‌ شخصیتی که دارند به جای اینکه با تصمیم‌گیری‌ها و کارهای عاقلانه حق و حقوق خود را از دیگران بگیرند پشت سر افراد به صورت نا‌عادلانه‌ای سخن می‌گویند و به وی از لحاظ اجتماعی ضربه می‌زنند که این ضعف همان سخن‌چینی است.

زیبا پرهیزگار، مدیر حوزه علمیه الزهرا(س) میاندوآب در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌ غربی در رابطه با سخن‌چینی که یکی از گناهان زبان است، اظهار کرد: متاسفانه در جوامع کنونی به خصوص در جوامع اسلامی که باید اخلاقیات اسلامی بیش از هر جامعه دیگر مد نظر باشد، سخن‌چینی و دیگر گناهان زبان در حال گسترش است.

وی ادامه داد: برخی افراد تعدادی ضعف‌های شخصیتی دارند که باعث می‌شود  به جای اینکه با تصمیم گیری‌ها و کارهای عاقلانه حق و حقوق خود را از دیگران بگیرند پشت سر افراد به صورت نا‌عادلانه سخن بگویند و به وی از لحاظ اجتماعی ضربه بزنند.

پرهیزگار گفت: این ضربه‌ها گاهی به صورت نمامی و سخن‌چینی بروز می‌کند که در هر دو صورت در دین اسلام کاری منفور است و تبعات نامناسب اجتماعی و فردی را به همراه دارد.

وی با بیان حدیثی از رسول اکرم(ص) که به وارد نشدن سخن‌چینان به بهشت اشاره کرد و افزود: نا آگاهی از عواقب افراد نیز می‌تواند از علل عمده سخن‌چینی در جامعه باشد زیرا اگر افراد از آثار زیان باره سخن‌چینی اطلاع داشته باشند و بدانند که عواقب آن در دنیا و آخرت چیست هرگز این کار را نمی‌کنند.

وی گفت: سخن‌چینی ارزش انسانی افراد را کاهش می‌دهد به همین دلیل وظیفه ما مسلمانان در قبال این‌گونه افراد این است آگاهی‌های لازم را در جهت کاهش این گونه امراض که یکی از گناهان مربوط به لغزش‌های زبانی است را در اختیار مردم نا‌آگاه قرار دهیم.

مدیر حوزه علمیه الزهرا(س) میاندوآب، اضافه کرد: رسانه‌ها و نهاد‌های فرهنگی نیز باید با فرهنگ‌سازی‌های دینی و الهی در جامعه کوشا باشند و درستی و یگانگی دین اسلام را به وسیله این فرهنگ‌سازی‌ها به عموم مردم ثابت کنند.

captcha