به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیتالله محمدعلی موحدی کرمانی، خطیب جمعه تهران در خطبه دوم نماز جمعه این هفته با تسلیت شهادت امام جعفر صادق(ع) و همچنین سالروز شهادت حاج مهدی عراقی و 10 هزار شهید اصناف گفت: دیروز سالروز آتش زدن مسجد القصی توسط رژیم جانی صهیونیستی در 40 سال پیش بود. گفته شده است در یکسال اخیر 200 مسجد در غزه تخریب شده است و 1200 مسجد در کشورهای اسلامی به کافه و میخانه تبدیل شده است و دهها مسجد نیز به محل نگهداری حیوانات مبدل شده است. همچنین تکفیریها دهها مسجد و مقبره پیامبران، معصومین و صحابه را تخریب کردهاند.
موحدی کرمانی در ادامه خطاب به آمریکا، غرب و 1+5 گفت: نصیحت ایران را بپذیرید. پیشنهاد ایران برد ـ برد است و هم به نفع منطقه، هم غرب و هم ایران است. اگر نپذیرید دیگر برد ـ برد نیست و برد _باخت میشود. اما چه کسی میبازد؟ هر وقت آمریکا در مقابل مردم ایران و انقلاب اسلامی ایستاد، باخت. تا توانست از شاه حمایت کرد، اما باخت و مردم ایران پیروز شدند . تا توانست صدام را مجهز کرد اما نهایتا ایران یک وجب از خاک خود را ازدست نداد و دبیر کل وقت سازمان ملل هم صدام را مقصر دانست. اینجا هم باز امریکا باخت.
وی افزود: آمریکا در عراق جنگ به راه انداخت به امید اینکه حکومت مطلوب خود را سر کار آورد اما حکومت اسلامی در عراق ایجاد شد.
اما باخت اصلی آمریکا، رژیم صهیونیستی و حامیانشان این است که روز به روز چهرهشان در جهان منفورتر میشود. آنها چهره کثیف خود را نشان دادند و مردم دنیا نیز این جانیان را بهتر شناختند.آن روز بالاخره می رسد که به خواست خدا این تنفر و انزجار روز به روز شدیدتر شود و «مرگ بر امریکا» عالم را فرابگیرد.
آیتالله موحدی کرمانی در ادامه با تبریک حمایت رهبر معظم انقلاب از دولت به هیئت دولت اظهار کرد: این حمایت به این معنی است که آقا راضی نیستند که دولت تضعیف شود. البته مقام معظم رهبری همراه با تایید و حمایت دولت این را هم فرمودند که همه دولتها هم نقاط قوت و هم نقاط ضعف دارند. این یعنی که دولت تلاش کند نقاط ضعف خود را بشناسد و جبران کند و نگوید این طبیعی است که نقاط ضعف داشته باشیم.
خطیب جمعه تهران عنوان کرد: یکی از این نقاط ضعف، تفسیر غلطی بود که از اعتدال شنیده شد. اعتدال به معنای ان نیست که همه جا نرمش و سازش باشد. اعتدال یعنی اینکه در جای خودش محبت شود و در جایی که نیاز به برخورد است برخورد صورت بگیرد.
وی ابراز کرد:امیرالمؤمنین علی (ع)می فرمایند: «پیامبر(ص) برای علاج جامعه و برقراری صلاح در جامعه از دو وسیله استفاده کرد؛ هم مرهم بر روی جراحت می گذاشت و هم مرض را می سوزاند». من از دولت محترم تقاضا میکنم از خدماتی که عزیزان رزمنده و جانبازان در جبههها داشتهاند در حد اعلا تقدیر و تشکر کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: نکته دوم انتخاب شعار «تدبیر و امید» از سوی دولت بود که بسیار انتخاب خوبی بود.اما تدبیر به چه معناست؟ در روایات داریم که علم نور است و این نور به برکت عبودیت حاصل میشود. امام صادق(ع) نیز تدبیر را یکی از سه عنصر عبودیت معرفی کردهاند. یعنی اینکه بنده در مقابل تدبیر الهی، تدبیر دیگری نکند.
وی اضافه کرد: پس این تدبیر که به عنوان یک شعار خوب مطرح شده است باید به دور از سلیقههای شخصی باشد و فقط منطبق با تدبیر الهی باشد.
موحدی کرمانی با اشاره به استیضاح وزیر علوم گفت: الان رای اعتماد به وزیر علوم داده نشد و طبعا باید وزیر دیگری معرفی شود. رئیسجمهور ببینند حساسیت مجلس در مورد وزیر معزول چه بوده است؟ نمایندگان مردم چه نقاط ضعفی دیدند؟ تقاضا دارم فردی را معرفی کنید که دیگر این ضعفها را نداشته باشد و نقاط قوتش بالا باشد.
