به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین عبدالرضا ایزدپناه، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، با اشاره به اینکه استان قم در بین جشنوارههای امام رضا(ع) به جهت جایگاه والای علمی و پژوهشی در جهان تشیع، باید حرکتی در خور نام جایگاه خود انجام دهد، اظهار کرد: همایش حدیث رضوی یعنی واکاوی روایی احادیثی که از سمت آن امام مهربان به ما رسیده است.
وی ادامه داد: تبیین و ترویج مفاهیم ناب احادیث رضوی در بین عموم مردم یکی از کارهایی است که از قم به عنوان امالقرای جهان تشیع توقع میرود و همایش حدیث رضوی بر آن است تا در بازخوانی و بازآفرینی اندیشههای جاری در کلام حضرت امام رضا (ع) بکوشد و زمینهای را فراهم کند تا در زندگی جاری مردم، اندیشه ورزی حضرت جاری شود.
حجتالاسلام ایزدپناه به ویژگیهای برجسته همایش حدیث رضوی اشاره کرد و افزود: روزآمدی بیانات حضرت و برداشتهای زندگیساز از آن همیشه مورد توجه بوده است و این گام اول و ویژگی اول آن است. ویژگی دوم این همایش این است که بناست به صورتی کاملاً تخصصی بر اساس روش علمی و پژوهشی روایات حضرت مورد بازنگری قرار گیرد و به عبارتی به دور از سطحی نگری تلاش شود عمق بیانات و آموزهها استخراج و برای استفاده در جاری زندگی محبان آن حضرت مورد استفاده قرار گیرد.
روایاتی که از حضرت به ما رسیده اصولاً مبتنی بر شکلدهی به زندگی آرمانی شیعیان است
وی سومین ویژگی همایش حدیث رضوی را توجه به سبک زندگی دانست و گفت: روایاتی که از حضرت به ما رسیده اصولاً مبتنی بر شکلدهی به زندگی آرمانی شیعیان است. یعنی دستورالعملهایی در احادیث پنهان است که میتواند راه رسیدن به مدینه فاضله زندگی شیعی را تسهیل کند. استخراج و توجه دادن اقشار مختلف به آن از وظایف اساسی این جشنواره به شمار میرود و آخرین ویژگی این همایش همراهی فرهیختگان و فضلای حوزههای علمیه در جریان جشنواره امام رضا(ع) است همان طور که هنرمندان، فرهنگیان، صاحبان علم و ادب حضور جدی دارند و با آثار خود به رونق این جشنواره میافزایند فضلای حوزههای علمیه و پژوهشگران عرصه دین هم ارادت خود را به حضرت در قالب پژوهشهای کاربردی و راهبردی ارائه میکنند.
مهمترین انتظار از همایش حدیث رضوی
ایزدپناه با اشاره به اینکه ورود جدی به حوزههای نظریهپردازی تولید فکر و فرهنگ با تکیه بر فقه پویا و اندیشه فراگیر تشیع مهمترین انتظاری است که از این همایش میتوان داشت، تاکید کرد: ما نیازمند توجه به حوزههای نظریهپردازی و تولید فکر و فرهنگ رضوی هستیم. تولید فکر اتفاق نمیافتد مگر در ساحت حوزههای علمیه که لبریز از معارف اهل بیت(ع) هستند به همین جهت همایش حدیث رضوی در ساحتی کاملا متفاوت با سایر جشنوارههای همسو ایفای نقش میکند. واکاوی عمیق از آموزهها و نگاه اجتهادی به مقولههای مختلفی که از سوی امام رضا علیه السلام طرح شده است میتواند راهبردی جدی فراروی تربیت جامعه اسلامی قراردهد.
یادآوری میشود؛ همایش سراسری حدیث رضوی از سری برنامههای دوازدهمین دوره جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) است که به عنوان بخش تخصصی این رویداد مهم فرهنگی هنری در سال دوم با موضوع تاثیر زمان بر صدور احادیث رضوی با هماهنگی وهمکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم و مؤسسه دارالحدیث و همچنین مجموعههای تخصصی دیگر حدیثی به صورت ملی در قم در حال برگزاری است.
تاکنون 45 مقاله تخصصی علمی و پژوهشی به دبیرخانه این همایش ارسال شده است که تعداد شش مقاله تخصصی به صورت سفارشی تدوین شده است و داوران در حال داوری آثار رسیده هستند.