حجتالاسلام والمسلمین علی سادات فخر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) گفت: ماموریت گروه مآخذشناسی، شناسایی کارهای پژوهشی انجام شده و یا در دست انجام است تا پس از شناسایی اطلاعات مربوط به آن پژوهش به صورت سامانمند و منظم دستهبندی شوند.
سادات فخر ادامه داد: هر پروژه قرآنی اعم از تفسیر یا علوم قرآنی که بخواهد در مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم انجام شود که یا جزء وظایف هیئت علمی و یا سفارشی است، ابتدا به گروه مآخذشناسی ارجاع میشود.
وی افزود: این گروه به بررسی موضوع پرداخته و اگر کار مشابهی انجام شده باشد از تکرار و دوباره کاری جلوگیری میکند و اگر کاری ناتمام و ناقص انجام شده باشد برای تکمیل بخشهای ناتمام پیشنهادات خود را ارایه میکند.
مدیر گروه مآخذشناسی و طبقهبندی اطلاعات قرآنی مرکز فرهنگ و معارف قرآن تصریح کرد: این گروه ضمن کارهای گفته شده چند عضو هیئت علمی دارد که هر کدام از آنها موظفاند در طول یکسال یک پروژه را به صورت موظفی تحقیق و بررسی کنند.
راه اندازی گروه از سال 1384
وی افزود: گروه مآخذشناسی از سال 1384 در مرکز فرهنگ و معارف راهاندازی شده و تاکنون بالغ بر 15 هزار کتاب، 8 هزار پایان نامه و دو هزار مقاله را مآخذشناسی و اطلاعات آن را در سایت اینترنتی مرکز بارگذاری کرده است.
سادات فخر ادامه داد: گروه مذکور با دارابودن سه عضو هیئت علمی، دو محقق و یک دستیار کارهای بسیار بزرگی را در زمینه مآخذشناسی انجام داده است که عموم محققان و علاقهمندان به مباحث قرآنی میتوانند از نتیجه آن بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه محققان با اطمینان 80 درصدی میتوانند به اطلاعات این گروه مراجعه و براساس آن برنامهریزی تحقیقی داشته باشند اظهار کرد: مقالات مآخذشناسی شده تنها به منبع اصلی آن ارجاع داده میشود و مخاطبان باید منبع را جستجو و آن را تهیه کنند اما برخی از کتب و پایاننامه ها موجود است.
وی افزود: 300 پایان نامه در کتابخانه مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم موجود است همچنین بخش زیادی از کتب نیز در این کتابخانه در دسترس محققان است.