به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی امروز، 27 مردادماه در همایش اقتصاد مقاومتی و فرصتهای سرمایهگذاری در شهرستان شهریار گفت: اینکه دستاندرکاران تولید منطقه و علاقمندان به سرمایهگذاری و مسئولان منطقه جلساتی داشته باشند و تبادل نظر کنند برای آبادانی منطقه ارزشمند و ضروری است.
وی افزود: توسعه یک امر قالبی و فرمایشی نیست؛ باید در ذهن آحاد جامعه تفکر توسعه و آبادانی شکل بگیرد و ضمناً یک نسخه واحد نیز ندارد، مؤلفههای پایهای واحد دارد ولی مقتضیات منطقه همیشه لازم است مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: امروز در سطح بینالمللی نیز این فکر مطرح است که آیا یک مدل توسعه را میتوان دنبال کرد و این یک فکر ناجهی است و یا باید متناسب با مقتضیات، مؤلفههای فرهنگی و منطقهای را دخالت دهیم.
لاریجانی با بیان اینکه کتابهای زیادی در این زمینه وجود دارد که نشان میدهند کشورهای نوظهور که اینها مدل اقتصادی لیبرال را دنبال نکردند و نوعی دخالتهای حکومتی را برای مقتضیات منطقهای لحاظ کردند، افزود: ما نیز چنین هستیم؛ البته در کشور ما یک دورههایی سپری شد که برخی افکار اقتصادی ناموفق در آن شکل گرفته بود، اما در کل یک مسیری را طی کرد که باید در تاریخ توسعه کشور درست درک کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر سیاستهای کلی اقتصادی، جهتگیریها، هدف و سند چشمانداز مشخص شده و اینکه اقتصاد کشور باید مبتنی بر نیروهای مردمی در کشور باشد مسجل شده است.
لاریجانی گفت: این فکر که در هر منطقهای نخبگان منطقه با مسئولان مربوطه نشستهای کاری و خارج از تعارفها داشته باشند برای بهبود شرایط منطقه فکر بسیار منظم ودقیقی است و در قانون برنامه نیز توصیه شده است که تالار گفتوگو بین بخش خصوصی و مسئولان مربوطه شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه در این دولت به تالار گفتوگو بین مسئولان خصوصی و دولتی بیشتر توجه شد گفت: بحث تولید به عنوان عامل سرمایهگذاری و تولید با دستاندرکاران سیاسی و مدیریت کشور در یک نشستهایی با هم تبادل نظر کنند و تصمیم بگیرند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: به این نکته باید توجه کرد که اراده کشورها همانطور که در نصوص اسلامی آمده است ابتدا آبادانی کشور است؛ باید کشور توسعه پیدا کند تا ما بتوانیم خدمات بهتری ارائه کنیم.
وی افزود: اینکه بتوانیم بهداشت و درمان و شرایط فرهنگی و شرایط اجتماعی کشور بهتر شود نیاز به سرمایهگذاری دارد؛ وقتی خزانه دولت دچار مشکل باشد و منابع کافی برای این مسائل نباشد با سخنرانی و حرف دردی دوا نمیشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: وضعیت اقتصادی کشور احتیاج به یک جهش در توسعه دارد و مانند کشتی میماند که اگر بار آن را زیاد کنیم سرعت آن کم خواهد شد و زمینگیر میشود.
لاریجانی با تأکید بر اینکه وضع دیوانی کشور ما مثل کشتی سنگین است و حجم نیروی انسانی در بخش اجرایی کشور بسیار زیاد است، گفت: سیاستهای کلی کشور مشخص کرده است که بخش دیوانی کشور باید کوچک و چابک باشد اما متأسفانه در این سالها کوچک که نشد افزایش پیدا کرد؛ ضمن اینکه در آن چابکی هم دیده نمیشود.
وی با بیان اینکه نمیتوان منابع نفتی را صرف هزینههای جاری کرد، گفت: ساختار کار اجرایی باید براساس ضرورت اضافه شود.
لاریجانی ،گفت: یکی از مسائل مهمی که باید به آن پرداخت این است که در اقتصاد مقاومتی شرایط رونق اقتصادی فراهم شود.
وی افزود: حضرت امام علی(ع) وقتی مالک را فرستاد تا والی مصر شود فرمودند بیش از آنکه به مالیات گرفتن فکر کنید به آبادانی آنجا توجه کن و این بدان معناست که تا جایی آباد نشود نمیتوان منابعی تهیه کرد برای اینکه شرایط مردم را تغییر دهیم و به اقتصاد و شرایط رفاهی آنها بپردازیم.
لاریجانی گفت: وقتی رونق پیدا شود و چرخ اقتصاد کشور راه افتاد میتوان مالیات و عوارض گرفت و به سلامت و رفاه مردم پرداخت.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اقتصاد مقاومتی به معنای آن است که رونق اقتصادی به دست مردم ایجاد شود و یک نوع استقامت در این زمینه به لحاظ اقتصادی به وجود آید که در این راستا باید یک نگاه برونگرا داشته باشیم و شرایط تسهیل برای صادرات کشور فراهم شود.
