به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دومین همایش شعر «فلسطین، کربلای امروز» شب گذشته، 28 مرداد با حضور سیدمحمد حسینی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد، حجتالاسلام و المسلمین امرودی، معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران، حجتالاسلام حسینی، مشاور فرهنگی شهرداری تهران، محمد حسینی شهردار منطقه 9، پرویز شیخطادی، جهانگیر الماسی، علیرضا قزوه، مصطفی محدثیخراسانی، احمد علوی، عباس براتیپور، محمود حبیبیکسبی، بیژن ارژن و محمدعلی مودب در ایوان شمس برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین امرودی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در این مراسم عنوان کرد: امروز وضعیت سختی بر مردم فلسطین میگذرد؛ سختی که مردم به داغ فرزندان کوچکشان مینشینند.
وی افزود: سختتر از این، سکوتی است که امروز مدعیان حقوق بشر انجام دادهاند؛ سازمانی که برای دفاع از مردم مظلوم تشکیل شده است؛ چه سازمان ملل، چه کشورهای عربی و اجتماعات کشورهای عربی و کسانی که مدعی حمایت از حقوق بشر هستند.
حجتالاسلام امرودی ادامه داد: این صحنهها بسیار زشت است و زشتتر از آن، این است که این مدعیان دروغین حقوق بشر این جنایات و ظلمهایی میکنند که بر مردم مظلوم غزه میرود.
وی به شعری از پروین که درباره داغ دختری میگوید که پدرش را از دست داده است اشاره کرد و گفت: کجا هستند کشورهای عربی که شش روز کشید که از دست رژیم صهیونیسم فرار کنند.
حجتالاسلام امرودی اظهار کرد: حال تصور کنید این وضعیت در غزه در حال روی دادن است که نه دارو در اختیار دارند و نه غذا. نه اجازه خروج دارند و نه کسی میتواند به این شهر وارد شود. آمبولانس، پزشک، درمانگاه و ... هیچ چیز در اختیار ندارند.
وی با بیان اینکه حداقلهایی که یک بشر باید در اختیار داشته باشد از این مردم دریغ میشود، گفت: بر اساس آموزههای قرآنی ما روزی خواهد رسید که فلسطین پیروز میشود.
حجتالاسلام امرودی با بیان اینکه خاورمیانه دنیای سوخت فسیلی است و بزرگترین منابع در خاورمیانه است، اظهار کرد: اگر سرمایه در خاورمیانه مورد استفاده قرار گیرد، مردم این منطقه از دنیا مستغنی میشوند.
وی ادامه داد: اگر چنین موضوعی روی دهد چه اتفاقی برای سردمداران کفر در جهان میافتد؟ بقای آنها در این است که در خاورمیانه جنگ باشد. لولای سه قاره اسرائیل است و از این رو بحران و جنگ را در خاورمیانه مدیریت میکند. رژیمی ناهمجنس با این کشورها را در اینجا به رسمیت میشناسند که این بحران را مدیریت کنند.
حجتالاسلام امرودی با بیان اینکه پیروزی در شهادت نهفته است، اظهار کرد: کلید محو اسرائیل در خاورمیانه خورده است. وعده امام درباره محو اسرائیل از صفحه تاریخ محقق خواهد شد.
علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری دیگر سخنران این مراسم بود. وی گفت: سرزمینی که امروز به نام غزه مشهور است، سالها پیش در دوره هخامنشیان بخشی از ایران بود.
وی افزود: در پرچم فلسطین آن قسمت قرمز را به خاطر حمایت ترکیه از این کشور گذاشتهاند. ولی امروز نقش ترکیه چندان پررنگ نیست. شاید ندانند ایران چقدر دارد از این کشور حمایت میکند.
قزوه از برنامهای که مردم ترکیه در ایران حضور یافتند یاد کرد و ادامه داد: از نقشی که ایران داشت خبر نداشتند و متعجب بودند. من به آنها گفتم که 500 هنرمند در این برنامه حضور داشتند و من بیش از 40 شعر برای آنها گفتهام.
وی گفت: سه رنگ از پرچم امروز فلسطین، رنگ ایران است و امروز حامی اول فلسطین ایران است و امام خمینی(ره) بود که مقاومت را به این مردم یاد داد.
قزوه اظهار کرد: سیدحسن نصرالله و حزب الله لبنان مقاومت را به آنها آموخت و به آنها گوشزد کرد راهی که میروند رو به پیروزی است. امروز مردم غزه هستند که این نکات را به اسرائیل دیکته میکنند و شرط تعیین میکنند.
مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری بیان کرد: این افتخار است که مقاومت را به این مردم نشان دادیم و اگر این راه و رسم ادامه یابد، تا چند سال آینده فلسطین قطعاً پیروز میشود.
در این برنامه عباس براتیپور، احمد علوی، مهدی جهاندار، محمدعلی مودب، علیرضا قزوه و محمود حبیبی کسبی به شعرخوانی پرداختند. قرهباغی نیز که شعر «مرگ بر آمریکا» را پیش از این سروده بود، شعر «مرگ بر اسرائیل» را در این مراسم اجرا کرد.
در این مراسم پرویز شیخطادی، کارگردان «شکارچی شنبه» با حضور سیدمحمد حسینی، حجتالاسلام امرودی، حجتالاسلام سیدعبدالله حسینی، دبیر این همایش و جهانگیر الماسی مورد تجلیل قرار گرفت.
شیخطادی در این مراسم عنوان کرد: اگر امروزه در این سطح از صنعت نبودیم، نمیتوانستیم در برابر اسرائیل قد علم کنیم. اگر امروز گزینههای روی میز زیاد است که یکی از آنها گزینه نظامی است، به این علت است که توانستهایم در صنایع مختلف قدرت کسب کنیم.
شیخطادی افزود: در غیر این صورت اصلاً امکان مذاکره با دیگر کشورها را نداشتیم و این جایگاه امروز ثمره خون شهدا و تلاشی است که فعالان جمهوری اسلامی انجام دادهاند.
وی از اینکه هنرمندان و مسئولان فرهنگی در این حوزه کمکاری کردهاند، گفت: ابزارهای فرهنگی ما در این راستا کجاست و چه فعالیتی در این باره کردهایم؟ کجا هستند تئاترهای بزرگ ما درباره غزه؟
این کارگردان همچنین اظهار کرد: امروز دچار انفعال، سکوت و دیرفهمی فرهنگی در جامعه هستیم که باید برطرف شود.