کد خبر: 1445431
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۷
زمانی تصریح کرد:

استراتژی ایران در حج توجه به معنویت‌ و خود‌باوری است

گروه جامعه: یک کارشناس حج ضمن تبیین جایگاه اتحاد اسلامی در سیره حضرت رسول(ص) و ائمه اطهار(ع) تصریح کرد: در حج باید استراتژی داشته باشید و استراتژی ما توجه به معنویت‌ و خود‌باوری است.

حجت‌الاسلام والمسلمین رجبعلی زمانی، کارشناس حج و مدیر جذب و سازماندهی امور روحانیون بعثه مقام معظم رهبری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) عنوان کرد: تمامی کسانی که در حج حضور پیدا می‌کنند توجه دارند که میهمان خدا هستند و وقتی فردی در میهمانی حضور پیدا کرد، تلاش می‌کند آنچه را صاحب خانه اراده کرده تحقق بخشید.
وی به شعار حج تمتع سال جاری با عنوان «معنویت، خودباوری و اتحاد اسلامی» اشاره و عنوان کرد: این سه محور به عنوان شعار و شعور کارهای فرهنگی بعثه قرار داده شده و زائران ایرانی نیز باید توجه و ملاحظه داشته باشند که توجه به این نکات موجب رسیدن به اهداف حج می‌شود.
چتر حج باید بر سر همه باشد
این کارشناس حج بر لزوم تحقق اتحاد اسلامی میان مسلمانان تأکید کرد و گفت: بیش از دو میلیون مسلمان از کشورهای مختلف اسلامی و مذاهب مختلف شیعه و اهل سنت در حج حضور دارند و چتر حج باید بر سر همه باشد لذا بحث اتحاد اسلامی از نکاتی است که بر آن اصرار شده است. امام راحل در مباحث مربوط به حج ابراهیمی مسئله اتحاد اسلامی را مطرح کرده‌اند و قرآن نیز می‌فرماید: «وَأَذِّن فِی النَّاسِ بِالْحَجِّ یَأْتُوکَ رِجَالًا وَعَلَى کُلِّ ضَامِرٍ یَأْتِینَ مِن کُلِّ فَجٍّ عَمِیقٍ، و در میان مردم براى [اداى] حج بانگ برآور تا [زایران] پیاده و [سوار] بر هر شتر لاغرى که از هر راه دورى مى‌‏آیند به سوى تو روى آورند( آیه 27 سوره حج).
برای باز کردن گره‌های کور باید دل‌ها به یکدیگر نزدیک شود
وی یکی از اهداف دعوت عمومی قرآن از همه برای شرکت در موسم حج را باز کردن گره‌های کوری دانست که مسلمانان با آن مواجه هستند و گفت: برای تحقق این مسئله خواه ناخواه باید دل‌ها به یکدیگر نزدیک شود، لذا موظف هستیم در شرایط فعلی ملزومات تحقق اتحاد اسلامی را مراعات و تمامی فرق اسلامی را به عنوان برادر خود بدانیم.
حجت‌الاسلام زمانی در ادامه به تشریح سیره امام جعفر صادق(ع) در خصوص اتحاد اسلامی پرداخت و گفت: قطعاً در زمان امام صادق(ع) هم همین وضعیت وجود داشته و حاکمیت اموی‌ها و بعد هم عباسی‌ها در مکه و مدینه وجود داشت؛ بر همین اساس از امام صادق(ع) در خصوص وضعیت توجه به سایر مسلمانان در حج و ارتباط با آنها سؤال می‌شود که ایشان پاسخ می‌دهند: هر کس پشت سر اینها نماز بخواند و اتحاد اسلامی را شعار خود قرار دهد مثل کسی است که پشت سر پیامبر اکرم (ص) نماز خوانده است.
وی به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب در خصوص اتحاد اسلامی نیز اشاره و عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب مدام هشدار داده‌اند که دشمن دام‌هایی را برای ایجاد اختلاف در میان مسلمان پیش بینی کرده، مراقب باشید در این سفر الهی در دام دشمن نیفتید؛ خود باید استراتژی داشته باشیم و استراتژی ما توجه به معنویت‌ها و خود‌باوری است و مسلمانان باید خودشان مشکلات خود را رفع کنند.

باید باور کنیم اگر دشمن در لباس داعش به اسلام حمله می‌کند، این مشکل جهان اسلام است
مدیر جذب و سازماندهی امور روحانیون بعثه افزود: اگر دشمنان اسلام به غزه حمله می‌کنند، اگر دشمن در لباس‌های دیگر از جمله داعش به اسلام حمله می‌کند و ... باید باور داشته باشیم که اینها مشکلات ماست و خود باید آن را حل کنیم.
وی با اشاره به حدیثی از حضرت رسول(ص) که می‌فرمایند: «بُنِیَ الإسلامُ عَلی کَلِمَتَین، کَلِمةُ التّوحید و تُوحیدُ الکَلِمة؛ اسلام بر دو پایه استوار شده است: کلمه توحید و توحید کلمه»، گفت: دشمن با ایجاد شبهات باعث می‌شود مسلمانان به همدیگر بدبین شوند اما همه فرق اسلامی باید بدانند که مشترکات بین ما بیش از مباحثی است که به عنوان تفرقه مطرح می‌شود و سیره پیامبر اسلام (ص) نیز حفظ اتحاد اسلامی بوده است.

captcha