کد خبر: 1444104
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۵:۳۳
حجت‌الاسلام محمدی عنوان کرد:

فعالیت‌های قرآنی ـ مردمی؛ پشتیبانی محکم برای نظام جمهوری اسلامی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: فعالیت قرآنی ـ مردمی، پشتیبانی محکم برای نظام جمهوری اسلامی است چنانکه تعبیر مقام معظم رهبری این است که فعالیت‌های قرآنیان در سطح کشور فعالیتی راهبردی و مهم است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در هفتمین هم‌اندیشی مدیران عامل اتحادیه مؤسسات مردمی ـ قرآنی سراسر کشور که روز گذشته، ششم شهریورماه، در یکی از سالن‌های همایش برج میلاد برگزار شد، گفت: جایگاه جامعه قرآنی را به عنوان حلقه واسط بین دولت و مردم درک کنیم.

وی ادامه داد: تمام خطوط زندگی مطلوب در قرآن کریم آمده است و این حقیقت بر همه ما مشخص است که قرآن، منبع اصلی دین و اندیشه برای همه مسلمانان است و اصلی‌ترین منبع برای سامان دادن به تمامی امور زندگی، قرآن است و تمام خطوط زندگی مطلوب که همان حیات طیبه است در قرآن آمده است.

قرآن؛ منبع اصلی حرمت‌دهی و حرارت‌بخشی به زندگی

محمدی بیان کرد: قرآن منبع اصلی حرمت‌دهی، معنابخشی و حرارت‌بخشی به زندگی است. بنابر فرمایش حضرت علی(ع) قرآن دوایی است که پس از آن دردی نمی‌ماند، زیرا قرآن بیش از 20 رسالت‌ دارد که یکی از آنها شفا و دیگری رحمت است.

این مسئول اضافه کرد: شفا، ضد سقم (بیماری) است و این بیماری‌ها سه گونه هستند یا بیماری روحانی است که همان رذیلت‌ها هستند که قرآن مظهر همه فضیلت‌ها است، یا بیماری عقلانی است که همان جهالت‌هاست و قرآن منبع دانش‌هاست و یا بیماری جسمانی است که همان کسالت‌ها است و قرآن منبع شفا است.

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی افزود: در حقیقت رسالت شفا قرآن، رسالت پالایش وجود از رذالت‌ها و جهالت‌ها وکسالت‌هاست و رسالت رحمت، رسالت آرایش وجود به فضیلت‌ها دانش‌ها و سلامتی‌هاست. در حقیقت رسالت شفا، تخلیه وجود از همه ناپاکی‌ها و رذیلت‌ها و رسالت رحمت آرایش وجود و آراستن وجود به همه پاکی‌ها و فضیلت‌ها و خوبی‌ها است.

قرآن کریم، برترین مخلوق غیرانسانی خداوند است

محمدی تصریح کرد: کسی که قرآن را طبیب بداند از آن بهره کامل می‌برد. قرآن کریم برترین مخلوق غیرانسانی خداوند است و در قرآن تمام خطوط زندگی و حیات طیبه بیان شده است لذا قرآن در تمام حوزه‌ها راهگشای امور زندگی است.

وی افزود: خلأهایی که وجود دارد به واسطه عدم ارتباط فرهنگ عمومی جامعه با قرآن است چیزی که مقام معظم رهبری نیز بر آن تأکید کرده‌اند. زیرا نسبت فرهنگ جامعه با انس با قرآن باید صد در صدی باشد چنانکه مقام معظم رهبری در جامعه نخبگانی فرموده‌اند انس با قرآن باید به گونه‌ای باشد که بتوان در هر موضوع اعتقادی و دینی، بلافاصله مستندات قرآنی آن را بیان کرد.

