کد خبر: 1442161
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۷
پیروز ارجمند:

سیاست‌های موسیقی باید متناسب با الگوهای اسلامی باشد

گروه هنر: مدیرعامل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری امروز خود عنوان کرد: عرصه موسیقی برای اینکه به اهداف متعالی خود برسد، باید سیاست‌هایش بر مبنای اصول اسلامی شکل گیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری و هم‌اندیشی پیروز ارجمند، مدیر دفتر موسیقی حوزه هنری و مدیرعامل دفتر موسیقی وزارت ارشاد با اهالی رسانه امروز اول شهریورماه در تالار وحدت برگزار شد.

در ابتدای این جلسه ارجمند اظهار کرد: موسیقی باید به سوی کارهای متعالی سوق پیدا کند. جمله‌ای که برای ما هدف و جزء سیاست‌های ماست. این هدف نیز در راستای آن چیزی است که مقام معظم رهبری طلب می‌کنند. آن نیز این است که موسیقی باید انسان را به کمال برساند، کمالی که در آن نزدیکی به خداوند حس شود، والا موسیقی که انسان را به ورطه نخوت و بی‌فکری بکشاند به هیچ وجه مورد حمایت ما نیست.

وی افزود: نحوه دادن مجوز به کنسرت‌های موسیقی اصول خاص خود را دارد یعنی اینکه با داشتن شرایط لازم باید هنرمندان از دو ماه قبل از برگزاری به ما درخواستشان را داده باشند. رویکردی که معمولا رعایت نمی‌شود، اما با این وجود ما به کنسرت‌هایی که تنها یک هفته از درخواستشان بیشتر نگذشته مجوز اجرا داده‌ایم، البته ممکن است در برخی استان‌ها ما مشکلاتی بابت اجرا داشته باشیم که باید آنها را با گفت‌وگو برطرف کنیم. دلیل مسائل پیش آمده نیز این است که بخش‌هایی چون ستاد امر به معروف یا ائمه جمعه نگرانی‌هایی داشته‌اند که ما سعی کرده‌ایم با توجه به این دلمشغولی‌ها، خاطر آنان را از فراهم بودن یک فضای ارزشی در برنامه‌های موسیقی راحت کنیم.

عضو شورای واژه گزینی موسیقی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در ادامه بیان کرد: ما در کنسرت‌هایی که برای بانوان برگزار می‌شود کمترین مشکل را داریم چون تمام قواعد شرعی که برای اجرای برنامه بانوان لازم است، رعایت می‌شود. نکته دیگر این‌که ما تا چندی پیش تنها تالار وحدت و فرهنگسرای نیاوران را برای اجرای کنسرت بانوان فراهم داشتیم که اخیرا سه سالن دیگر هم برای این اجراها در نظر گرفته شده است.

سنگ‌اندازی مدیران دفاتر استان‌های ارشاد در اجرای کنسرت‌ها

وی اضافه کرد: متاسفم که بگویم در برخی موارد شاهد این بودیم که حتی نیروی انتظامی و پلیس امنیت و دیگر نهادهای مهم استان مشکلی با برگزاری کنسرت نداشتند اما مدیر دفتر ارشاد استان مربوطه مخالف بوده است؛ متاسفانه در برخی از شهرستان‌ها شاهد کارشکنی مدیران ارشاد بوده‌‌ایم به عنوان نمونه حتی در برخی مواقع شاهد بودیم که برای اجرای کنسرت از خواننده برگه عدم سوء پیشینه و اعتیاد خواسته بودند.

وی درباره جشنواره‌هایی که قرار است ارشاد برگزار کند، گفت: جشنواره موسیقی جوان، جشنواره جایزه ققنوس، جشنواره موسیقی نواحی و جشنواره موسیقی فجر چهار جشنواره‌ای است که ارشاد آن را برگزار خواهد کرد. در این میان پیش‌تر جشنواره‌ای به نام مقاومت وجود داشت که ما آن را در قالب جشنواره ققنوس برگزار خواهیم کرد. دلیل این ادغام نیز این بوده که از مفاهیم مورد نظر در این کار به طرز مطلوبی بهره‌برداری نمی‌شد و به نوعی شکلی سطحی داشت که ما بهتر دیدیم آن را دقیق‌تر بررسی کنیم.