لاریجانی گفت: در امر صادرات مشکلاتی وجود دارد که یکی از آنها سیستم دیوانی کشور است که وقتی فربه شود به جای آنکه تسهیل کند مزاحمت ایجاد میکند.
وی با تأکید بر اینکه زمان سرمایهگذاری در کشور طولانی است و باید کوتاه شود، گفت: آنطور که به من گزارش دادهاند حدود حداقل 200 روز طول میکشد تا سرمایهگذار هفت بند نادر را طی کند ضمن اینکه باید یک کفش آهنی بپوشد.
لاریجانی با اشاره به اینکه در قانون برنامه پنجم تئوری پنجره واحد تعریف شده است، گفت: براساس این تئوری اگر کسی بخواهد سرمایهگذاری کند تمام استعلامات را باید از طریق پنجره واحد در یک زمان کوتاه اخذ کند و سرمایهگذار نباید به دنبال استعلامات برود؛ متأسفانه تا کنون این اتفاق نیافتاده است از این رو از وزارت صنعت و معدن میخواهیم زمینه را برای صنعتگر فراهم کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح ساختار اجرایی باید یاریکننده تولید باشد نه مزاحم و زمینه را برای سرمایهگذاری فراهم کند.
لاریجانی بیان کرد: تردید ندارم دولت فعلی عزمش بر این است که شرایط اقتصادی را برای صنعتگر، تولیدکننده، کشاورز و دامدار فراهم کند.
وی افزود: چون کلیت تولید در رکود است دولت باید سریعتر و همه جانبهتر عمل کند و بخشهای بانکی باید بسیار فعالتر باشد که البته در لایحه خروج از رکود تولید که توسط دولت امضا شده آمده است.
لاریجانی با اشاره به اینکه در قانون بودجه امسال امکانهای زیادی را برای دولت فراهم کردیم که از تسهیلات بانکی و امکانات به بخش تولید اختصاص دهند، گفت: در این مراسم اشاره شد به اینکه ساختمان بیمارستانی 20 سال پیش کلنگ زده شده که اگر روند ساخت آن همین مدل پیش برود وقتی که آن را افتتاح کنند ساختمان کلنگی است.
رئیس مجلس با بیان اینکه کلنگزنیهایی که بدون بودجه انجام میشود درست نیست، گفت: در حال حاضر 400 هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی کلنگزده در کشور داریم که برای اجرای آنها تنها 20 هزار میلیارد تومان منابع عمرانی داریم و این به آن معناست که با نرخ تورم کنونی روند تکمیل آنها 40 تا 50 سال طول میکشد، پس بهتر است آنها را واگذار کند.
لاریجانی با بیان اینکه باید از ظرفیتهای مردمی برای آبادانی کشور استفاده کرد، گفت: اگر بخواهیم شرایط اقتصادی کشور را متحول کنیم باید از ظرفیتهای قانونی استفاده کنیم و شرایط رونق اقتصادی را با بودجه موجود فراهم کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نکته دیگری که فکر میکنم باید به آن توجه شود فرهنگ کشور است که باید یاریرسان کشور باشد و اگر شرایطی که اراده مردم را معطوف به آبادانی میکند فراهم نشود آبادانی رخ نمیدهد.
لاریجانی با تأکید بر اینکه باید بر تلاشگری و وجدان کاری توسط رسانهها تأکید شود، گفت: تلویزیون، رسانهها و آموزش باید در فرهنگسازی این موضوع سهیم باشند.
وی با اشاره به اینکه زمانی در هند بوده و روزنامههای آنجا را مطالعه می کرده است، گفت: 70 تا 80 درصد مطالب رسانههای هند اقتصاد و مابقی آن فرهنگ بود؛ این در حالی است که در روزنامههای ما به این مسائل کمتر پرداخته میشود و بیشتر به مشاجرات و دعواهای سیاسی پرداخته میشود.
لاریجانی با تأکید بر اینکه پرداختن به مشاجرات و دعواهای سیاسی سر جای خود اشکالی ندارد، گفت: اگر میخواهیم اقتصاد مقاومتی رخ دهد و آبادانی اولویت کشور باشد باید فرهنگ به کمک بیاید و ارادهها را به سمت آبادانی و تولید معطوف کند.
رئیس مجلس از رسانهها و صدا و سیما و آموزش و پرورش خواست تا فرهنگ تولید و کار را از کودکی در نهاد کودکان قرار دهند.
لاریجانی گفت: فرهنگ اگر بخواهد وظیفه خود را انجام دهد باید اراده جامعه را به سمت تولید سوق دهد.
وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از نصوص اسلامی به کار و تولید توجه کرده است، گفت: صفای فکری و اخلاقی که در جامعه است به برکت تفکر اسلامی باید بسترساز این امر باشد.
لاریجانی با تأکید بر توجه به ملازمات سیاسی جامعه گفت: در شرایط حساس منطقهای و بینالمللی و مذاکرات مهم هستهای قرار داریم از این رو لازم است همگرایی را در داخل پیگیری کنیم و هر کس به اندازه سهم خود مراقبت کند که انرژی و وقت صرف سایشهای سیاسی نشود بلکه همافزا باشد به سمت هدفی که رهبری معظم انقلاب تعریف میکنند.