حکومت، نقش بسترسازی برای فرهنگ قرآن دارد

این مسئول اظهار کرد: حکومت نقش بسترسازی برای فرهنگ قرآن دارد. در سطح کشور توسعه فرهنگ قرآنی مورد توجه است و اگر ایران بخواهد مرجعیت اسلامی خودش را در کشورهای اسلامی تثبیت کند؛ راهی ندارد جز اینکه بتواند توسعه فرهنگ قرآنی را در تمام لایه‌های حکومتی‌اش جاری کند و تسری بدهد. توسعه فرهنگی هم مثلث سه ضلعی است شامل معرفت قرآن، ایمان قرآنی و رفتار قرآنی؛ که آنها باید به طور هماهنگ رشد پیدا کنند و این است که می‌تواند در حقیقت نقش‌آفرین باشد.

وی عنوان کرد: دو نوع اسلام داریم یکی اسلام ناب محمدی که در جمهوری اسلامی رواج دارد و دیگری اسلام آمریکایی که سنتی آن در عربستان و قطر است و مدرن آن در ترکیه است و اینها مظاهر ضدیت تمام عیار با قرآن هستند.

حجت‌الاسلام محمدی ادامه داد: دولت در زمینه توسعه فرهنگ قرآنی نقش سیاست‌گذاری، حمایتی، وظیفه تسهیل، هماهنگی و هم وظیفه بسترسازی دارد.

ماهیت مؤسسات قرآنی همان ماهیت جمهوری اسلامی است

این مسئول اظهار کرد: فعالیت‌های قرآنی از مجاری مؤسسات مردمی، اصلی‌ترین نوع فعالیت فرهنگی منطبق با ماهیت جمهوری اسلامی است لذا نظام جمهوری، مردمی و اسلامی است و هویت فعالیت مؤسسات نیز مردمی و اسلامی است پس ماهیت مؤسسات قرآنی همان ماهیت جمهوری اسلامی است.

وی تأکید کرد: فعالیت قرآنی مردمی، پشتیبانی عقبه استراتژیک نظام جمهوری اسلامی است؛ چنانکه تعبیر مقام معظم رهبری در ابتدای رمضان امسال این است که فعالیت‌های قرآنیان در سطح کشور فعالیتی راهبردی و مهم است. چون نقطه مطلوب و غایی انس با قرآن است که از نمونه‌های آن اجرایی شدن قرآن در جوارح است و انتقال قرآن به ذهن را حفظ می‌گویند و فرد را حافظ گویند، انتقال قرآن از ذهن به قلب و جاری شدن در قلب به آن فرد حامل می‌گویند و انتقال قرآن از جوانح قلبی به جوارح ابدانی، عمل می‌گویند و به این فرد نیز عامل می‌گویند؛ ما باید به دنبال تربیت «حافظ حامل عامل» هستیم.

محمدی با اشاره به ویژگی مطلوب فعالیت‌های قرآنی که اصالت، جذابیت، فراگیری و شمول است و تبیین راهکار توانمندسازی مؤسسات قرآنی، افزود: 152 ویژگی در یک مؤسسه باشد آن مؤسسه را توانمند می‌گویند که از جمله آنها توانمندی برنامه‌ریزی، توانمندی تصمیم‌گیری، توانمندی رهبری، توانمندی نیروها، توانمندی در کنترل و نظارت به عنوان اصل بنیادی، توانمندی ارتباطاتی، تأمین منابع مالی، توانمندی در انسجام اعضا.

دبیرخانه صدور مجوز، حمایت و نظارت بر مؤسسات تصویب شد

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با تأکید بر اعتقاد نسبت به توسعه بخش مردمی، گفت: دبیرخانه صدور مجوز، حمایت و نظارت بر مؤسسات تصویب شد ودر جلسه آینده شورای توسعه فرهنگ قرآنی تأیید نهایی می‌شود که زیر نظر آن دبیرخانه صدور مجوز مؤسسات به صورت واحد انجام می‌شود و ادغام دو اتحادیه مؤسسات مردمی ـ قرآنی کشور و اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور باعث بروز ظریفت‌های بهتر می‌شود.

وی با اشاره به قدرت بالای جذب بودجه در صورت ادغام دو اتحادیه، تأکید کرد: تأسیس صندوق‌ حمایت از قرآنیان کشور با هیئت امنای عام و بحث ردیف مستقل برای اتحادیه از جمله طرح‌هایی است که در حال پیگیری است.

captcha