ارجمند درباره اجرای برخی هنرمندان مطرح خارجی در داخل ایران چنین توضیح داد: تمام علاقه‌مندان به موسیقی با نام «کیتارو» آشنا هستند. هنرمندی که «جاده ابریشم» وی از یاد نمی‌رود. این موسیقیدان ژاپنی اواخر مهرماه به تهران خواهد آمد تا در سالن وزارت کشور به اجرای برنامه بپردازد. کیتارو تاکنون قطعات خاطرانگیز و محبوب بسیاری را خلق کرده است. وی تاکنون 30 آلبوم منتشر کرده که بسیاری از آن‌ها جزء پرفروش‌ترین‌ها بوده‌اند. برای مثال از آلبوم «روشنی یک روح» تاکنون تنها در آمریکا حدود 2 میلیون نسخه به فروش رفته‌ است. او اکثر آثارش را در استودیو شخصی‌اش در یکی از کوهپایه‌های ژاپن ساخته، نواخته و ضبط کرده‌ است.

الگوهای یک خواننده متناسب با آموزهای اسلامی باشد

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره شرایطی که یک هنرمند ایرانی باید داشته باشد، گفت: یک خواننده یا موسیقی دان که روی سن اجرای برنامه می‌کند باید ظاهرش متناسب با الگوهای اسلامی باشد، چون وی در این سرزمین رشد کرده و به جایگاه بالای هنری دست یافته است؛ پس نباید با نادیده گرفتن خواست عموم جامعه با برخی از رفتار و پوشش‌ها موجب ناراحتی مردم و نهادی خاص شد. این ویژگی هم برای کسانی که در کنسرت‌ها حاضر می‌شوند باید لحاظ شود.

وی درباره سفر خود همراه با گروه آوازی تهران به کشور لتونی گفت: من به عنوان یک مدیر موسیقی مسئول نیستم که تمام سفرهای خارجی خود را اعلام کنم، همانگونه که سایر مدیران این کار را نمی‌کنند. من موظفم گزارش کار و عملکردم را به مقام بالاتر خود ارائه دهم. درضمن من تنها مدیر دفتر موسیقی تهران نیستم، بلکه رسیدگی به دفاتر موسیقی ارشاد کل استا‌ن‌های کشور جزء فعالیت های کاری من است که باید به تمامی آنها سفر کرده و به مشکلاتشان رسیدگی کنم.

وی درباره برخی اعتراضات هنرمندان نسبت به ندادن مجوز گفت: هنرمند موظف است که حقوق مردم را رعایت کند، پس اگر ما زمانی به برخی موسیقی‌های سطحی و کوچه بازاری مجوز نمی‌دهیم آنها شروع به لابی گری کرده که ما را مجبور می‌کند با فشارهای مختلف مقابله کنیم، البته یک بار در مقابل این لابی گری کوتاه آمدیم، چون قدرت لابی آن قدر زیاد بود که من مجبور به تمکین شدم. نکته دیگر این‌که متاسفانه در گذشته، سیاست‌ها تحت تاثیر دلالان تعیین می‌شد که ما باید با پاک کردن فضا سعی در ایجاد محیط امن برای موسیقی باشیم.

ارجمند در پایان سخنان خود تصریح کرد: روزی که به دفتر موسیقی آمدم تعداد زیادی پرونده را پیگیری می‌کردم و باید حدود 20 ساعت روی این کار وقت می‌گذاشتم، به این منظور سامانه‌ای توسط یک تیم مجرب طراحی شد که سرعت فعالیت ما را سه برابر کرده است. امور آلبوم‌ها‌، ثبت شرکت‌ها‌، استودیو‌ها و ... به زودی اینترنتی خواهد شد و سعی داریم کلیه فعالیت‌های ما به این صورت انجام شود.

captcha