به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) سعید اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت در برنامه گفتوگوی جمعه اخبار قرآنی، هفتم شهریورماه اظهار کرد: با برنامهریزی خوبی که صورت گرفته جمعه، 14 شهریورماه ساعت 8:30 از ایستگاه فرودگاه امام خمینی(ره) اولین پرواز زائران به مدینه منوره مشرف خواهد شد.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: در سالهای گذشته ایستگاه تهران، فرودگاه مهرآباد بود که طی هفتههای اخیر با فرودگاههای کشور جلسات متعددی داشتیم که پروازها هم برای رفاه زائر و هم برای توسعه و بازسازی فضاهای فرودگاه مهرآباد پروازها به فرودگاه حضرت امام خمینی(ره) منتقل شود که البته برای اجرایی شدن این کار بازدیدهای میدانی صورت گرفت و در نهایت مقرر شد که ملاحظات لازم صورت گرفته و دسترسیهای زائر به خوبی انجام شود. امیدواریم پروازها بدون هر مشکلی از فرودگاه حضرت امام خمینی(ره) انجام شود.
بدرقه زائران حج تمتع در مساجد و حسینیهها انجام شود
وی ادامه داد: فرودگاه حضرت امام خمینی(ره) با این سالنی که برای زائران در نظر گرفته شده و دسترسی به فرودگاه در شب به دلیل شلوغی و زیادی مسافران با مشکل روبهرو میشود که در همین جا به زائران و مدیران کاروانها توصیه میکنم که بدرقهها را در حسینیهها و مساجد انجام دهند به ویژه زائرانی که از استانهای قزوین، سمنان، البرز، لرستان و مرکزی که پروازهایشان از تهران انجام میشود تقاضا داریم بدرقه را در مساجد و حسینیهها انجام دهند که خودشان اذیت نشوند.
اوحدی یادآور شد: فرودگاه حضرت امام خمینی(ره) از جهت پارکینگ و جمعیتی که میتواند در سالنها پذیرایی داشته باشد محدود است که البته تلاش خوبی شده که برای زائران هیچ مشکلی پیش نیاید و همه تمهیدات فراهم شده است.
وی درباره طول زمان زائران به حج تمتع گفت: سفر حج سفری طولانی است و با توجه به اینکه از همه کشورهای اسلامی به سفر حج میروند به طور طبیعی ترافیک سنگین پروازی در فرودگاههای جده و مدینه منوره وجود دارد و به همین دلیل ساعت پرواز را فرودگاههای عربستان تعیین میکنند و معمولا اختیار مدت زمان تشرف حج عمره در اختیار ما نیست.
متوسط اقامت زائران ایرانی از 30 تا 31 روز است
رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد: متوسط اقامت زائران ما 30 تا 31 روز است که البته زائرانی را داریم که 29 روز و زائرانی را نیز داریم که 34 روز اقامت داشتهاند. امیدواریم براساس برنامهریزیهایی که انجام شده بتوانیم به خوبی در خدمت زائران باشیم.
وی افزود: امسال 50 درصد پروازها مستقیم به مدینه منوره است و مسیر جده تا مدینه که خطرات زیادی هم داشت را حذف کردیم، زائرانی که مدینه قبل هستند از جده بر میگردند و زائرانی که مدینه بعد هستند به این دلیل که به جده مشرف میشوند مستقیما برای اعمال وارد مکه میشوند و برگشت این زائران هم از مدینه به تهران یا ایستگاههای پروازی دیگر صورت میگیرد و مسیر جده به مدینه یا مدینه به جده برای زائران مدینه قبل و مدینه قبل هر دو حذف میشود.
وی در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: خواهشی که از همه زائران خانه خدا دارم این است که حتما واکسن مننژیت را بزنند و اگر افرادی هستند که نزدهاند، میتوانند به درمانگاهها مراجعه کرده و این واکسن را بزنند البته پزشکان کاروانها که تمامی بیماران را معاینه کردهاند زمینه تزریق واکسن برای همه زائران را فراهم کردهاند تا همانند سالهای گذشته شاهد بیماری خاصی در زائران نباشیم. توصیه این است که حداقل 10 روز تا دو هفته قبل از سفر این واکسن زده شود.
2 میلیون تومان به زائران حج تمتع امسال برگردانده شد
اوحدی درباره هزینه تمام شده برای زائران حج تمتع گفت: امسال با هماهنگیهای انجام شده و تأکیدی که نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت داشتهاند، توانستیم دو میلیون تومان را به زائران برگردانیم که خیلیها انتظار این اتفاق را نداشتند و در نهایت زائران 10 میلیون و 600 هزار تومان هزینه کردند.
وی ادامه داد: امسال به دلیل شروع زودهنگام ثبت نام حج تمتع هماهنگیهای خوبی انجام شده که وجوه مربوط به زائران را دریافت کردیم، یک قسط را بهمنماه و یک قسط دیگر را اردیبهشتماه دریافت کردیم و حتی در این مدت یک مورد را هم نداشتیم که زائری تأخیر در پرداخت داشته باشد.
