به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در ادامه دیدار با خانواده شهدای قرآنی تهران، اعضای جامعه قرآنی کشورمان طی هفته جاری به دیدار شهید محسن دربندی رفتند. در این جلسه رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ، احمد حاجیشریف، معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن الکریم، محمد رضاییان و تاجزاده، قاری ممتاز کشورمان، به همراه خبرنگاران ایکنا و فارس حضور داشتند.
رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ، پس از تلاوت آیاتی از کلامالله مجید توسط تاجزاده، قاری ممتاز کشورمان، گفت: ساخت 40 مستند از 40 شهید شاخص قرآنی را شروع کردهایم و در این راستا تصمیم به دیدار با خانواده شهدایی که انس بیشتری با قرآن داشتند، گرفتیم تا آنها را به نسل جوان معرفی کنیم.
وی با بیان این مطلب افزود: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر زندگی قرآنی و تخلق به اخلاق قرآنی، شهدا را بهترین الگو برای جوانان دانستیم و از این رو به شناسایی شهدا اقدام کردیم که بیش از 220 شهید قرآنی در تهران شناسایی شدند.
مادر شهید دربندی در این دیدار با بیان اینکه خانوادههای بسیاری هستند که بر این خانواده مقدم هستند و چند فرزند خود را در راه انقلاب و اسلامی دادهاند، گفت: شهدا افرادی فوقالعاده بودند که متاع جان خود در راه دین و وطنشان تقدیم کردند.
وی ادامه داد: فرزندم در دو سه ماهگی، وقتی گریه میکرد، هر اکاری میکردیم آرام نمیگرفت. اما وقتی ذکر امام حسین(ع) را بیان میکردم، آرام میشد. او با اطرافیانش بسیار مهربان بود و از دوران دبستان آموزش و تلاوت قرآن را پیگیری میکرد.
14 ساله بود که به جبهه رفت
مادر این شهید عنوان کرد: محسن به تئاتر و خوشنویسی علاقه داشت و در خوشنویسی مدام اسماء ائمه را مینوشت. 14 ساله بود که گفت میخواهم به جبهه بروم. رفت و در جبهه ترکش به صورت و پایش اصابت کرد. به وی توصیه کردم که با این وضعیت نرو، صبر کن بهتر شوی، بعداً به جبهه برگرد. گفت من میخواهم رفتهگر اسلام باشم. نمیخواهم درس بخوانم.
شهادت در عملیات مرصاد
مادر شهید دربندی به احترام فرزندش نسبت به والدین اشاره کرد و با بغض افزود: در ادامه صحبت امام و پذیرش قطعنامه، فرزندم خیلی ناراحت شد. میگفت که برای جنگ به فلسطین میروم. سپس خبر دادند که به جبهه برود و به مبارزه با منافقین در عملیات مرصاد بپردازد و در این عملیات شهید شد. تا 40 روز خواب فرزندم را میدیدیم.
وی گفت: پس از شهادتش همسایهها از مهربانی و محبت وی و کمکی که به آنها میکرد صحبت میکردند. اینکه امر به معروف میکرد و از فرزندان همسایههای ما مراقبت میکرد. وقتی شهید شد متوجه شدیم که چه کارهایی انجام میداد. شهدا بیدلیل از سوی خداوند متعال انتخاب نشده بودند.
مادر شهید اظهار کرد: فرزندم با اینکه سن کمی داشت، در 17 سالگی و پیش از شهادت، خمس پول اندکی را هم که در دست داشت، میپرداخت تا دینی بر گردنش نماند.
لحن دلنشینی در تلاوت قرآن داشت
احمد حاجیشریف که استاد درس قرائت قرآن این شهید و برادرش بود نیز در این جلسه عنوان کرد: بیشتر جلسات را با برادرش مهدی حضور پیدا میکرد. برادرش هم از قاریان کشورمان هستند. محسن وقتی در جلسات حضور مییافت، بسیار آرام و باطمأنینه بود و لحن دلنشینی در تلاوت قرآن داشت.
وی ادامه داد: وقتی محسن شهید شد، من در قرارگاه خاتمالانبیاء(ص) بودم و وقتی برگشتم شنیدم که شهید شده است. آدرس محل دفن را گرفتم که بر سر مزارش حاضر شوم. جالب بود که محسن در کنار شهیدی دفن شده است که آن شهید هم ناصر شفیعی از قاریان قرآن و شاگردانم بود.
حاجیشریف با بیان اینکه نزدیک به یک سال اختلاف شهادت این دو شهید بود، ولی در کنار هم دفن شده بودند، گفت: خوب است از مرحوم حسن رجبی یاد کنیم. بیشتر در مسئله صوت و لحن، استاد رجبی به دوستان یاری میرساند که دو بار نیز در این حوزه صاحب رتبه شده بود.
