کد خبر: 1441200
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۳
ابوالفضل جلیلی:

سینماگران انعکاس جنایات غزه را به زمانی خاص محدود نکنند

گروه هنر: این روزها هنرمندان با محکوم کردن جنایات صهیونیست‌ها در غزه و انعکاس آن در آثار سینمایی به نوعی در پی حمایت از مردم مظلوم غزه هستند که برای تاثیرگذاری بیشتر نباید این گونه فعالیت‌ها منحصر به زمانی محدود و کوتاه باشد.

ابوالفضل جلیلی، کارگردان سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این‌که توجه به غزه در سینما نباید مقطعی باشد، بیان کرد: این روزها بسیاری از مردم جهان تحت تاثیر جنایاتی هستند که در غزه روی می‌دهد، اتفاقاتی که با هیچ دلیلی قابل توجیه نیست و تنها یک روح غیرانسانی است که می‌تواند سبب به وجود آمدن چنین اتفاقاتی شود. با توجه به چنین فضایی که بر غزه حاکم شده بسیاری از آزادگان دنیا جنایات صهیونیست‌ها را محکوم کرده‌اند.

وی افزود: شدت این جنایات به اندازه‌ای بوده که حتی هنرپیشه‌های هالیوود نیز اتفاقاتی که در غزه روی می‌دهد را محکوم کرده‌اند. با این توضیح باید انتظار داشت که تمامی اهالی سینمای کشورمان جنایات صهیونیست‌ها را محکوم کرده و به هر طریق ممکن در جهت محکوم کردن آن بکوشند، البته این اقدامات به نوعی انجام شده، اما هنوز آن گونه که باید کافی نبوده است.

این کارگردان تاکید کرد: برای این‌که جنایات صهیونیست‌ها بیشتر برای مردم نمایان شود نباید محکوم کردن جنایات آنها به مقطعی خاص خلاصه شود، بلکه به طور مداوم باید به این موضوعات توجه کرد. در این میان ساخت فیلم بخشی از کارهایی است که سینما قادر است علیه صهیونیست‌ها انجام دهد، بلکه نمایش مناسب آثار هم اقدام قاطع دیگری است که چهره زشت صهیونیست‌ها را مشخص می‌کند.

سینماگران در مجامع جهانی جنایات صهیونیست‌ها را محکوم کنند

کارگردان فیلم «حافظ» به توضیح فوق اضافه کرد: در کنار ساخت و نمایش فیلم، موضوع دیگر رفتار شخصی سینماگران در مجامع جهانی است که می‌تواند سبب به وجود آمدن موج بزرگی در مقابل صهیونیست‌ها شود. یعنی وقتی در جشنواره یا مراسمی خارجی حضور پیدا می‌کنند با کلام و رفتارشان جنایات صهیونیست‌ها را محکوم کنند. این اتفاق سبب می‌شود برخی از سینماگرانی که هنوز در خواب غفلت هستند بیدار شوند.

وی درباره تاثیرگذاری دیگر عرصه‌های هنر هم چنین توضیح داد: جدا از سینما دیگر بخش‌های هنر هم قادرند در این حوزه اقدامات موثری انجام دهند. برای مثال کاریکاتور عرصه بسیار مناسبی برای تصویرسازی درست از صهیونیست‌هاست. همانگونه که امروز در سطح شهر از آن استفاده می‌شود. برای نمونه به کاریکاتوری اشاره می‌کنم که نتانیاهو را تصویر کرده که انگشت زخمی خود را مقابل دوربین گرفته، اما پایش روی پیکر خون آلود کودکی فلسطینی است. این کاریکاتور به بهترین نحو آنچه در غزه روی می‌دهد را تصویر می‌کند.

جلیلی با اشاره به این‌که موسیقی نیز جذابیت بالایی برای کارهای ضد صهیونیستی دارد، گفت: موسیقی را شاید بتوان بعد از سینما مهمترین ابزاری توصیف کرد که مخاطب را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد برای همین ساخت کارهای خوب و جوان‌پسند باید در این حوزه به طور جدی مورد توجه قرار گیرد، البته ممکن است در ابتدا به لحاظ اقتصادی جوابی خوب حاصل نشود، اما مطمئنا در ادامه راه سلیقه تماشاگران هم با این تولیدات همراه خواهد شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگری که نباید از آن غافل شد بحث تصویرسازی از واقعیات است که می‌تواند در قالب برنامه‌های خبری یا مستند مورد توجه قرار گیرد. دلیل این امر نیز مشخص است، چون برخی مردم جهان به دلیل تبلیغات گسترده صهیونیست‌ها با بسیاری از واقعیات آشنا نیستند برای همین می‌بایست از شبکه‌های بین‌المللی سیما استفاده کرد و به نوعی اطلاع رسانی لازم را انجام داد.

captcha