به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت امروز شنبه نهم شهریور ماه در مراسم اختتامیه جشنواره فرهنگی هنری دیدار که با محوریت آثار فرهنگی هنری در خصوص حج، عمره و زیارت عتبات عالیات برگزار شد، با اشاره به ابعاد گوناگون حج، گفت: حج دارای ظرفیت بزرگی است که میتوان از خلاقیتها و کلیه استعدادهای مردم در خصوص آن بهرهبرداری کرد.
وی با اشاره به آغاز مسئولیت خود در معاونت آموزش و پژوهش بعثه مقام معظم رهبری در سال 71، گفت: در همان زمان به این فکر افتادم که از فعالیتهای هنری برای حج استفاده کنیم. چند ایده به ذهن ما رسید که برخی را توانستیم محقق کنیم و برخی هنوز محقق نشده که ایجاد موزه حج یکی از این ایدهها است.
حجتالاسلام قاضیعسکر ادامه داد: جمعآوری آثار هنری در خصوص حج از کشورهای مختلف جهان و کشورمان از اهداف تشکیل موزه حج بود که در ابتدا آثاری در اختیار نداشتیم اما اکنون بیش از هزار نسخه خطی و چاپی قرآن، بیش از 40 فرش هنری در خصوص حرمین شریفین، آثار خطاطان معروف که علاوه بر خطا به فرش نیز تبدیل شده است، آثار عکاسی ارزشمند با اعلام فراخوان عکاسی، تصاویر مکه و حرمین شریفین در گذشته و حال، صنایع دستی و سایر کارهای هنری که سفارش داده از جمله محتوای این موزه است.
وی افزود: اکنون این مجموعه به موزه فاخری تبدیل شده اما به دلیل محدودیت جا جمعآوری اثار متوقف شده ولی در آینده قرار است در شهر آفتاب کنار مرقد امام راحل محل مناسبی تهیه و به آنجا منتقل شود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه نگاه وی تشکیل موزه دینی بود، گفت: پرده کعبه و آثار هنری سایر کشورها باید جمعآوری و در محل موزه حج به نمایش گذاشته شود.
بعد از سفره نامه خسی در میقات هنوز یک سفرنامه جدید فاخر نداریم
وی از دریافت آثار خوب در حوزه شعر و سفرنامهها نیز اشاره و تصریح کرد: در حوزه سفرنامه نویسی حج کارهای جدی صورت گرفت اما ما بعد از سفره نامه خسی در میقات هنوز یک سفرنامه جدید فاخر نداریم که بتواند با آن همترازی کرده و در اختیار عموم قرار گیرد.
قاضیعسکر از ظرفیت بالای عمره و حضور 850 هزار نفری زائران ایرانی در عمره سال جاری نیز سخن گفت و افزود: سالانه یک و نیم میلیون نفر به عتبات عالیات اعزام میشوند و 64 هزار نفر نیز به حج مشرف میشوند. امسال حدود 20 هزار نفر دانشجو و استاد به عمره اعزام شدهاند که اینها ظرفیت فراوانی برای تولید محتوای هنری در خصوص حج هستند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به خوب پیش رفتن تولید آثار در حوزه حج، گفت: یکی از نیازهای مهم تهیه نرمافزار جامع در خصوص حج برای تحصیلکردگان بود که مرکز تحقیقات علوم اسلامی در قم طی سه سال فعالیت نرمافزار لبیک 1 را تهیه کرد و به جرئت میتوان گفت این کاملترین نرمافزار حج است که امروز رونمایی میشود.
ظرفیت کشور در حوزه حج بسیار زیاد است اما نتوانستهایم از این ظرفیت بهرهکافی را بگیریم
قاضیعسکرافزود: ظرفیت کشور بسیار زیاد است و من اعتراف میکنم هنوز نتوانستهایم از این ظرفیت بهرهکافی را بگیریم بسیاری از آثار در گذشته بوده که اکنون نیست مثل کوچه بنیهاشم که دیگر در مدینه نمیتوان آن را پیدا کرد و بسیاری از قبور مقدسه صحابه و تابعین که در مکه و مدینه بوده تخریب شده و دیگر وجود ندارد و ما اگر میتوانستیم تصویر خوبی از آنها داشته باشیم بسیار ارزشمند بود؛ ما حتی تصویر بارگاه مقدس ائمه(ع) قبل از تخریب را در قبرستان بقیع را از موزههای ترکیه پیدا کردیم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پایان عنوان کرد: شعرای آئینی بسیار ارزشمندی داریم که چهرههای آنها میتواند در حوزه حج و عتبات تأثیرگذار باشد. ما از پیشگامان این حرکت هستیم که جلوی خرافهگرایی را به سختی میگیریم و اجازه نمیدهیم هر چه دلشان خواست بگویند مداحان ما باید شعرها و ذکر مصیبتهای مستند بخوانند.