بزرگترین ویژگی شهدا حقمداری و ایستادن پای حق بود
رضا دربندی در این دیدار درباره ویژگیهای برادر شهیدش اظهار کرد: بزرگترین ویژگی شهدا حقمداری و ایستادن پای حق بود که در این راه، جان خود را نیز تقدیم کردند. خلق و خوی خوش، از ویژگیهای محسن بود که همین موضوع سبب محبوبیت بسیار زیاد وی در میان دوستان و اقوام شده بود.
وی گفت: محسن ارادت عمیق و قلبی به اهل بیت(ع) داشت و بزرگترین تفریحش روضهخوانی و مداحی برای اهل بیت(ع)، خوشنویسی و شعرخوانی درباره اهل بیت و قرائت قرآن بود.
دربندی اظهار کرد: 16 ساله بود که هیئتی را با دوستان به راه انداخت که هنوز هم ادامه دارد. بحث زمانشناسی از دیگر ویژگیهای محسن بود. وی با وجود سن کم، دقت زیادی روی مسائل پیرامون خود داشت و زمانشناس بود.
اگر به اهل بیت ارادت داریم، باید عشق خود را در جبهه ثابت کنیم
وی افزود: در صحبت با دوستانش میگفت در هئیت فقط نباید سینه بزنیم. اگر به اهل بیت ارادت داریم، در این مقطع باید به جبهه برویم و ارادت خود را به آنان در جبهه نشان دهیم. الان وظیفه ما این است. تاکید میکرد که اگر عاشق امام حسین هستید، عشقتان را در جبهه نشان دهید.
دربندی به ویژگی دیگر برادرش اشاره کرد و گفت: وی اهل تفکر و تأمل بود. درباره خلقت و اینکه خداوند انسان را برای چه آفریده است، به آیه «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ» توجه بسیار داشت.
وی با بیان اینکه فلسفه خلقت انسان و عبادت وی در زندگی وی باید نمود پیدا کند، اظهار کرد: تفکر وی باعث میشد که باری به هر جهت زندگی نکند و به هیئت اکتفا نکرد و تشخیص داد که در آن زمان انقلاب نیاز دارد که جوانان به دفاع بپردازند، و به جبهه رفت.
دربندی از چهار بار مجروحیت برادرش یاد کرد و گفت: محسن نهایتاً در سن 17 سالگی به دست منافقین در عملیات مرصاد به شهادت رسید.
وی به روایتی از رسولالله(ص) اشاره کرد و افزود: در طول زندگی شما موقعیتهای طلایی از سوی خدا برای شما ایجاد میشود که باید قدر آنها را بدانید. انسان باید از این موقعیتها بهرهمند شود. تصور میکنم که محسن و همه شهدا به این فرمایش حضرت پایبند بودند و استفاده کردند.
روشنگری در برابر فتنه دشمنان، وظیفه امروز ماست
دربندی اظهار کرد: جنگ به ظاهر تمام شده است، ولی جنگ اعتقادی و فرهنگی به ما تحمیل شده است و با توجه به قدرتمندتر شدن ایران اسلامی، دشمنان هم بیش از گذشته متحد و کینهورز شدهاند. از این رو همه ما وظیفه داریم که راه رزمندگان را ادامه دهیم و برای خانوادهها روشنگری کنیم تا در دامن فتنههای دشمنان نیفتند.
شهدای ما گمنام هستند
محمد رضاییان نیز در این جلسه عنوان کرد: کافی است توشهای برای خود برداریم. شهدا اقداماتی کردند که اکنون نتیجه آن را میبینیم و یکی از مواردی که آنان داشتند، خلوص بود که همین موضوع باعث شد مورد توجه خداوند قرار گیرند.
وی تأکید کرد: ما باید راه آنان را دنبال و حفظ کنیم و در همان مسیر حرکت کنیم و خاطرات شهدا را برای جوانان بیان کنیم. جامعه امروز نیازمند این گونه خاطرات هستند و نیاز دارند از آن درس بگیرند.
رضائیان با اشاره به تهاجم فرهنگی گفت: آنچه برای مقابله با این تهاجم میتوان به کار گرفت، قرآن است. آنچه که ما در اختیار داریم بسیاری از دیگر افراد کشورهای دیگر در اختیار ندارند. ولایت، قرآن و اسلام از این جمله هستند. شهدای ما گمنام هستند و در این رابطه باید فعالیت بسیار شود.
در پایان این مراسم، یک جلد قرآن نفیس به همراه لوح تقدیر و کتاب و نرمافزار سورههای سرخ به خانواده این شهید تقدیم شد.