به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، شادمهر راستین، فیلمنامهنویس فیلم «امروز» در جلسه نمایش و نقد و بررسی این فیلم سینمایی گفت: هر اثر تجربی که ساخته میشود پیش از هر چیز عواملش دوست دارند ببینند که مخاطب چه واکنشی نسبت به آن کار دارد. در فیلم «به همین سادگی» هم این کار تجربه شد که به جای قصههای خیلی حجیم، قصههای خیلی ساده را، عجیب روایت کنیم و البته پیش از ما هم بزرگانی در سینما این کار را کردهاند.
وی افزود: ایده فیلم «امروز» را میرکریمی در زمستان سال 90 داشتند در فضایی که تنها عدهای تریبون داشتند و برای اهالی سینما
زمستان سختی بود. از همان روز نخست میرکریمی شخصیتی را که قرار بود حرف نزند، در نظر داشت، بدون اینکه این روش بخواهد غلوآمیز به نظر آید. بر همین مبنا طرح اولیه فیلم نوشته شد و بعد از انتخابات هم که فضا برای ساخت فیلم امیدوارکنندهتر شد، فیلم جلوی دوربین رفت.
راستین در توضیح شخصیت یونس و دلیل ساکت بودن این شخصیت در طول فیلم اظهار کرد: در گفتارهای اخلاقی آمده است که کاری کنید که مجبور به عذرخواهی نشوید. این عذرخواهی نکردن شخصیت اصلی از آنجا ناشی میشود که در کارهایش تأمل میکند. این تامل آرامشی میدهد که چیزی را که شنیده است، پاسخ دهد و اگر مطمئن است مخاطب حرفاش را نمیشنود، چرا باید حرف بزند. در هنگام نگارش اثر نیز، همینطور که جلو میرفتیم به این جمله رسیدیم که کلام سرمنشأ سوء تفاهم است.
وی در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: عملکرد انسانها در فضاهای متفاوت شخصی است. با توجه به شخصیتپردازی یونس معتقدم اصلا ایراد او نیست و طور دیگری نمیتواند رفتار کند. این انسان، شخصیت آرمانی خیلی از ما است. من هم اگر بتوانم به این اندازه صبور باشم، میتوانم به خودم بگویم «مؤمن». من فیلم امروز را شعری در مذمت قضاوت و تقدیس سکوت میدانم.