امیر آقایی، حافظ بینالمللی قرآن کریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با جامعه قرآنی کشور که همزمان با ماه رمضان امسال انجام شد، گفت: رهبر معظم انقلاب در این دیدار علاوه بر تأکید بر انس همگانی با قرآن بر ضرورت عمل به آموزههای قرآنی و پایبندی به مقررات دینی تأکید داشتند.
وی افزود: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری بر عمل به آموزههای قرآنی از سوی فعالان قرآنی، یک قاری و حافظ قرآن و به طور کلی هر شخصی که به نوعی با قرآن مأنوس است به نوعی به عنوان الگو در جامعه مطرح است و همواره در اخلاق و رفتار خود باید به این الگو بودن توجه داشته باشد.
این حافظ کل قرآن کریم افزود: خداوند درباره همسران پیامبر اکرم(ص) که منتسب به حضرت محمد(ص) بودند در سوره احزاب عنوان میکند که اگر خطایی از آنها سر بزند مجازات آنها دو برابر میشود و در مقابل نیز اگر کار خیری انجام دهند اجر و پاداش دو برابری نیز میگیرند.
قاریان و حافظان با عمل نکردن به قرآن باعث دلزدگی مردم از قرآن میشوند
وی ادامه داد: حکم قاریان، حافظان، فعالان قرآنی و هرکسی که با دین در ارتباط است؛ حتی روحانیون و کسانی که نمادی از دین هستند در برابر جامعه دوچندان است و براساس این آیه هر کاری که قاریان، حافظان و فعالان قرآنی انجام دهند ممکن است باعث دلزدگی یا روی برگزداآوردن به دین اسلام شود.
آقایی در ادامه یادآور شد: قاریان، حافظان و فعالان قرآنی باید مراقب باشند و کاری نکنند که با وجود اینکه کارشان سوق دادن مردم به قرآن است به واسطه عملکرد زشتشان در حوزههای مختلف و در برخوردهای روزمره، مردم را از قرآن زده کنند.
اکثر قاریان و حافظان قرآن متخلق به اخلاق قرآنی هستند
وی با عنوان این مطلب که اکثریت فعالان قرآنی، قاریان و حافظان قرآن کریم متخلق به اخلاق قرآنی هستند، گفت: به هر حال انس با قرآن و حفظ قرآن یک مصونیتی در قرآنیان ایجاد میکند تا توجه بیشتری به این نکات داشته باشند که البته اکثر آنها واقف به این موضوع هستند اما به هر حال در هر صنف و گروهی کسانی هستند که از منویات آن گروه تخطی میکنند؛ در قشر معلمان، دانشگاهیان، پزشکان، کارمندان، کارگران و.. نیز این موضوع دیده میشود.
این حافظ کل قرآن کریم افزود: جامعه قرآنی نیز از این موضوع مستثنی نبوده و هستند کسانی که با وجود انس با قرآن ممکن است توجه لازم به آموزههای قرآنی و عمل به این آموزهها در زندگی خود نداشته باشند که البته به نظر میرسد این افراد در جامعه قرآنی زیاد نیستند.
وی با تأکید بر اینکه قاریان و حافظان قرآن کریم باید نسبت به داشتن اخلاق و رفتار قرآنی حساسیت بالایی داشته باشند، گفت: مهمترین آسیبی که ممکن است برخی از قاریان و حافظان با عمل نکردن به آموزههای قرآنی به جامعه وارد کنند این است که مردم را برای همیشه از قرآن زده کنند زیرا به هر حال این افراد نمادی از قرآن هستند.
فعالان قرآنی که به آموزههای قرآن عمل نمیکنند عالم بیعملاند
آقایی عنوان کرد: همانطور که خیلی از افراد را میبینیم که حرفی میزنند اما عمل نمیکنند و در واقع عالم بدون عمل هستند و ثمره و میوهای ندارند، قاریان و حافظان قرآن کریم نیز اگر به آموزههای قرآنی و دستورات دین عمل نکنند همان عالم بدون عمل خواهند بود و هیچ ثمره و میوهای نخواهند داشت. بیتوجهی برخی از قاریان و حافظان قرآن در عمل به آموزههای قرآنی یک زنگ خطر است.
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به مسابقات قرآن کریم که طی سالهای اخیر با رویکرد توجه به مفاهیم قرآن برگزار میشود، گفت: طی سالهای گذشته شاهد آن بودهایم که مسابقات قرآن در کشور به سمت معنامداری و محتوامداری رفته است و از جمله کارهایی که در این حوزه انجام شده، توجه به مفاهیم قرآن در قالب آزمون ترجمه بوده است که شاید چنین کارهایی بتواند موجب شود تا قاریان و حافظان قرآن توجه بیشتری به مفاهیم قرآن و کاربردی کردن مفاهیم قرآنی در زندگی خود داشته باشند.