وی در پایان خطبههای دوم اظهار کرد: اسلام در مورد بیتالمال هم تدبیر دارد. باید تدبیر در بیتالمال را از امام علی(ع) یاد بگیریم که همه باید از آن استفاده کنند. مبادا خدای نکرده قسمت عمده بیتالمال به سمت دانهدرشتها سرازیر شود و چیزی برای دانهریزها و پابرهنهها باقی نماند.
بنابراین گزارش آیت الله موحدی کرمانی در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران با تسلیت شهادت امام جعفر صادق(ع) به محضر امام زمان(عج) و همه ارادتمندان اهل بیت(ع) گفت: بهترین شیوه تقوا آن است که انسان در زمره صادقین باشد. در سخن و عمل راست بگوید و صادق باشد.
وی عنوان کرد: وجود معصومین تجسم قرآن است و هر چه در شیوههای عملی و رهنمودهای آنان می بینیم حقیقتی از حقایق قرآن است که در زبان و عمل آنها مشاهده میشود.
آیتالله موحدی کرمانی افزود: در زندگی امام صادق(ع) هم نکتهها و ارشادات فراوانی وجود دارد. یکی از معروفترین برنامههای آموزنده امام صادق(ع) استفاده از فرصت است. امام صادق(ع) درزمانی که بنیامیه و بنیعباس درگیر جنگ با هم بودند از این فرصت طلایی استفاده کرد و 4 هزار شاگرد تربیت کردند.
خطیب جمعه تهران ادامه داد: در این تعلیم و تربیت تمام ابواب فقه، طهارت، نماز، روزه، زکات، حج و جهاد و معاملات بیان شده است.
امام حسین(ع) اگر با خون خود اسلام را احیا کرد، امام باقر(ع) و امام صادق(ع) با تعالیم ارزندهشان، اسلام ناب را به جامعه اسلامی معرفی کردند.
وی تصریح کرد: این امامان در عین اینکه به بیان جمیع ابواب فقهی اهتمام ورزیدند، اما به یک نکته نیز اهتمام ویژه داشتند و آن مسئله اخلاق و اخلاق اسلامی بود؛ همان اخلاقی که پیامبر(ص) درباره آن فرمودند: «انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: امام صادق(ع) روزی به یکی از شاگردانش فرمودند در طول این مدت از من چه آموختی؟ این شاگر منظور واقعی امام را فهمید و در پاسخ گفت: من 8 مطلب را از شما آموختم (که مطالب اخلاقی بود). امام صادق(ع) نیز در پاسخ فرمودند که عصاره قران، انجیل، تورات، زبور و سایر کتب الهی همین 8 مطلب است.
وی افزود: یعنی عصاره دین، اخلاق است. متأسفانه باید اعتراف کرد اخلاق در جامعه ما خیلی ضعیف شده است. امام صادق(ع) همواره مراقب اصحابشان بودند و دقت میکردند و اگر نقطه ضعفی میدیدند تذکر میدادند و حتی برخورد میکردند.
موحدی کرمانی عنوان کرد: حواس ما باید جمع باشد به انسانها اهانت نکنیم.، مؤمنان را سبک نشماریم و به آنها بیاعتنایی نکنیم. مخصوصا مسئولان باید در این زمینه خیلی مراقب باشند. امام صادق(ع) در کنار خانه خدا فرمودند:« ای خانه، نزد خدا خیلی حرمت داری، اما مومن نزد خدا احترامش از تو بیشتر است». اینها درسهای اخلاقی امام(ع) است.
وی تصریح کرد: حال در جامعه ما چقدر اخلاق رعایت میشود؟ در ادارات ما چقدر با خوش برخوردی و تواضع با مردم رفتار میشود؟ اینها بلیههایی است که اگر جامعه به آن مبتلا باشد نظام در معرض خطر خواهد بود.
خطیب جمعه تهران یادآور شد: مسئولان دانشگاهها ، مدارس و معلمان چقدر اخلاق اسلامی را مراعات میکنند؟ در زندگی زناشویی چقدر اخلاق اسلامی حاکم است؟ هم حکومت باید اصول اخلاق را مراعات کند و هم مردم. حکومت باید دلسوز باشد، نصیحت کند و مشکلات جامعه را حل کند و به تعبیر قرآن «غلها را از گردن مردم بردارد».
وی افزود: مردم نیز طبق روایت باید از دو صفت بپرهیزند: سستی و تنبلی و دوم، زودرنجی. بلایی که بر سر حکومت امیرالمومنین علی(ع) امد به واسطه همین دو صفت مردم بود. تنبلی و سستی امام حسن(ع) را خانهنشین کرد و امام حسین(ع) را به مقتل کشاند. امام علی(ع) در مقام تقسیم بیتالمال با همه یکسان برخورد میکرد و این باعث رنجش برخی صحابه شد زیرا زودرنج بودند و نتوانستند این رفتار را تحمل کنند.