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه گفت: امسال در حالی که نرخ ارز 200 هزار تومان به ازای هر دلار افزایش داشته است اما افزایش قیمت نداشتیم و به ازای هر زائر دو میلیون 700 هزار تومان در سایر مدیریت جهادی از قیمت تمام شده هر زائر کسر کردیم و قیمتها مشابه سال گذشته بود.
وی یادآور شد: به هر یک از زائران حج تمتع 300 دلار از طریق شعبههای ارزی بانک ملی تعلق میگیرد که البته ارز همراه زائر براساس قوانین عربستان پنج هزار دلار است که چنین توصیهای با زائران نمیکنیم که این مبلغ بالا را به همراه داشته باشند.
اوحدی در این بخش از سخنان خود اظهار کرد: در دیداری که با آیتالله العظمی مکارم شیرازی داشتیم ایشان فرمودند که به زائرن توصیه کنید که در عربستان و در شهرهای مکه و مدینه به دنبال چیزهایی باشند که در هیچ جای دنیا پیدا نمیکنند الا در آن سرزمین، و نروند دنبال چیزهایی که در همه جای دنیا بهتر از آن پیدا میشود.
وی در ادامه گفت: همچنین امسال از جمله کارهایی که انجام شده امسال چمدانهایی را با ابعاد و ساختار مشخص برای تمام زائران تهیه کردهایم و یکی از صرفهجوییهایی که بعدا اتفاق افتاد باز موفق شدیم 140 هزار تومان بابت این چمدان را به همه زائران برگردانیم.
رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد: صدور ویزای زائران از دو روز پیش آغاز شده و اولین گروه عوامل ما برای بحث مسکن اعزام شدند که در حال حاضر در مدینه مستقر هستند تا بتوانیم تمهیدات لازم و آمادهسازی لازم برای اسکان زائران را به خوبی انجام دهیم. در آسیبشناسی که انجام شد 25 هتلی که احساس میکردیم بنا به دلایلی تعهدات خود را نسبت به حقوق زائران انجام ندادهاند را از گردونه خدمات خارج کردیم و امیدواریم امسال شرایط مسکن برای زائران بهتر از گذشته باشد.
اقلام تدارکاتی قابل تهیه از ایران افزایش صددرصدی داشته است
وی در ادامه گفت: بنا به سنوات گذشته موفق شدهایم براساس توصیههای مقام معظم رهبری تعداد اقلام تدارکاتی که قابل تهیه از ایران بود را به طور صددرصد افزایش دهیم و از بهترین اقلام تدارکاتی استفاده کنیم.
رئیس سازمان حج و زیارت یادآور شد: ما دو کاروان ویژه در موسم حج برای خانواده شهدا و جانبازان داریم که تلاش سازمان حج و زیارت این است آنچه که در توان داریم را در خدمت این عزیزان قرار دهیم؛ برای جانبازان اتوبوسهای ویژهای در نظر گرفته شده که بتوانیم صندلی چرخدار آنها را بدون مشکل وارد اتوبوسها کنیم، همچنین در عرفات امسال از چادرهای بلندی استفاده میکنیم که گردش هوا راحتتر باشد که البته این کار کمترین کاری بوده که برای جانبازان انجام دادهایم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره سهمیه حج تمتع گفت: از سال گذشته دولت عربستان توسعه فضاهای مسجدالحرام را شروع کرده که وضعیت طواف در گذشته 48 هزار نفر در ساعت بود و نگاهشان این است که به 120 هزار نفر در ساعت برسانند و به همین دلیل امسال و سال آینده 20 درصد از سهمیه کشورهای اسلامی برای تخریب سازهها کم شد.
اوحدی ادامه داد: مسئولان عربستان قول دادهاند که برای سالهای بعد این سهمیه را برگردانند تا ظرفیت ما برای سالهای آینده در حج تمتع دو برابر شود ما نیز پیگیری افزایش زائران حج تمتع هستیم. امیدواریم این پروژه بزرگ هر چه زودتر به نتیجه برسد.
وی درباره طرح انطباق در حوزه پزشکی ویژه بانوان، گفت: آسیبشناسی که سال گذشته در حوزه خدمات درمانی انجام شد به این نتیجه رسیدیم با توجه به آمار 52 درصدی که بانوان زائر خانه خدا به خود اختصاص میدهند اما سال گذشته تعداد 14 نفر پزشک زن داشتیم که به نسبت جمعیت بانوان زائر بسیار کم بود که امسال این عدد را به چهار رقم و بیشتر رساندیم و پنج درمانگاه شبانهروزی ویژه بانوان زائر با کادر خانم و دو درمانگاه شبانهروزی ویژه بانوان با کادر خانم نیز در مدینه منوره داریم.