به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روزنامه «المصری الیوم»، طی پژوهشی که توسط یکی از مفتیان وهابی عربستان صورت گرفته، طرح تخریب و خارجسازی مدفن پیامبر اکرم(ص) از فضای داخلی حرم، که پیش از این در قالب ایده مطرح شده بود، به مرحله بررسی رسیده است.
«علی بنعبدالعزیز الشبل»، مفتی وهابی و استاد دانشگاه «محمدبن سعود» عربستان با ارائه پژوهش خود به متولیان مسجدالنبی(ص) گفت: این طرح تحت عنوان «مطالعهای بر بازسازی مسجدالنبی(ص)» ارائه شده که به تاریخ ساخت مسجدالنبی(ص) از زمان تغییر و تحولات این مکان در عهد خلافت ولیدبنعبدالملک میپردازد.
این مفتی سعودی در قالب طرح خود با تمسک به این بهانه که ساخت مقبره و ضریح در تفکر وهابیت، حرام است؛ به تخریب بخشهایی از این مسجد شریف اشاره و عنوان میکند: در عملیات جدید ساخت و ساز مسجد، حجرههای اضافه شده به فضای مسجد(حجره عایشه و حجره حضرت فاطمه(س)، ابیات شعری و قصیدههای مدح پیامبر(ص) که بر روی دیوارهای دو حجره و نیز روی ستونهای محوطه روضه(قسمتى از مسجدالنّبى که در ناحیه جنوبِ شرقى رو به سوى قبله قرار دارد و حدّ فاصل میان منبر و قبر پیامبر است) مکتوب شده، پاک خواهند شد.
این مفتی وهابی همچنین در ادامه مدعی میشود: برای جلوگیری از توسل و استغاثه برخی پیروان مذاهب به پیامبر(ص) و دفع شر ناشی از این حرکت شرکآمیز! دیگر این ستونها از مرمر بازسازی نخواهند شد و اسامی صحابه و ائمه اثنی عشر(ع) از حواشی این مکان پاک میشوند!
وی در پایان طرح پیشنهادی خود، نیز تشکیل کمیته متخصصانی از مفتیان را خواستار شده است تا هرچه زودتر نسبت به گسترش بدعت و پیامدهای شرکآمیز آن در این مکان، اقداماتی عملی صورت گیرد!
این درحالی است که مهندس عبدالحق العتیبی، پژوهشگر تاریخ مدینه و کارشناس معماری اسلامی، با رد این طرح، پیشنهاد مفتی وهابی را درخواستی غیرمنطقی عنوان کرد.
وی توضیح داد: توصیههای مفتی شبلی نشان میدهد که او از سادهترین اطلاعات تاریخی مسجدالنبی(ص) که در شواهد بناهای عصر عثمانی هم موجود میباشد، بیاطلاع است.
العتیبی در ادامه میافزاید: با استناد به پایگاههای دینی موثق و براساس اجتهاد فقها، حد و حدود مدفن النبی(ص) و حتی جایگاه روضه و ستونهای سفید در این مکان کاملا مشخص و معین است و نیازی به تغییرات عمرانی ندارد.
این پژوهش 61 صفحهای در شماره نخست مجله علمی مرکز پژوهشهای علمی و احیای میراث اسلامی وابسته به ریاست کل امور مسجدالحرام و مسجدالنبی(ص) به چاپ رسیده که مرتبط با پژوهشهای متعلق به حرمین شریفین در عربستان سعودی است.
طرحهای عربستان برای نوسازی مدینه، تاکنون به نابودی 95 درصد از بناهای اسلامی با قدمت بیش از 1000 سال منجر و اکنون ساختمانهای نوساز و هتلهای لوکس جایگزین آن شده است.
البته هنوز هیچ نشانهای مبنی بر اینکه عربستان این پیشنهاد را پذیرفته و قصد اجرای آن را دارد، وجود ندارد.