سید علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که طی عمره سال جاری مسئولان عربستانی به بستن درمانگاههای ایران در هتلها اقدام کردند، با توجه به تغییر سفیر ایران در عربستان و ارتباط خوب رئیس سازمان حج و زیارت با مسئولان حج عربستان چگونه میتوان از ظرفیتها برای حل مشکل بخش پزشکی استفاده کرد، گفت: این مشکل چندینبار در عمره رخ داد اما در حج تمتع چنین مشکلی نداریم.
وی ادامه داد: به دلیل کثرت حجاج در موسم حج، تمامی سیستم درمانی عربستان در تکاپوی رفع نیاز زائران است به همین دلیل مسئولان سعودی از استقرار درمانگاههای ایرانی که به زائران کشورمان خدمات پزشکی ارائه میکنند، استقبال میکنند به ویژه اینکه زائران ایرانی تقریباً تنها زائرانی هستند که مسلط به زبان عربی نیستند و نمیتوانند ارتباط مناسبی با کادر درمانی عربستان برقرار کنند.
مرعشی افزود: کشور ترکیه نیز با همین شرایط مواجه و تقریباً همین امکانات را به زائران خود ارائه میکند اما در موسم عمره شرایط متفاوت است و مسئولان عربستانی عنوان میکنند که یا باید خدمات پزشکی را خودشان به عمرهگزاران ارائه کنند و یا اینکه ما مجوزهای درمانی را از قبل دریافت کنیم.
وی اعلام کرد: با هماهنگی که با رئیس سازمان حج و زیارت صورت گرفته برای سال آینده برنامهریزی کردهایم که دیگر این مشکل وجود نداشته باشد.