کد خبر: 1443006
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۱

تشرف ۲۵۸۰ زائر مازندرانی به حج تمتع

گروه اجتماعی: مدیر حج و زیارت مازندران از تشرف ۲۵۸۰ زائر مازندرانی به حج تمتع در قالب ۲۰ کاروان در سال ۹۳ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از مازندران، حبیب‌الله ساداتی، مدیر حج و زیارت مازندران امروز، سوم شهریور در جمع خبرنگاران گفت: حج در معنی یعنی قصد، آهنگ و در اصطلاح یعنی قصد و آهنگ زیارت خانه خدا و انجام اعمال معین در زمان و مکان خاص و این اجتماع بزرگ و شکوهمند که همه‌ساله در زمان و مکان خاصی تشکیل می‌شود دارای اهداف مهم و تأثیرگذاری است که اگر با معرفت در آن حضور یابیم به منافع بزرگی دردنیا و آخرت دست خواهیم یافت.

وی افزود: حج تمرین عبودیت، بندگی و عبادت است که اگر صحیح و درست انجام شود می‌تواند تحول‌آفرین بوده و راه و رسم زندگی صحیح دینی را به حاجیان بیاموزد و آنان را در طول عمر مصون کند.

مدیر حج و زیارت مازندران تصریح کرد: وظایف مدیریت حج و زیارت در چهار بخش حج تمتع، عمره مفرده، زیارت عتبات عالیات در عراق و زیارت عتبات مقدسه در سوریه است.

وی با اشاره به حج تمتع افزود: به لطف الهی در سال جاری حدود 2580 زائر مازندرانی در قالب 20  کاروان با ظرفیت‌های 85، 115، 135 و160 نفره ساماندهی و به حج تمتع مشرف می‌شوند، در سال جاری بدلیل توسعه مسجد الحرام 20 درصد ظرفیت زائران کل کشورهای مسلمان از جمله ایران هم کاهش یافته است.

وی ادامه داد: امسال هزینه سفر زائران در دو قسط دریافت و همچنین مبلغ یک میلیون و 100 هزار تومان نیز از محل سود سپرده‌های حج با همکاری سازمان حج و زیارت و بانک ملی از مبلغ کل هزینه سفر آنان کسر شد.

ساداتی عنوان کرد: در سال‌ جاری با وجود افزایش نرخ ارز هیچ‌گونه افزایش هزینه سفر در کاروان‌ها مشهود نبوده و بهای تمام شده هزینه سفر مانند سال‌های قبل است.

وی افزود: 97 نفر از اعضای کاروان‌ها شامل مدیران کاروان و مجموعه‌ها، معاونان کاروان‌ها، روحانی، معین، معینه، پزشک، آشپز و مأموران پذیرایی، زائران را از ابتدا تا انتهای سفر همراهی خواهند کرد.

ساداتی با بیان اینکه همه کاروان‌های مازندرانی امسال مدینه قبل هستند، عنوان کرد: ابتدا زائران برای زیارت قبر نبی مکرم اسلام(ص) و ائمه مظلوم بقیع(ع) به مدینه منوره مشرف و سپس برای انجام اعمال فریضه حج تمتع به مکه مکرمه مشرف می‌شوند.

وی افزود: 12 جلسه در کنار جلسات آموزشی نظری آموزش‌های میدانی (عملیاتی) متمرکز اعمال و مناسک حج نیز با همکاری بعثه مقام معظم رهبری در استان، مرکز آموزش علمی کاربردی حج، همکاران اداری حج و زیارت استان، مدیران کاروان‌ها، روحانیان، مدیران مجموعه‌ها، دستگاه‌های همکار و با حضور تمامی زائران استان در روزهای 14 الی 16 مرداد در اردوگاه شهدای دانش آموزی بادله برگزار شد.

ساداتی تصریح کرد: برای توجیه زائران درباره تبعات حمل مواد مخدر از دادستان‌های مرکز استان و شهرستان میاندرود و فرمانده پلیس فرودگاه‌های استان نیز دعوت به‌عمل آمد.

وی افزود: در سال‌ جاری به بهانه هفته مبارک حج برنامه‌های متنوعی برای تکمیل آموزش حجاج، همایش‌های زائران، دانش‌آموزی، کارگزاران، همایش یاوران حجاج، همایش همکاران افتخاری و محفل انس با قرآن برگزار می‌شود.

مدیر حج و زیارت مازندران شروع پروازهای زائران مازندرانی را از 19 شهریور سال‌ جاری دانست که تا 24 شهریورماه ادامه دارد، اظهار کرد: به‌زودی مدیران کاروان‌ها نیز برنامه کامل پروازی را در اختیار زائران قرار خواهند داد.

وی افزود: از زائران درخواست می‌شود ولیمه‌دهی خود را لااقل به 24 یا 72 ساعت بعد از دریافت تاریخ پرواز برگشت خود از مدیران کاروان‌ها موکول کنند تا در صورت تأخیر در پروازها با مشکل مواجه نشوند.

ساداتی با اشاره به اعزام 60 پزشک زن به حج و راه‌اندازی 7 درمانگاه زنان، تصریح کرد: امسال نیز پزشکان مجموعه‌های حج مسئولیت خدمات بهداشتی و درمانی زائران را از ابتدای ثبت نام تا برگشت زائران از سفر به‌عهده خواهند داشت؛ توصیه می‌شود زائران  با کمک پزشکان داروی مورد نیاز خود را به اندازه کافی به همراه داشته باشند.

