به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حمید گورابی، رئیس پژوهشگاه رویان در نشست خبری تشریح برنامههای پانزدهمین جشنواره و کنگره بینالمللی تحقیقاتی رویان، پزشکی تولید مثل و سلولهای بنیادی طی سخنانی با بیان اینکه در جشنواره یاد شده 220 طرح تحقیقاتی از 37 کشور جهان به دبیرخانه کنگره ارسال شده است، ادامه داد: بیشترین طرحهای تحقیقاتی این دوره به ترتیب متعلق به کشورهای آمریکا با 29، ایران با 22، چین با 17، ایتالیا با 15، ژاپن با 14، هند با 13 و انگلستان با 12 طرح بوده است که از 12 شهریورماه به مدت دو روز در سالن همایشهای رازی برگزار میشود.
گورابی با تاکید بر اینکه پس از طی مرحله داوری این دوره از جشنواره توسط 140 داور داخلی و خارجی، تعداد هشت طرح تحقیقاتی به عنوان منتخبان جشنواره انتخاب شدهآند، عنوان کرد: بدین منظور پروفسور کریستین هنس از کشور هلند برنده گروه اخلاق پزشکی، پروفسور سوفیه روسو از کشور فرانسه برنده گروه ژنتیک و آندرولوژی، پروفسور گوپینگ فان از کشور آمریکا برنده گروه جنین شناسی و بیوتکنولوژی، پروفسور کریستیان آموریم از کشور بلژیک برنده گروه ناباروری زنان، پروفسور میلینا بلین از کشور هلند برنده گروه سلولهای بنیادی، پروفسور آنه بغون ون اوغکوغن از کشور فرانسه برنده گروه سلول درمانی، سیده نفسیه حسنی طرح برگزیده ایرانی و روحالله فتحی نیز به عنوان دیگر طرح برگزیده ایرانی انتخاب شدهاند.
لزوم حمایت هر چه بیشتر مسئولان کشوری از جشنواره
رئیس پژوهشگاه رویان با بیان اینکه به مرور زمان، مقالات و دستاوردهای ارائه شده در کنگره به زبان ساده بر روی سایت پژوهشگاه بارگذاری خواهد شد، افزود: مسئولان کشوری باید این جشنواره را تقویت کنند تا جایگاه خود را هر چه بیشتر در منطقه و جهان تثبت کند.
وی همچنین در خصوص عدم اعطای جایزه زنده یاد دکتر کاظم آشتیانی نیز یادآور شد: ما در پی آنیم فردی را انتخاب کنیم که علاوه بر موضوعات علمی بتوانیم در آینده نیز از او استفاده کنیم از سوی دیگر در تلاشیم تا این نشان به عنوان یکی از جوایز مورد حمایتهای سازمانهای جهانی همچون سازمان بهداشت جهانی تبدیل شود که این امر نیازمند برقراری ارتباط مناسب با نهادهای مختلف است ولی به دلایل برخی از مسائل امسال نیز نمیتوانیم شخصی را در این زمینه معرفی کنیم.
عبدالحسین شاهوردی، دبیر اجرایی پانزدهمین کنگره بینالمللی پزشکی تولید مثل نیز در این نشست خبری با تاکید بر اینکه این کنگره در پی معرفی توانمندیهای ایران به جوامع بینالمللی است، اظهار کرد: این کنگره به عنوان برند پژوهشگاه و نظام در بحث سلولهای بنیادی، محل مناسبی برای محققان این حوزه به منظور بحث و تبادل نظر پیرامون مسائل مرتبط با این مقوله خواهد بود.
شاهوردی با اشاره به ارسال 465 مقاله به دبیرخانه کنگره یاد شده، ادامه داد: این برنامه دارای پنج کارگاه جنبی شامل: آنالیز سمن، شکستDNA اسپرم انسان و کاربرد بالینی آن، کنفرانس علمی پیشرفتهای جدید درART توسط سه مدعو برجسته خارجی، ناباروری و مشاوره مخصوص همکاران ماما و کارگاه سونوگرافی سه بعدی در بررسی کاویته رحم توسط پروفسوری ممتاز کشور مصر خواهد بود.
وی تصریح کرد: طبق برنامه ریزی صورت گرفته در این کنگره مباحث متعددی از قبیل: استفاده از آخرین متدهای درمان ناباروری، نگهداری و ذخیره اسپرم در بیماران سرطانی، ارزیابی بافت تخمدان منجمد در محیط کاشت، مباحث ژنتیک باروری، کاربرد تصویر برداری در باروری و... مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
براساس گزارش ایکنا، مهدی توتونچی، دبیرعلمی کنگره سلولهای بنیادی نیز در این نشست خبری با بیان اینکه در این کنگره 14 سخنران بینالمللی در 28 پنل یافتهای جدید خود را به اشتراک خواهند گذاشت، عنوان کرد: در این برنامه نیز مباحثی از قبیل: استفاده از سلولهای پرتوان و اپی ژنتیک، مهندسی بافت، کاربردهای درمانی سلول بنیادی: موارد چشم انداز و مشکلات اخلاقی، رضایت آگاهانه در درمان و پژوهش: شباهتها و تفاوتها مورد بحث و تبادل نظر قرار میگیرد.
وی در پایان گفت: همچنین در این دوره از کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی دو برنامه جنبی شامل: کارگاه استخراج، کشت و تمایز سلولهای بنیادی مزانشیمی به همراه کارگاه آموزشی کارآزمایی بالینی Clinical Trials نیز برپا میشود.