کد خبر: 1446512
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۶
صابری‌نسب اظهار کرد:

داشتن برنامه‌ منسجم و ‌همدلی در اجرای آن؛ از عوامل مؤثر در مهجوریت‌زدایی از قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: نخبه قرآنی کشور با اشاره به اینکه مهجوریت‌زدایی از قرآن نیازمند داشتن برنامه‌ای هدفمند و منسجم، وفاق و همدلی، تدبر در آیات و عمل به دستورات قرآن است، گفت: باید تلاش کنیم از ظاهر قرآن فراتر رفته و فقط به مقوله لفظ، صوت و تلاوت آن اکتفا نکنیم.

حبیب‌الله صابری‌نسب، نخبه قرآنی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، بر لزوم مهجوریت‌زدایی از قرآن تأکید کرد و گفت: بسیاری از مواقع مهجور و متروک کردن قرآن نه از روی عمد، بلکه سهوی و از روی غفلت ما انسان‌هاست.

وی با بیان اینکه قرآن و کلام وحی همواره برای بشریت زنده است، بیان کرد: امام محمد باقر(ع) می‌فرمایند «إن القرآن حی لا یموت و الآیه حیه لا تموت و ...» قرآن زنده‌ای است که نمی‌میرد و آیه زنده‌ای است که نمی‌میرد.

صابری‌نسب اظهار کرد: قرآن نور آشکار، کتاب حیات بخش الهی و ریسمان خدا برای بندگان است که هر کس در هر شرایطی به آن تمسک جوید از بسیاری از مشکلات رهایی خواهد یافت.

نخبه قرآنی کشور افزود: قلب و وجود انسان با نور قرآن و تمسک به آیات کلام الهی زنده می‌شود و اگر بخواهیم زمینه‌های افزایش این نورانیت را گسترده و فراتر کنیم باید نسبت به محدودیت‌زدایی از آن همت گماشته و کلام حضرت امام محمد باقر(ع) را آویزه گوش و جان خود قرار دهیم.

وی گفت: قرآن کلام زنده‌ای است که برای زنده‌ها نازل شده و هیچ‌گاه نمی‌میرد اما متاًسفانه این کلام در دو بعد معنوی و ظاهری در حال کمرنگ شدن و حتی فراموش شدن است.

صابری‌نسب تصریح کرد: متأسفانه امروزه بسیاری از ما از لحاظ ظاهری و معنوی از قرآن فاصله گرفته‌ و توجه چندانی به آن نداریم و بعضاً از آن فقط در برخی اماکن و مراسم‌ از قبیل مجالس عزا، سفره‌های عقد، سفر، استخاره و ... استفاده می‌کنیم.

نخبه قرآنی کشور ادامه داد: در روایتی از ائمه معصوم(ع) نقل است که می‌فرمایند؛ قرآن سفره‌ایست که خداوند متعال برسر راه بشریت قرارداده و هر کس با توجه به اندازه و ظرفیت خویش از آن استفاده می‌کند.

توجه به معنا و مفاهیم کلام وحی

وی افزود: امروزه بسیاری از افراد فقط به قرائت و حفظ آیات الهی می‌پردازند و توجهی به معنا و مفاهیم کلام وحی ندارند؛ لذا این مهم باعث عدم تأثیرپذیری و مهجوریت‌زایی نسبت به کتاب حیات‌بخش الهی می‌شود.

صابری‌نسب در ادامه اظهار کرد: اگر فعالان قرآنی و تمامی افرادی که به نوعی با این کتاب الهی در ارتباط هستند از مقوله لفظ، حفظ و صوت قرآن خارج شده و به محتوای آن بیشتر توجه کنند؛ قطعاً می‌توان نهضت بزرگی در حوزه مهجوریت‌زدایی از قرآن ایجاد کرد و تنها در این صورت می‌توان به محتوا و زندگی بشریت حیات نوین بخشید.

وی اضافه کرد: مهجوریت‌زدایی از قرآن نیازمند داشتن برنامه‌ای هدفمند و منسجم، وفاق و همدلی، تدبر در آیات و عمل به دستورات قرآن است و اینکه تلاش کنیم از ظاهر قرآن فراتر رفته و فقط به مقوله لفظ، صوت و تلاوت آن اکتفا نکنیم.

نخبه قرآنی کشور در پایان یادآور شد: خداوند در آیه 11 سوره مبارکه رعد می‌فرمایند «...إِنَّ اللّهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ وَإِذَا أَرَادَ اللّهُ بِقَوْمٍ سُوءًا فَلاَ مَرَدَّ لَهُ وَمَا لَهُم مِّن دُونِهِ مِن وَالٍ»، «... در حقیقت‏ خدا حال قومى را تغییر نمی‌‏دهد تا آنان حال خود را تغییر دهند و چون خدا براى قومى آسیبى بخواهد هیچ برگشتى براى آن نیست و غیر از او حمایت‌گرى براى آنان نخواهد بود».

captcha