به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مریم مجتهدزاده، رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس در همایش تجلیل از آزادگان که شب گذشته 27 مرداد در مجتمع فرهنگی 13 آبان برگزار شد، به صبر آزادگان در دوران اسارت اشاره کرد و گفت: آزادگان سرافراز کشورمان در دوران اسارت با توکل به خدا و داشتن ایمان، انواع شکنجههایی را که ارتش بعث عراق به آنها وارد میآورد تحمل میکردند.
وی با بیان این مطلب افزود: این مقاومت به حدی بود که اسرا توانسته بودند به نحوی شکنجهگاههای رژیم بعث عراق را به بهشت تبدیل کنند.
مجتهدزاده در ادامه سخنانش اظهار کرد: هنرمندان کشورمان باید نسبت به ثبت و ضبط خاطرات و رشادتهای آزادگان در دوران اسارت کوشا باشند و این هم تنها در قالب فیلم و کتاب میسر است.
رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس همچنین گفت: کشورهای دیگری که در طول جنگهای صورت گرفته خود، اسیر داشتند، در زمینه انتشار و تولید کتاب و فیلم فعالیت بسیار کردهاند.
در تولید فیلم و کتاب درباره آزادگان کوتاهی کردیم
وی با تأکید بر اینکه در عرصه هنر فیلم و کتاب باید تلاش بیشتری کنیم، عنوان کرد: متاسفانه هنرمندان کشورمان با وجود اینکه اسرای ایران اسلامی از ایمان و معنویت برخوردار بودند، در این زمینه کوتاهی کردهاند و البته این کوتاهی از مسئولان نیز است.
امیر محمدحسن نامی، جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس نیز در این مراسم عنوان کرد: آزادگان به عشق امام حسین(ع) شکنجهها و سختیهای دوران اسارت را تحمل میکردند، به نحوی که اگر این عشق نبود، چه بسا هر لحظه امکان داشت با دریافت هر ضربه شلاق، بشکنند و هر آنچه را که دشمن میخواهد انجام دهند.
امیر نامی اظهار کرد: زمانی که صدام طناب شلیک توپ شروع جنگ تحمیلی را در 31 شهریور 59 کشید، در کنار او چهار وزیر دفاع، چهار وزیر خارجه و چهار رئیس ستاد مشترک کشورهای مرتجع منطقه حضور داشتند.
طرح عملیاتی صدام برای جنگ با ایران
وی با اشاره به اینکه عراق در طرح عملیاتی خود برای اشغال ایران در نظر داشت که سه روزه خوزستان را فتح کند، یادآور شد: برای این منظور با عبور از مرز و گذشتن از دشتعباس و کرخه، به تنگ فنی رسید تا با بستن این تنگ، خوزستان را از مرکز کشور جدا کند.
امیر نامی ادامه داد: در این وضعیت، مقاومت رزمندگان و زمین گیر شدن دشمن، مانع از جدا شدن خوزستان از کشور شد.
وی عنوان کرد: تا قبل از دفاع مقدس، سه میلیون و 422 کیلومتر مربع از کشور در دوران پیش از انقلاب جدا شده بود، اما با وجود هشت سال جنگ تحمیلی حتی یک وجب از خاک کشورمان هم به دست دشمن نیفتاد و تمامیت ارضی کشورمان همچنان حفظ شد.
اسرائیل بنا داشت ایران را به 6 یا 8 قسمت تقسیم کند
جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس افزود: 37 کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم عراق را حمایت میکردند. اسرائیل بنا داشت که ایران را به شش یا هشت قسمت تقسیم کند، ولی الان جلوی گروههای مقاومت کم آورده است.
امیر نامی گفت: آمریکا هم تمام توان خود را طی این سالها به کار برد که انقلاب اسلامی ایران را با شکست روبرو کند، اما اکنون در سوریه علیرغم اینکه همپیمانان متعددی با وی همراه بودند، نتوانست راه به جایی ببرد.
دشمنان از همه ابزارها برای هجمه فرهنگی استفاده کردند
وی افزود: امروز دشمن تمام توانش را بر روی فضای مجازی متمرکز کرده است تا با کار از طریق این فضا ما را مرعوب کند. خانوادههای آزادگان بهترین افرادی هستند که میتوانند در مقابل ترفندهای دشمنان، انقلاب را یاری کنند.
امیر نامی تصریح کرد: دشمنان امروزه تلاش میکنند از طریق رسانهها و فضای مجازی به ایران هجمه فرهنگی وارد کنند. به همین دلیل انتقال فرهنگ جهاد و شهادت نیازمند حضور همهجانبه خانوادههای سرافراز آزادگان در این حوزه است.
حجتالاسلام سالک، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به شکنجههاس ساواک افزود: ساواک 17 نوع شکنجه روحی و روانی را بر روی مبارزان با رژیم طاغوت اجرا میکرد و 14 نفر مامور بودند که زندانیان را از کمر به پایین شلاق بزنند.
واکنش مبارزان انقلاب در برابر ماموران شکنجهگر
وی با اشاره به این شکنجهها، درباره استقامت زندانیان و عملکرد آنان در برابر این عمل شنیع و جنایتآمیز ماموران، اظهار کرد: مبارزان انقلاب با هر ضربه فقط ذکر امام حسین(ع) و ائمه(ع) را بر زبان میآوردند.
هجمه فرهنگی دشمن و فرهنگ قرآنی
وی با اشاره به اینکه دیروز جنگ نظامی بود که اسیر آن بودیم، افزود: الان هم جنگ فرهنگی به راه انداختهاند که باز اسیر آن هستیم. در این راستا سه هزار شبکه ماهوارهای و صدها سایت اینترنتی دشمن به خانههای ما رخنه کرده است.
حجتالاسلام سالک با تأکید بر اینکه ملتی میتواند جلوی هجمه فرهنگی دشمنان را بگیرد که از فرهنگ قرآنی فاصله نگرفته باشد، گفت: آزادگان در دوران اسارت سه غم داشتند؛ یکی دوری از خانواده، دومی تحمل شکنجهها و سختیهای دوران اسارت و سومی دلنگرانی نسبت به انقلاب بود.