به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، جشنواره شهید رجایی به منظور تجلیل از وزارتخانهها و کارمندان نمونه دولت صبح امروز، شنبه، 8 شهریور، همزمان با سالروز شهادت رجایی و باهنر با حضور رئیسجمهور و اعضای هیئتدولت و جمعی از مدیران، کارکنان و کارمندان دولت در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این جشنواره، محمدباقر نوبخت، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور ضمن گرامیداشت شهیدان رجایی و باهنر اظهار کرد: هر چند طول خدمت این دو بزرگوار کوتاه بود اما عرضی اثرگذار برای نظام جمهوری اسلامی ایران داشت و از برکات وجودی این دو شهید هفته اول شهریورماه ضمن تجلیل از خدمات و سجایای آنان، از وزارتخانهها و کارمندان نمونه نیز تجلیل شده و گزارشی از عملکرد سالیانه دولت نیز ارائه میشود.
وی با اشاره به مسئولیتهای متنوع رئیسجمهور بر اساس اصول قانون اساسی و مأموریتهای ویژه رئیسجمهور به ویژه در حوزه برنامهریزی و بودجه اشاره کرد.
نوبخت به سیاستهای دولت تدبیر و امید پرداخت و گفت: در سالی که گذشت سیاست دولت مبتنی بر افزایش قدرت خرید خانوارها و تعادل در حوزه اقتصادی بود که بودجه سال 92 به جهت ناهماهنگ بودن در این سیاست مشکلاتی را برای مردم فراهم کرد و بر این اساس سیاست دولت در این زمینه تغییر کرد؛ بودجه سال 93 نیز بر اساس سیاستهای دولت به موقع ارائه شد و امسال نیز لایحه بودجه 94 در زمان مقرر راهی مجلس خواهد شد.
وی با بیان اینکه در سال پایانی اجرای برنامه پنجم توسعه هستیم، گفت: نظام تدوین برنامه ششم توسعه آماده شده و بنا به دستور رهبر معظم انقلاب سیاستهای کلی این برنامه از سوی دولت در 16 جلد تهیه و ارائه شده است.
در ادامه عسکریآزاد، دبیر جشنواره شهید رجایی گزارشی از برنامه این جشنواره، ضمن ارائه آماری از کارکنان و حقوقبگیران دولت، نحوه ارزیابی کارکنان و دستگاههای نمونه کشور را تشریح کرد.
در این مراسم رئیسجمهور از وزاتخانهها و کارکنان نمونه دولت تجلیل کرد.
بر اساس این گزارش، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و زنگنه، وزیر نفت به عنوان وزارتخانههای نمونه و نادر آریا، علی بعیدی مفردنیا، مرضیه حمیدزاده، هادی جلالی، حسن صالحی و نازک نوبری به عنوان کارمندان نمونه دولت تجلیل شدند.
پایانبخش اختتامیه جشنواره نیز سخنان رئیسجمهور بود.
دکتر روحانی در سخنانی به معضلات سه حوزه سیاست خارجی، سلامت و انرژی پرداخت و گفت: با توجه به شرایط کشور مأموریتهای ویژهای به سه وزارتخانه امور خارجی، بهداشت و نفت داده شد.
وی با اشاره به تجلیل از سه وزارتخانه و شش کارمند نمونه در جشنواره شهید رجایی گفت: این اقدام به منظور تجلیل از دستگاههای اجرایی به صورت نمادین انجام شد و اگر قرار بود برگزیدگان تجلیل شوند به فضای وسیعتر و زمانی بسیار بیشتر نیاز داشتیم.
دکتر روحانی با اشاره به مأموریتهای وزارت امور خارجه طی یکسال گذشته گفت: ما برای رسیدن به آرامش در منطقه، رساندن صدای ملت به گوش جهانیان، دفاع از حقوق مردم در صحنههای بینالمللی و جلوگیری از افزایش ظلمها، تجاوزها و تعدیهایی که به این ملّت روا شده بود، رسالت و وظیفه سنگینی را بر دوش افسران و سربازان دیپلماسی گذاشتیم.
رئیسجمهور با اشاره به تلاشهای وزیر امور خارجه و همکارانش در عرصه دیپلماسی گفت: دکتر ظریف، معاونان و همکارانش در این راه تلاشهای گسترده انجام دادند و هر جا که لازم بوده شخصاً مسئولیت کارها را بر عهده گرفتم و اگر لازم بوده شخصاً کمکشان کردهام و امروز به عنوان رئیسجمهور اعلام میکنم به شخصه بار این مسئولیت را بر دوش گرفته و تا پایان راه بر دوش خواهم گرفت.
رئیسجمهور به معضلات بخش بهداشت و سلامت نیز اشاره کرد و گفت: برای فردی که گرفتار بیمارستان شده و امید به شفا و ادامه حیات دارد، به فکر پول و هزینه گزاف بیمارستان نیز باشد؛ وظیفه انسانی است که حداقل بار مالی را از روی دوش بیمار برداریم و در این زمینه دولت مسئولیتهایی داشت اما تنها پول هزینه نیست که مشکل را حل میکند، بلکه نحوه اداره و خرج کردن آن کار سنگینی است که وزارت بهداشت بار این مسئولیت را بر دوش گرفت و طرح تحول سلامت را اجرایی کرد و توانست بار مالی را برای بیماران کاهش دهد.
دکتر روحانی ضمن تجلیل از زحمات وزیر نفت گفت: در بخش انرژی نیز ما با معضلاتی روبرو بودیم؛ از یک طرف دنیا فروش نفت ما را تحریم کرده بود و از سوی دیگر ظرفیتهای تولید نفت کاهش یافته بود؛ مشکل سوم نیز منابع مشترک بود که دیگران از آن بهره میبرندند و ما تماشا میکردیم.
رئیسجمهور ادامه داد: لازم بود چند کار فوری انجام دهیم؛ ابتدا بتوانیم نفت را سالم بفروشیم و بتوانیم کمی بیشتر از آن حدی که قدرتهای استکباری به ما تحمیل کردند بفروشیم که در این زمینه قدمهای خوبی برداشته شد؛ همچنین تلاش شد سرمایهگذاریهایی در بخش منابع مشترک صورت گیرد.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه خدمتی که به مردم ارائه میشود باید عادلانه باشد، اظهار کرد: فرقی ندارد که کسی که مراجعه کرده برای چه حزبی است و به چه کسی رأی داده؛ فرقی ندارد که دین و مذهبش چیست و از چه قبیلهای است؛ هیچ تفاوتی بین ایرانیان و شهروندان ایرانی وجود ندارد و همه یکسان هستند.