حجتالاسلام حسینمنیری، مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) نقده در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، در رابطه با خرافات و تأثیرات آن در اجتماع اظهار کرد: خرافات مسائل را زیبا جلوه میدهد و بیشتر اوقات جوانپسند است زیرا کسانی که میخواهند خرافات را وارد دین بکنند قطعا از بعد مسائل اجتماعی و معنوی وارد میشوند که جوانان بیشتر با آن در تعامل هستند.
وی ادامه داد: معمولا مسائلی که عام پسند هستند و توجه جوانان را به خود بیشتر جلب میکنند زیرا بیشتر طالب زیبایی و علاقهمند به توجه دیگران هستند.
بیشتر انحرافات و مشکلات ناشی از جهل و نادانی مردم است
مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) نقده با بیان اینکه همه مسائل به وسیله خرافات وارد جوامع نمیشوند، افزود: بیشتر انحرافات و مشکلات ناشی از جهل و نادانی مردم است و اگر علم و دانش مردم افزایش یابد ریشه خرافات نیز از بین میرود زیرا به هر مقداری که جهل و نادانی افزایش یابد خرافات نقش بیشتری در جامعه و در بین مردم ایفا میکند.
حجت الاسلام منیری گفت: هر چقد آموزههای دینی را گسترش دهیم و زیباییها و حقایق دین اسلام را به مردم نشان دهیم توحید عملی در جامعه رواج پیدا میکند و مردم به جای استفاده از خرافات از آموزهها و ارزشهای دینی استفاده میکنند.
رشد خرافات نشاندهنده ضعف در ایمان است
وی با بیان اینکه رشد خرافات نشان دهنده ضعف در ایمان نیز هست، افزود: ما به عنوان یک مسلمان واقعی نقش خود را به خوبی و به درستی در قبال آموزه های دینی ایفا نمیکنیم و آشنایی کافی به آموزههای دینی و ارزشهای اسلامی را نداریم و این نیز یکی از دلایل گرایش به خرافات در کشورهای اسلامی است.
وی اضافه کرد: اگر بتوانیم هنجارهای پذیرفته شده در اجتماع را توسط روحانیان و مجموعههای فرهنگی در جامعه ترویج دهیم میتوانیم به خوبی با ترویج خرافات و خرافهانگاریهای بیاساس مقابله کنیم.
مدیر حوزه علمیه نقده گفت: در طول تاریخ و در زمان پیامبر گرامی اسلام نیز آثار زیادی از خرافات دیده شده است که نشان از گستردگی و ریشه تاریخی خرافات و ایمان ضعیف اعراب دوران جاهلیت دارد.