وی افزود: امسال معاینات پزشکی در اواخر ماه مبارک رمضان خاتمه یافت و 50 زائر به‌دلیل عدم استطاعت جسمی از لیست کاروان‌ها حذف شدند.

مدیرحج و زیارت مازندران درباره عمره مفرده گفت: شروع عملیات اعزام عمره 93-92 از اول دی‌ماه 92 و پایان اعزام آخرین گروه آن چهارم تیرماه 93  بوده است و تعداد کل افرادی که از استان مازندران در این سال  به سفر معنوی عمره  مشرف شده‌اند 64 هزار نفر است که از این تعداد 46 درصد را زائران مرد و 54 درصد آن را زنان تشکیل داده بودند.

وی ادامه داد: همچنین تعداد کاروان‌های دانشجویی و دانش‌آموزی نیز شش کاروان به استعداد 600 نفر بوده که با تلاش‌های صورت گرفته از سوی حج و زیارت، ستاد عمره و عتبات دانشگاه یا سازمان دانش‌آموزی، به گفته خود این طیف از زائران این سفر معنوی در روحیه آنان بسیار تأثیرگذار بوده است.

ساداتی اظهار کرد: از ویژگی‌های خوب عمره امسال عزیمت عمده زائران مازندرانی به‌طور مستقیم به فرودگاه مدینه منوره بوده که از کل پروازهای انجام شده 94 درصد آن به مقصد مدینه و 6 درصد آن به مقصد جده بوده است.

وی افزود: در سال جاری با هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری سهمیه معتمرین استان 2/2 برابر سال گذشته افزایش داشته و امیدواریم ان‌شاءالله این روند در سال آتی نیز صعودی باشد.

مدیر حج و زیارت مازندران عنوان کرد: درصد ثبت نام زائران استان نسبت به کل کشور 8 درصد و مازندران بعد از استان‌های تهران، خراسان رضوی و اصفهان رتبه چهارم را در اعزام معتمرین در کشور داراست.

وی افزود: از دیگر ویژگی‌های بارز عمره امسال ثبت نام پلکانی زائران (به ترتیب اولویت) در کاروان‌ها بوده و این طرح در استان مازندران در مرحله اول ثبت عمره 93-92 به‌صورت آزمایشی اجرا و با کمک مسئولان ارشد سازمان حج و زیارت کشور در مرحله دوم در سطح کشور تعمیم یافت از مزایای این طرح کاهش ازدحام زائران در دفاتر زیارتی، کمک به برنامه‌ریزی زائرین شاغل، انتخاب آزادانه تاریخ‌های اعزام توسط متقاضیان به‌ویژه درایام عید و...بوده است.

ساداتی گفت: طبق اعلام سازمان حج و زیارت مرکز اعزام‌های عمره سال 94- 93 نیز از نیمه آذرماه 93 آغاز و امسال اولویت‌های یک تا 350 بانک ‌های ملی و ملت در دور جدید به عمره مفرده اعزام و برنامه‌ریزی و زمان‌بندی هم به‌گونه‌ای است که از نیمه دوم آبان ماه ثبت نام در کاروان‌های عمره آغاز و همچنین زمینه‌‌ها فراهم شده تا زائران بتوانند علاوه بر مراجعه به دفاتر خدمات زیارتی، به‌صورت اینترنتی نیز در کاروان‌ها ثبت نام کنند.

وی با اشاره به بخش عتبات و عالیات افزود: مردم ولایت‌مدار مازندران برای تشرف به عتبات عالیات مشتاق هستند به نحوی که سالانه از این استان به‌طور متوسط حدود 30 الی 40 هزار نفر به این سفر معنوی مشرف می‌شوند که با توجه به نرخ جمعیت از روند مناسبی برخوردار است.

مدیر حج و زیارت مازندران در بخش عتبات مقدسه در سوریه اظهار کرد: اعزام زائران به سوریه با توجه حضور تروریست‌های تکفیری در آن کشور در حال حاضر به حالت تعلیق در آمده است از خداوند منان خواهانیم به‌زودی راه زیارت عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری(س) و دختر سه ساله امام حسین(ع) حضرت رقیه خاتون(س) به روی آرزومندان زیارت قبور آن عزیزان باز شود.

وی افزود: جهت رفاه حال زائران فروشگاه شاهد در فروگاه دشت ناز ساری مستقر است و آمادگی لازم جهت ارائه خدمات ارزنده به زائران را دارد.

ساداتی با بیان اینکه مبلغ قربانی در سال جاری برای حجاج معادل 490 ریال سعودی است، بیان کرد: قرارداد حمل و نقل هوایی و زمینی نیز نهایی شده و مدیران برای زائران برنامه 30 روزه‌ای را در موسم حج تدوین کرده‌اند.

وی افزود: از آنجایی که سه سالی است هتل‌های مکه و مدینه به‌صورت مجموعه‌ای اداره می‌شوند از زائران و مدیران کاروان‌ها و عوامل اجرایی آنان انتظار می‌رود همکاری لازم را با مدیران مجموعه و عوامل آنان انجام دهند.

مدیر حج و زیارت مازندران برگزاری نشست‌های مشترک با مدیران و عوامل در سطح استان، برگزاری کنگره حج دانش‌آموزی، دیدار با مسئولان بلندپایه استانی در هفته حج و دیدار با خانواده‌های جمعه خونین مکه را از جمله اقدامات فرهنگی این اداره عنوان کرد.

captcha