کد خبر: 1444296
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۳
ملامحمدی:

تاریخ اسلام و صحابه هنوز قالب داستانی پیدا نکرده‌ است

گروه ادب: نویسنده دینی کشورمان با اشاره به اینکه هنوز موضوعات بسیاری در حوزه دین وجود دارند که نویسندگان به آنها نپرداخته‌اند، اظهار کرد: تاریخ اسلام و صحابه از جمله موضوعات بر زمین مانده هستند.

مجید ملامحمدی، نویسنده دینی کشورمان، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه نویسندگان کودک اقبال خوبی نسبت به کارهای دینی از خود نشان دادند، گفت: در این راستا در حوزه سیره معصومین(ع) و موضوعات دینی و قرآنی و اعتقادی و حتی اخلاق، کارهای خوبی در سال‌های اخیر داشتیم.
وی با بیان این مطلب افزود: نویسندگان کودک کارهای خلاقه و باارزشی را درباره معصومین(ع) داشتند؛ البته این تعداد آثار کافی نبوده است، ولی کارهای خوب و برجسته‌ای در این راستا تولید شده است.
به گفته این نویسنده، ناشران برجسته‌ای نیز وارد این حوزه شده‌اند که از نمونه آنها می‌توان از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، به‌نشر آستان قدس رضوی، قدیانی، محراب قلم و ناشرانی از این قبیل یاد کرد که آثار خوبی منتشر کرده‌اند.
وی در ادامه اظهار کرد: یکی از مشکلات این حوزه آن است که آثار به خوبی معرفی نشده‌اند و از سوی دیگر در حوزه توزیع با مشکل روبرو بوده‌ایم. مشکل کاغذ و توزیع باعث شده است که کتاب‌ها کمتر چاپ شوند.
مشکل توزیع و کاغذ آسیبی که به نشر آثار وارد شده است
این نویسنده افزود: مشکل توزیع نیز سبب شده است که کتاب‌ها تا حدودی با مشکل به دست مخاطب برسند و دسترسی به آنها آسان نباشد، ولی در عین حال نمی‌توان منکر کارهای خوبی بود که در این راستا انجام شده‌اند.
وی عنوان کرد: من به برخی از کشورها نیز سفر کرده‌ام و نمونه‌های خارجی در حوزه دین را دیده‌ام. تجربه و مشاهدات نشان می‌دهد که در کشورمان در زمینه تالیف کتاب و تصویرگری، کارهای برجسته و قوی داریم.
آثاری که بر زمین مانده‌اند
ملامحمدی گفت: البته در این حوزه جای کار بسیار زیاد است و هنوز خیلی از کارها برای مثال درباره صحابه و تاریخ اسلام و... انجام نشده است و این دست آثار هنوز بر زمین مانده‌اند.
وی ادامه داد: از سویی نویسنده‌های کودک و نوجوان هم نویسنده‌های خوبی هستند و هم به این مسئله علاقه دارند و مشتاق هستند که در این راستا کار کنند و بر این اساس می‌توان گفت که در طیف وسیعی اثر ارائه کرده‌اند که ارزشمند هم بوده است.
ملامحمدی اظهار کرد: هر نویسنده‌ای در حوزه کودک، در کارنامه خود کارهای باارزشی دارد. اگر متولیان فرهنگی و ناشران برجسته به نویسندگان سفارش کار بدهند و حرکت‌هایی شروع شود، قطعاً نویسندگان این حوزه استقبال می‌کنند و به خاطر عشق و علاقه‌ای که دارند، خود را دخیل می‌دانند و کار می‌کنند.
این نویسنده نشریه کیهان‌ بچه‌ها گفت: گرانی کاغذ طی چند سال پیش نیز معضلی بود که فعالیت ناشران را با مشکل اساسی روبرو کرد.
نیازمند برنامه‌ریزی کلان هستیم
وی از پایین آمدن تعداد کتاب‌های منتشرشده و شمارگان آنها یاد کرد و افزود: چاپ برخی از کتاب‌ها نیز متوقف شد و البته انتظار می‌رود که این مسئله حل شود و به نتیجه دلخواه برسیم که کتاب‌های ما به دست مخاطبان برسد. در این راستا باید برنامه‌ریزی کلان و خوب شود.
ملامحمدی در توضیح بیشتر یادآور شد: در راستای توزیع آثار نیز نمایشگاه‌های متعددی برگزار می‌شوند. این نمایشگاه‌ها در سطح کشور و به صورت استانی نیز برپا می‌شوند، ولی به دلیل گرانی کتاب و قیمت آن، کتاب به راحتی به فروش نمی‌رود.
وی با تأکید بر لزوم فرهنگسازی در این حوزه گفت: باید درصد کتابخانه‌ها برای مخاطبان بالاتر رود و این موارد از  جمله مشکلاتی هستند که سد راه توزیع کتاب به صورت اصولی می‌شوند.
تکرار در آثار دینی
ملامحمدی درباره اینکه موضوع ائمه معصومین(ع) پیش از این بارها کار شده است، اظهار کرد: موضوع تکرار در کتاب‌های بازاری که شمارشان هم کم نیست، مشاهده می‌شود و معمولاً این مشکل در این دست آثار قابل مشاهده است.
وی در توضیح کتاب‌های بازاری عنوان کرد: این دست آثار، کتاب‌هایی هستند که مستقیم‌گویی می‌کنند و خلاقیت هنری در آنها خیلی پایین است و کتاب‌های ضعیفی از حیث محتوا و متن و تصویر هستند.
این نویسنده ادامه داد: در کنار این آثار، کتاب‌هایی که خلاقانه و با تکنیک هنری خلق می‌شوند نیز وجود دارند که اگر برای معصومین(ع) تکرار هم شوند و به قلم‌های مختلف نوشته شوند، باز هم تأثیرگذار خواهند بود.
به عقیده ملامحمدی، اگر زاویه دید و نوع نثر و نوع تکنیک و عناصر اثری که درباره معصومین(ع) نوشته می‌شود، جذاب و تازه باشد، چه اشکالی پیش می‌آید که با شیوه‌های مختلف این داستان‌ها تکرار شوند؟
وی با اشاره به اینکه مخاطبان این حوزه میلیونی هستند، افزود: ما بیش از 20 میلیون مخاطب داریم؛ این در حالی است که تیراژ کتاب‌های ما، هزار تا دو هزار نسخه است. بنابراین اگر یک کتاب در شمارگان بالا هم منتشر شود و بازچاپ شود، در نهایت 10 هزار نسخه از آن موجود خواهد بود.
نیاز مخاطبان میلیونی را پاسخ بدهیم
ملامحمدی اظهار کرد: با این شمارگان نیز باز هم کتاب‌های منتشرشده پاسخگوی نیاز و عطش میلیونی مخاطبان نخواهند بود. نویسندگان مختلف باید با نگاه و تکنیک‌های مختلف به رفع این عطش بپردازند و این نیازها را تا حدودی برطرف کنند.
وی درباره تقویت آثار این حوزه نیز گفت: نویسندگان توانمند که به نگارش کتاب در این حوزه علاقه‌مند هستند باید از طرف متولیان فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ناشران بزرگ و کلان حمایت معنوی و مالی شوند.

captcha