کد خبر: 1441727
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۴
وزیر اطلاعات:

ائمه(ع) برجسته‎ترین چهره‎های سیاسی بودند/ تشریح «اصحاب سر» تشکیلات سیاسی امام صادق(ع)

گروه سیاسی: حجت‎الاسلام والمسلمین سیدمحمود علوی در جمع نمازگزاران جمعه تهرانی، با بیان اینکه ائمه(ع) برجسته‎ترین چهره‎های سیاسی بودند، به تشریح «اصحاب سر» در تشکیلات سیاسی امام صادق(ع) پرداخت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات، امروز، 31 مردادماه، در جمع نمازگزاران جمعه تهرانی با تسلیت سالروز شهادت امام صادق(ع)، فرارسیدن هفته دولت و روز صنعت دفاع ملی را گرامی داشت.

وی در ادامه یادآور شد: امام صادق(ع) فرصت یافت که در تبیین مکتب فقهی اسلام بیش از هر امام دیگری نقش‌آفرینی کند؛ نقش‌هایی که ائمه ما آفریدند مکمل یکدیگر است، کار آنها از همدیگر جدا نبود و هر یک امام قبلی را به کمال رساندند.  همه آنها کار رسول گرامی اسلام(ص) را ادامه دادند.

وزیر اطلاعات اضافه کرد: به تعبیر امام راحل(ره)، رسول گرامی اسلام دارای سه جایگاه نبوت، فصل خصومت و زعامت بودند؛ از حیث نبوت، کار ایشان این بود که وحی را از خدا دریافت می‌کردند و بی دخل و تصرف، به انسانها ابلاغ می‎کردند، از حیث فصل خصومت زمان ایجاد نزاع بین مسلمانان، ایشان براساس فرمول‎های قضایی، اختلاف را حل می‎کردند و از حیث زعامت، در مدینه نظام سیاسی اسلامی تأسیس کردند و به عباردت دیگر حکومت اسلامی تأسیس کردند و خود ایشان در رأس حکومت اسلامی قرار داشتند.

علوی یادآور شد: بعد از پیامبر(ص)، مسئله وحی پایان یافت، ولی ائمه بعد از ایشان باید همین مسیر را ادامه می‌دادند و نقش خود را ایفا می‎کردند ولی به جای دریافت و ابلاغ وحی، بیان وحی را داشتند؛ ائمه(ع) وحی را تبیین و روشن می کردند.

وزیر اطلاعات تأکید کرد: ائمه (ع)، هم مسئولیت هدایت جامعه به احکام اسلام و هم مسئولیت اجرای احکام اسلامی و مدیریت سیاسی جامعه و قدرت جامعه را برعهده داشتند و در هریک از این زمینه‌ها نقش خود را به نحو احسن ایفا کردند.

علوی در ادامه با اشاره به نقش علمی و فکری و نقش سیاسی امام صادق(ع)، اظهار کرد: ایشان در زمینه علمی کار اجداد طاهرین خود را دنبال می‌کردند و بزرگ‌ترین مکتب فکری را بنا گذاشتند. فعالیتهای ایشان در ادامه حرکتی بود که ائمه قبلی دنبال می کردند، با این تفاوت که شرایط در زمان ائمه گذشته با شرایط ایشان متفاوت بود؛ در گذشته گاهی شرایط به گونه‌ای بود که ائمه زمینه پاسخگویی به مسائل شرعی را هم نداشتند.

علوی در ادامه با تشریح شرایط و تلاشهای ائمه قبل از امام صادق(ع) یادآور شد: ایشان در آن زمان به عنوان درخشنده‎ترین چهره علمی دوران شناخته می شدند و این مسئله برای حکومت بنی‌عباس قابل تحمل نبود. امام صادق(ع) از خلأ قدرت و دوران درگیری بنی‎عباس و بنی‎امیه استفاده کردند و پایه مکتب علمی خود را محکم کردند. صورت ظاهر این بود که ایشان کار علمی و تربیت شاگرد انجام می دادند و با این فرد برخورد خشن حکومتی توجیه ندارد، لذا بنی‌عباس مکتب‌های انحرافی ایجاد کردند و ابتدا در قالب اسلام در برابر ایشان مکتب درست کردند ولی دیدند این مکتب‌های بدلی چیزی از رونق مکتب علمی ایشان کم نکرد، لذا مقررات مالی وضع کردند که هرکس در جلسه درس ایشان حضور یابد، باید یک درهم مالیات بدهد و اگر به کلاسهای دیگر برود، حقوق می گیرد.

وی اضافه کرد: وقتی دشمنان دیدند نمی توانند مکتب علمی امام صادق(ع) را از رونق بیاندازند، انواع علوم وارداتی با ترجمه کتاب‌های علمی، سریانی و یونانی را آغار کردند و تفکرات الحادی، مادی و انحرافی مختلف وارد دنیای اسلام شد و کار امام صادق(ع) نیز دفاع از فرهنگ اصلی اسلامی شد؛ ایشان به تربیت شاگردان پرداختند و در عرصه‎های مختلف از جمله کلام، حدیث و فکر فلسفی شاگردانی تربیت کردند که به جنگ امواج انحرافی ضد اسلامی بروند.

وزیر اطلاعات در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: امام صادق(ع)، در کنار ایفای نفش علمی بی بدیل، نقش سیاسی خود را به نحو احسن ایفا کردند؛ در شرایط خفقان اقتضای امر این است که کار سیاسی با پوشش و خفا انجام شود لذا بحث تقیه در زمان امام باقر(ع) و صادق(ع) شروع شده و رازداری جدی گرفته می‌شود.

علوی در ادامه یادآور شد: مقام معظم هبری در درس های قبل از انقلاب خویش، بحث زیبایی درباره امام صادق(ع) داشتند که به صورت جزوه ای چاپ شده است. معظم له در آنجا  به بحث «اصحاب سر» اشاره می کنند که در تشکیلات سیاسی مخفی امام باقر(ع) و امام صادق(ع) بود.

وزیر اطلاعات افزود: ائمه از یک‎ طرف با بیان وضعیت حکومت حاکم، نامشروع بودن آنها را روشن می کردند و در کنار آن الگوی مطلوب حکومتی اسلامی را ارائه کرده و مردم را آماده جانفشانی برای حرکت در مسیر رسیدن به این حکومت مشروع می‎کردند.

وی با بیان اینکه ائمه(ع) چهره‎های برجسته سیاسی بودند، تصریح کرد: برخی در یک برداشت سطحی تعبیر عدم کار سیاسی ائمه از جمله امام صادق (ع) را بکار می گیرند.  به طور مثال برخی به نامه «ابو سلمه خلال» به امام صادق اشاره می کنند که به ایشان نوشت بنی‌عباس قابلیت امامت و رهبری ندارند و شما شایستگی دارید لذا به من اجازه دهید از جانب شما خطبه بخوانم و شما را معرفی کنم ولی حضرت نامه وی را آتش زدند؛ چرا که می دانستند این فرد به خاطر تضعیف جایگاهش در دستگاه این کار را کرده است.

علوی تأکید کرد: ائمه (ع) بنای حکومت اسلامی را به عنوان یک تکلیف می دانستند، از راه‎های صحیح به سمت آن می‌رفتند و تشکیلات سیاسی و اصحاب سر داشتند.

وی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی به دست امام(ره) و با حضور جوانان شیعه تأسیس شد، گفت: امروز نیز شیعیان زیر پرچم ولایت جمع هستد و رهبری معظم انقلاب با صلابت نظام مقدس اسلامی را از پیچ وخم توطئه‎ها هدایت می کنند.

captcha