به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در آستانه ولادت باسعادت حضرت فاطمه معصومه(س) و آغاز هفته کرامت، جمعی از کارگزاران دبیرخانه هیئت مرکزی گزینش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت جهاد کشاورزی و هستههای تابعه، همچنین، جمعی از دانشآموختگان دانشگاه افسری امام علی(ع) تهران و جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با آیتاللهالعظمی جوادی آملی در روستای احمدآباد دماوند دیدار کردند.
این مراسم با اقامه نماز ظهر و عصر به امامت آیتاللهالعظمی جوادی آملی برگزار و در ادامه نیز مراسم عمامهگذاری تعدادی از طلاب در روز اول ذیالعقده توسط ایشان انجام شد.
آیتالله جوادی آملی در ادامه طی سخنانی با اشاره به ایام دهه کرامت، گفت: کرامت است که جامعه را حفظ میکند و تمدن ما در تدین ماست. خدای سبحان جامعه بشری را با عنوان کرامت ستوده است. (و کرمنا بنی آدم ...)
وی افزود: انسان طبعاً کریمانه به دنیا میآید. خداوند نفرموده مسلمانها و مؤمنان را کریم خلق کردم، بلکه فرموده کسی که فرزند آدم است با شناسنامه کرامت خلق شده است. من انسان را با سرمایه کرامت آفریدم.
آیتالله جوادی آملی اظهار کرد: انسان یک لوح نانوشته نیست که در درون او چیزی نباشد و دانش را از بیرون بگیرد. انسان با سرمایه خلق شده است، بیسرمایه نیست. اگر فرمود «ونفس وما سوئها فالهمها فجورها و ...» یعنی من در نهاد انسان سرمایه گذاشتم. هم معرفت جهان را که جهان را بداند، جهان را حفظ کند و جهان را بیاراید. این اصول سهگانه جهاندانی، جهانداری و جهانآرایی را من در درون هر انسانی نهادینه کردم مگر اینکه خودش او را به هم بزند.
وی ادامه داد: راز این کرامت در دو چیز است. اول اینکه او دارای سرمایه است و دوم اینکه او جانشین من است. من خلیفه خلق کردم (انی جاعل فی الارض خلیفه) یعنی من این کار را مرتب انجام میدهم. نگفت من خلیف قرار میدهم. این تای خلیفه، تای مبالغه است مانند علامه. بنابراین فرمود کسی که جانشین من است آنقدر توانا و توانمند است که میتواند بسیاری از اسماء و اوصاف من را در جامعه پیاده کند.
معظمله بیان کرد: بیان نورانی امام رضا(ع) که فرمود حافظ اسرار و رموز باشید این است که اسرار مردم را حفظ کردن، راز دولت را حفظ کردن، راز مملکت را حفظ کردن، راز مملکت را با بیگانه در میان نگذاشتن و این رازداری جزء سنتهای الهی است.
وی تصریح کرد: اگر کسی نان خلافت را بخورد، ارزش خلافت را تصاحب کند، حرف خودش را بزند، معاذالله گرفتار یک تازیانه است و به گفته قرآن از چهارپا هم بدتر است. چرا انسان باید خود را ارزان بفروشد؟ امام رضا(ع) ما را دعوت به کرامت کرده است و به ما فرموده است «خدا خودش کریم است و پیامبرش را به کرامت ستوده، فرشته وحی جبرئیل را کریم خوانده است و قرآنش را به کرامت ستوده است».
آیتاللهالعظمی جوادی آملی اظهار کرد: در سوره مبارکه انبیاء، خداوند فرشتگان را به کرامت ستوده است و در زیارت جامعه کبیره ائمه(ع) بهعنوان عبادالمکرمون ستوده شدهاند. قرآن کریم در وصف کرامت میفرماید «هر مسئولی اگر بخواهد کریمانه مسئولیتش را اداره کند باید دو ویژگی را داشته باشد. اول اینکه در آن رشته از نظر علمی کارشناس باشد و مدیر و مدبر و دوم اینکه امین و پاک باشد».
وی بیان کرد: قرآن کریم جریان دو پیامبر را که یکی برجستهترین مسئولیتها که وزارت اقتصاد مصر است و دیگری سادهترین شغل که دامداری است را ذکر میکند.
آیتاللهالعظمی جوادی آملی ادامه داد: وجود مبارک یوسف(ع) وقتی میخواست به صدرات و وزارت اقتصاد قحطیزده مصر برسد، این جمله را فرمود که «انی حفیظ علیم» این دو صفتی که یک وزیر باید داشته باشد، من دارم. یک اینکه در رشته خودم کارشناس هستم و دیگر اینکه پاک باشم. هر کسی در هر رشتهای باید این دو صفت را داشته باشد. اگر کاری به ما پیشنهاد دادند و ما توان آن کار را نداریم، بر ما شرعاً حرام است که آن کار را قبول کنیم. این شخص آبروی خود را با قبول این کار میبرد.
وی اظهار کرد: در سادهترین شغل جامعه که دامداری است، وجود مبارک موسی کلیم(ع) که دامدار حضرت شعیب(س) شد، دختر شعیب گفت «إِنَّ خَیْرَ مَنِ اسْتَأْجَرْتَ الْقَوِیُّ الْأَمِینُ» یک دامدار نیز باید یک کارشناس و امین در کارش باشد. اگر به پایین جامعه نگاه کنیم، حرف قرآن این است «کارشناس و پاکدامنی». اگر به بالای جامعه نگاه کنیم، حرف قرآن این است «کارشناس و پاکدامنی». یک همچین جامعهای با کرامت همراه است.
وی بیان کرد: ما 70 میلیون با کمی بیشتر جمعیت داریم که با مقایسه جهان کنونی یک صدم جمعیت جهان هستیم و تقریبا 10 درصد امکانات جهان در دست ماست. این بیعرضگی است که ما نتوانیم تولید کنیم، شغل ایجاد کنیم، بیکار داشته باشیم. این با کرامت سازگار نیست. اگر ما نتوانیم خودمان را اداره کنیم، این نقص وجودی ماست.
آیتاللهالعظمی جوادی آملی بیان کرد: معنای دهه کرامت این نیست که به قم و مشهد برویم. اینها فخر ماست و این را باید همیشه داشته باشیم. دهه کرامت این است که کشوری که یک صدم جمعیت دنیاست و 10 درصد امکانات را داراست از جمله مقدار نفت و گاز، معادن، در شمال و جنوب دریا، سلسله جبال البرز و زاگرس. آنچه کم داریم عرضه است. حرف قرآن است که اگر وزیر یا دامدار هستی باید کارشناس و پاک باشی.