کد خبر: 1443157
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۵
فرج‌الله سلحشور:

فیلمسازان ما برای خلق آثار ارزشی تربیت نشده‌اند

گروه هنر: فیلمسازان ما چندان برای مقوله‌هایی مانند دفاع مقدس، مسائل اعتقادی و یا موضوعاتی درباره فرهنگ و ملیت تربیت نشده‌اند؛ از سوی دیگر، هنرمندان مذهبی و انقلابی کم کم از صحنه هنر کنار گذاشته می‌شوند.

فرج‌الله سلحشور، کارگردان سینما و تلویزیون، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره جایگاه فرهنگ مقاومت در سینمای ایران بیان کرد: متأسفانه جامعه فیلمسازی ما نه تنها به جشنواره مقاومت بلکه به هیچ کدام از ژانرهای ارزشی و اعتقادی ما علاقه نشان نداده است. فیلمسازان ما چندان برای مقوله‌هایی مانند دفاع مقدس، مسائل اعتقادی و یا مسائلی درباره فرهنگ و ملیت تربیت نشده‌اند؛ ضمناً به جای این‌که هنرمندان تابع مسئولان باشند، مسئولان تابع هنرمندان و فیلمسازان هستند.

وی افزود: فیلمسازان در چند سال اخیر بیشتر به مسائلی مانند خیانت پرداخته‌اند و در پی سیاه نمایی هستند و مسئولان هم از آنها حمایت می‌کنند، اما زمانی‌که سینماگر می‌خواهد به مقوله دفاع مقدس بپردازد به آنها بها نمی‌دهند و آنها را رها می‌کنند؛ به همین دلیل در این ژانر تا به امروز توفیقی حاصل نشده است.

کارگردان سریال «اصحاب کهف» درباره بودجه این جشنواره گفت: مجلس می‌تواند برای ساخت فیلم‌های دفاع مقدس و برگزاری این جشنواره بودجه مستقلی را درنظر بگیرد، اما باید یک ناظر هم قرار دهد تا بودجه سر جایش مصرف شود. امسال دولت و مجلس ادعا دارند که به مبارزه با تهاجم فرهنگی برخاسته‌اند، بنابراین باید بودجه لازم و کافی را برای مقاومت و دفاع مقدس و مظاهر آن در نظر بگیرند.

سلحشور در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: متأسفانه دنیا با دفاع مقدس و حرکتی که در پی آن امر الهی وجود داشت و ارزش‌های آن آشنایی ندارد؛ درحالی‌ که آگاه شدن مردم دنیا و ملت‌های دیگر از ماهیت دفاع مقدس می‌تواند جایگاه جمهوری اسلامی را در دنیا ارتقاء دهد.

سلحشور افزود: کشورهای دیگر جنگ را برای کشورگشایی می‌خواهند، اما جنگ ما فی سبیل الله بود و اگر ماهیت  آن برای دنیا مشخص شود، می‌فهمند که ما چه ملتی هستیم و الگوی ملت ایران در جنگ چه کسانی هستند، متأسفانه هنرمندان مذهبی و انقلابی که به فکر انقلاب و اسلام هستند، کم کم از صحنه هنر کنار گذاشته می‌شوند.

وی متذکر شد: زمانی در سینما موفق می‌شویم که بتوانیم برای سینما اصول و مبانی دینی و اسلامی تعریف و آن اصول را پیاده کنیم، تنها در این صورت می‌توان امیدوار بود که اتفاق خوبی در سینمای مقاومت بیفتد. جشنواره مقاومت می‌تواند با کمک گرفتن از فرهیختگان و هنرمندان اصول و مبانی اساسی سینما را با توسل جستن به قرآن و احادیث پیاده و آنها را در فیلمنامه اجرا کند و فیلمنامه‌هایی بنویسد که مبنای اصول و تکنیک آن دینی و قرآنی باشد.
سلحشور در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر فیلم‌های دفاع مقدسی که ساخته می‌شوند، بیشتر از ناحیه اکران و کمبود سینما ضربه می‌خورند. امیدوارم سالنهای سینمایی را به اکران آثار سینمای دفاع مقدس و ارزشی اختصاص دهد و بتواند مردم را با این سینما آشتی دهد.

captcha