حسین امامی، کارشناس ارتباطات، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به رویکرد بومیسازی در راهاندازی شبکههای اجتماعی اظهار کرد: به بومی سازی شبکههای اجتماعی اعتقادی ندارم چراکه نمیتوانیم با دیگر کشورها رقابت کنیم، زیرا ویژگی شبکه اجتماعی در شبکهای بودن و بدون زمان و مکان بودن است به همین دلیل نمیتوان شبکههای اجتماعی را در کشور بومی کرد یعنی نمیتوانیم شبکه اجتماعی داخلی راهاندازی کنیم که صرف داخل کشور باشند.
وی به بومیسازی تولید نرمافزارها اشاره کرد و گفت: رویکرد بومیسازی در تولید نرمافزارها قابل اجراست و میتوان بر اساس نیاز مخاطب و سازمانها، اپلیکیشنهای کاربر پسندی را تولید کرد و باید به این سمت حرکت کنیم که البته تولید نرمافزارهای بومی نیازمند حمایتهای ویژهای است به خصوص اینکه حمایتهای دانشبنیان را میطلبد همان موردی که مقام معظم رهبری بارها تأکید داشتهاند.
این کارشناس ارتباطات تصریح کرد: تولید نرمافزارها و اپلیکیشنها فرصتی برای اشتغالزایی است و میتواند بسیار مفید باشد. اگر زیرساختهای فناوری اطلاعات فراهم شود قطعا میتوانیم اشتغالزایی بسیاری در این زمینه داشته باشیم و نگاهم برای سالهای آینده نگاه خوشبینانهای است.
وی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه آیا میتوانیم برنامههایی همچون لاین و وایبر را به صورت بومی داشته باشیم، گفت: لاین و وایبر فضای اجتماعی است و نمیتوان برای آنها چارچوبی قرار داد، اما به هرحال باید اعتماد مخاطب را جلب کرد تا زمانی که اعتماد مخاطب وجود نداشته باشند، هیچ یک از این برنامهها به صورت بومی امکانپذیر نیست.
امامی اظهار کرد: توصیهام برای تولید برنامههای مشابهی همچون لاین و وایبر این است که تنها بخش خصوصی بدون حمایتهای بخش دولتی ورود کند تا کاربران اعتماد بسیاری به آن داشته باشند.
وی یادآورشد: اگر برنامههای لاین و وایبر بومی شوند، قطعا کاربران میتوانند محتوای دینی و قرآنی خود را به آن وارد کنند، چرا که این برنامهها تنها ابزاری برای ترویج فرهنگ قرآنی است.