حجتالاسلام نادر مولایی، مدرس حوزه امام رضا(ع) میاندوآب در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، با اشاره به اهمیت بصیرتافزایی جامعه مسلمانان، افزود: بصیرتافزایی در جامعه همانند سپری محافظ در برابر شیوع افراط و تفریط و غفلت انسانها در جامعه است.
وی ادامه داد: در فرهنگ لغت کلمه بصیرت به صورت دانایی، بینایی، هوشیاری و زیرکی دل معنا میشود و در قرآن کریم به عنوان بینایی قلبی، چشمی و برهان و دلیل بیان شده است که آیات الهی با صراحت به این موضوع پرداخته است.
حجتالاسلام مولایی، اظهار کرد: قرآن کریم، پیامبران الهی و اهل بیت(ع) تأکید و سفارشات فراوانی در مورد امر بصیرتافزایی داشتند که اگر انسانی بصیر نباشد به افراط و تفریط در جامعه دچار میشود، زیرا عدم بصیرت، فرد و جامعه را به سوی بیثمری و غفلت مبتلا میکند.
وی بیان کرد: در روز رستاخیر برخی انسانها نابینا محشور میشوند و علت این امر را از خداوند جویا شده و درمیابند که با اینکه در این جهان چشم بینا داشتند ولی بینایی قلبی و برهانی نداشتند.
حجتالاسلام مولایی، به رابطه میان بصیرت و عبرت آموزی اشاره کرد و گفت: بصیرت عاملی برای عبرت آموزی است، انسان بصیر عبرت آموز بوده و از تمامی حوادث پیرامون درس عبرت میگیرد در حالی که انسان بیبصیرت در تمامی وقایع و جامعه خویش بیتفاوت و سست برخورد است.
وی در ادامه به برکات فرهنگ قرآنی در زندگی مومنین اشاره کرد و گفت: همانا برهان و بصیرت از سوی خداوند متعال و برای هدایت بشریت به انسانها عنایت شده است.
حجتالاسلام مولایی، اصلاح و مبارزه با هوای نفس را از راههای رسیدن به بصیرت دانست و افزود: انسانهای بی بصیر و جاهلی که برای سعادت خویش و اصلاح و مقابله با هوای نفس خویش تلاش نمیکنند همانند گروهکهای تکفیری و فرق ضاله انسانهایی جاهل هستند که درهای رحمت الهی بر روی آنان بسته و در مرداب جهل خویش غرق شدهاند.
وی گفت: حضرت علی(ع) بارها بر برکت ذکر نام و یاد خداوند متعال در افزایش بصیرت مومن اشاره کرده است و در این زمینه هم نشینی با علما و بزرگان دینی و آیندهنگری اعمال و کردارمان بسیار موثر است.
حجتالاسلام مولایی، با اشاره به موانع بصیرت افزایی فرد در اجتماع، افزود: لجاجت رفتاری، عدم توجه به قرائت و درک قرآن کریم، غفلت از امور دنیوی و رها کردن بندگی الهی از موانع بصیرتافزایی فرد در جامعه است.
مدرس حوزه علمیه امام رضا(ع) در پایان افزود: فتنههای موجود در دین اسلام نشأت گرفته از عدم احاته کافی بر دین اسلام است و مقام معظم رهبری بارها با تأکید فراوان بر امر بصیرتافزایی در جامعه در جهت جلوگیری از افراط و تفریط و ثبات زندگی افراد جامعه تلاش می کند.