به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی کشور شب گذشته، ششم شهریورماه در اولین مجمع گروههای تواشیح تهران بزرگ طی سخنانی گفت: همه ما مشمول منت الهی هستیم، زیرا مسلمان هستیم و با عنایت خداوند متعال مسلمان خلق شدهایم و اگر در یکی از جوامع کفر به دنیا میآمدیم، هویتی این گونه نداشتیم.
وی در ادامه افزود: در قرآن کریم نیز توصیه شده است که با دین اسلام بمیریم، زیرا مردن همراه با قبولی دین اسلام یعنی سعادت در آخرت که همگان خواهان آن هستند.
دفاع از دین و تبلیغ دین وظیفه مسلمانان
این پیشکسوت قرآنی اظهار کرد: در این رهگذر ما مسلمانان دو وظیفه داریم که یکی دفاع از دین است و دیگری تبلیغ دین؛ در مسیر دفاع از دین، شهیدان قرار دارند و قرآن کریم دفاع از دین را در دو بُعد مالی و جانی تبیین کرده است و در مجموع همه ما وامدار شهیدان اسلام هستیم.
سلیمی تصریح کرد: در بُعد تبلیغ دین، ابتدا فقها، علما، مراجع، قاریان، حافظان قرآن و مداحان قرار دارند، همچنین در این راستا همه جوانانی که در گروههای همخوانی و تواشیح حضور دارند از مبلغان دین محسوب میشوند.
وی گفت: متاسفانه در این راه کسانی به گروههای همخوانی و تواشیح روی خوش نشان ندادهاند، در این جا باید به این نکته توجه کرد که نباید با بغض با کاری برخورد کنیم، البته باید نظرات در محیطی آزاد اظهار شود و با دلیل، نظرات اثبات شود.
این پیشکسوت قرآنی بیان کرد: وظیفه گروههای تواشیح انتقال مفاهیم دینی و اسلامی در قالبی زیبا و هنری است، زیرا جوانان باید با اخلاق و استعداد خدادادی تبلیغ دین اسلام را در چارچوب زیبا و هنری ارائه کنند و باید در این مسیر از آنان حمایت شود.
نباید به بهانه فعالیتهای هنری، هنر را به ابتذال کشاند
سلیمی عنوان کرد: باید به این نکته توجه کرد که به بهانه فعالیتهای هنری، هنر را نباید به ابتذال کشاند و گروههای همخوانی و تواشیح نیز باید به این نکته توجه خاص و ویژه داشته باشند تا بتوانند در این مسیر به موفقیت و رضای خداوند دست یابند.
وی اظهار کرد: یکی از بهانههای مخالفان تواشیح، عربی بودن صرف این کار هنری است، پس باید در اجرای تواشیح در کنار بیان عربی از قطعات فارسی نیز استفاده شود، زیرا با این کار شنونده نیز از مطالب ارائه شده به طور مطلوب استفاده خواهد کرد.
ضرورت وجود اخلاص و همدلی در گروههای تواشیح
این پیشکسوت قرآنی تصریح کرد: در این راه میتوان به لوازم کار برای توفیق و آفات این کار اشاره کرد، از لوازم اساسی این فعالیت هنری میتوان به اخلاص و همدلی اشاره کرد و اگر در گروههای تواشیح به این دو اصل اساسی توجه نشود، در روزهای پایانی عمر دچار افسوس خواهیم شد و اگر نقشه راه به خوبی مشخص شود، در انتها در مقابل خداوند حجت خواهیم داشت.
آفت کار گروههای تواشیح نگرش مادی و رقابتهای نفسانی است
سلیمی گفت: در بخش آفتهای گروههای تواشیح دو نکته وجود دارد، یکی این که نباید به این کار نگرش مادی داشت و دیگری این که در این فعالیت نباید رقابتهای نفسانی، راه پیدا کند که اگر این دو آفت را ندیده بگیریم، دچار انحراف خواهیم شد.
وی افزود: شما اعضای گروههای تواشیح باید به گونهای کار کنید که مورد پسند امام زمان(عج) باشد، زیرا تمام کارهای ما برای رضای خداوند است، در روایات آمده که دوزخ هفت در و بهشت هشت در دارد و انسان نیز از هفت طریق به جهنم و از هشت طریق به بهشت میرود، هفت طریق جهنم از چشم، گوش، دست، پا، زبان، شکم و شهوت است و هشت طریق بهشت نیز همان هفت طریق جهنم و طریق هشتم نیت انسانها است، پس باید در ابتدا نیت را خالص کرد و سپس در مسیر قرار گرفت.
تهیه و تنظیم: فرهاد عبدلی حسین آبادی